sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

profesia: alegator pe ce criterii alegem o persoana intr-o pozitie de conducere? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   angry_angel 

• detasarea este ultima experienta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 06

Scris 28 May 2007 - 09:16 AM

de fiecare data cand sunt satul de politica romaneasca ma tratez de depresie cu sfantul caragiale..personal l-as declara erou national fiindca a reusit sa descrie genial tagma [de ipocriti] ce-si doreste un singur lucru...votul alegatorului!
acum cand suntem la un pas de votul uninominal poporul roman nu este cu mult diferit de poporul din '90....o masa oarba ce alege in functie de carisma,discurs politic si campanie...ba din contra,mai rau,a aparut ''votul de blam''...ultima expresie a neputintei in materie de maturizare politica.
ajung sa cred ca ca daca ar candida un cimpanzeu care promite sa arunce cu banane in d'alde bush sau blair l-am vota pe nerasuflate...am ajuns sa ne dorim sa inlocuim hotii cu bufonii...dar asta poate fiindca romanii nu realizeaza un lucru..intr-o intreprindere este de preferat sa ai un contabil sadic decat unul prost..iar conducerea romaniei are nevoie disperata de profesionalism..acea forma de politician abil care zambeste public atunci cand este jignit si ti-o trage in culise de iesi pe urma insarcinat in luna a 12 a cu tripleti :P
intrebarea mea este simpla...in situatia votului uninominal veti vota un fotbalist sau un contabil obscur dar competent?...un cantaret cunoscut sau un jurist?....un politician sau un bufon?...fiindca daca nu vom stii sa facem diferenta vom fi mutati pe luna...sa uite comunitatea europeana ca a existat candva un popor roman ce dupa 17 ani... balbaiala a ajuns sa-i placa..asa cum unui detinut incepe sa-i placa inchisoarea.
0

#2 Utilizator offline   Marius-Doru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-May 07

Scris 28 May 2007 - 12:07 PM

Sa nu mai ne gandim la ce a fost la referendum oricum banii sau dus ... presedinte avem ... dar ce facem ca bat la usa alegerile europarlamentare si partidele politice din România încep pregătirile pentru alegerile respective, programate pentru anul de gratie 2007.
Intrebare: Cum se vor aranja pe scena politica listele cu cei "merituosi" prin tatonari sau pe cont propiu? ;) :bye: :P :party:
0

#3 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 28 May 2007 - 02:28 PM

Vezi postareaangry_angel, la May 28 2007, 10:16 AM, a spus:

de fiecare data cand sunt satul de politica romaneasca ma tratez de depresie cu sfantul caragiale..personal l-as declara erou national fiindca a reusit sa descrie genial tagma [de ipocriti] ce-si doreste un singur lucru...votul alegatorului!
acum cand suntem la un pas de votul uninominal poporul roman nu este cu mult diferit de poporul din '90....o masa oarba ce alege in functie de carisma,discurs politic si campanie...ba din contra,mai rau,a aparut ''votul de blam''...ultima expresie a neputintei in materie de maturizare politica.
ajung sa cred ca ca daca ar candida un cimpanzeu care promite sa arunce cu banane in d'alde bush sau blair l-am vota pe nerasuflate...am ajuns sa ne dorim sa inlocuim hotii cu bufonii...dar asta poate fiindca romanii nu realizeaza un lucru..intr-o intreprindere este de preferat sa ai un contabil sadic decat unul prost..iar conducerea romaniei are nevoie disperata de profesionalism..acea forma de politician abil care zambeste public atunci cand este jignit si ti-o trage in culise de iesi pe urma insarcinat in luna a 12 a cu tripleti :stars:
intrebarea mea este simpla...in situatia votului uninominal veti vota un fotbalist sau un contabil obscur dar competent?...un cantaret cunoscut sau un jurist?....un politician sau un bufon?...fiindca daca nu vom stii sa facem diferenta vom fi mutati pe luna...sa uite comunitatea europeana ca a existat candva un popor roman ce dupa 17 ani... balbaiala a ajuns sa-i placa..asa cum unui detinut incepe sa-i placa inchisoarea.

Alegerile uninominale se vor desfasura aproximativ la fel cu alegerile pentru primarii. Oricum, in majoritatea cazurilor tot nu vor castiga cei obiectiv mai buni, ci aceia care vor avea mai multi bani pentru afise, mitinguri, propaganda la TV, in ziare. Candidatii vor trebui sa cheltuiasca mari sume de bani, iar după alegeri vor cauta sa si-i scoata, cu dobanda.

Aceasta postare a fost editata de Marinel: 28 May 2007 - 02:29 PM

0

#4 Utilizator offline   angry_angel 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 28 May 2007 - 06:01 PM

Vezi postareaMarinel, la May 28 2007, 03:28 PM, a spus:

Alegerile uninominale se vor desfasura aproximativ la fel cu alegerile pentru primarii. Oricum, in majoritatea cazurilor tot nu vor castiga cei obiectiv mai buni, ci aceia care vor avea mai multi bani pentru afise, mitinguri, propaganda la TV, in ziare. Candidatii vor trebui sa cheltuiasca mari sume de bani, iar după alegeri vor cauta sa si-i scoata, cu dobanda.

nu chiar...una este sa-ti nenorocesti tara si alta este sa obtii un avantaj din a-ti face treaba...pana la urma ei nu muncesc pe degeaba[nimeni nu o face] insa din pacate oamenii cred ca noi le facem lor un serviciu daca ii platim..realitatea este ca ei isi prezinta abilitatile si cv-ul iar noi alegem [cel putin teoretic].
cei catre au afaceri cinstite au tot interesul sa dispara coruptia si sistemul clientelar asadar pot sa sustina la randul lor candidati[chiar si independenti].
problema este ca nu cred ca un om normal poate sa ''aleaga'' mai mult de 10-20 de parlamentari de pe o lista....iar restul vor intra la norma :stars:
cel mai bun sistem ar fi fost ca la alegerile ptr primari sa se aleaga reprezentanti locali[in functie de ponderea locuitorilor] astfel incat daca nu si-ar fi facut treaba sa poata fi trasi la raspundere de propriul electorat...dar in discutie este ''vot uninominal'' si nu ''votul ideal''.
0

#5 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 28 May 2007 - 06:05 PM

angry_angel, ai intrat invreun partid politic? :stars:

sau esti doar cetateanu' turmentat?

Aceasta postare a fost editata de ironic: 28 May 2007 - 06:06 PM

0

#6 Utilizator offline   angry_angel 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 29 May 2007 - 07:32 AM

Vezi postareaironic, la May 28 2007, 07:05 PM, a spus:

angry_angel, ai intrat invreun partid politic? :rock:

sau esti doar cetateanu' turmentat?

nope.ptr mine politica este o prea mare mizerie...nu cred ca as rezista..eu imi incerc sa-mi fac treaba mea bine..
cred ca aleg cetateanu'turmentat,macar asa o sa am o scuza :offtopic:
pur si simplu ma sperie ideea ca romanii inca nu stiu sa aleaga un lider in functie de ceea ce au nevoie...adica vor castiga populistii si circarii :D
0

#7 Utilizator offline   Tina' 

• Dantela si Cristal...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 07

Scris 29 May 2007 - 11:12 AM

Vezi postareaangry_angel, la May 29 2007, 08:32 AM, a spus:

...adica vor castiga populistii si circarii :crazy:

si nu de asta au romanii nevoie? :blink:

daca nu, inseamna ca suntem o populatie de masochisti ca numai de`astia ne-am ales :aranjare:
0

#8 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 31 May 2007 - 01:34 PM

Vezi postareaangry_angel, la May 28 2007, 07:01 PM, a spus:

cel mai bun sistem ar fi fost ca la alegerile ptr primari sa se aleaga reprezentanti locali[in functie de ponderea locuitorilor] astfel incat daca nu si-ar fi facut treaba sa poata fi trasi la raspundere de propriul electorat...dar in discutie este ''vot uninominal'' si nu ''votul ideal''.

In teorie suna bine, dar in realitate..............
Vezi Bucurestiul: doar primari slabi, e drept ca nici unul nu a fost reales, dar toti au fost pe listele partidelor anti-FSN,PDSR,PSD. Puteau sa puna si ultimul maimutoi, tot ar fi iesit.
Iar la sectoare este cam la fel: cei din sectorul 6 probabil sunt la curent cu "realizarile" lui Poteras, totusi la alegerile viitoare vor alege tot o persoana propusa de partidele anti-PSD, chiar daca este mult mai slaba decat candidatul PSD. A fost doar un exemplu al faptului ca si in cazul unor alegeri uninominale, tot partidul va fi ales si nu omul. Poate peste vreo 50 de ani.....

Aceasta postare a fost editata de Marinel: 31 May 2007 - 01:35 PM

0

#9 Utilizator offline   angry_angel 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 01 June 2007 - 08:06 AM

Vezi postareaMarinel, la May 31 2007, 02:34 PM, a spus:

Vezi Bucurestiul: doar primari slabi, e drept ca nici unul nu a fost reales, dar toti au fost pe listele partidelor anti-FSN,PDSR,PSD. Puteau sa puna si ultimul maimutoi, tot ar fi iesit.
Iar la sectoare este cam la fel: cei din sectorul 6 probabil sunt la curent cu "realizarile" lui Poteras, totusi la alegerile viitoare vor alege tot o persoana propusa de partidele anti-PSD, chiar daca este mult mai slaba decat candidatul PSD. A fost doar un exemplu al faptului ca si in cazul unor alegeri uninominale, tot partidul va fi ales si nu omul. Poate peste vreo 50 de ani.....

asta fiindca bucurestiul are peste 2 milioane de locuitori si un sg primar...insa daca impartim 23 de milioane (plus sau minus) si le impartim la 400[aprox nr parlamentari] obtinem 57.500 alegatori...cu cat electoratul target este mai mic cu atat responsabilitatea de-al multumi este mai presanta[altfel esti dat la o parte]...in felul acesta orasele mici din romania ar fi reprezentate in parlament intr-o masura potrivita..in felul acesta ar castiga orasele mici[ce s-ar coaliza mai bine] iar liderii de la bucuresti daca nu vor reusi sa scuture praful nepasarii se vor trezi ca nu mai au loc nicaieri.
evident ca este doar o teorie..insa sua functioneaza excelent pe acest sistem si oamenii au o mare incredere in congresul american....asta fiindca ei voteaza oameni[sprijiniti de partide] ce isi cunosc datoria fata de alegatori.
problema este ca in romania candidatii sunt obligatoriu afiliati unui grup....o solutie imposibil de aplicat ar fii fost ca legea electorala sa impuna un plafon de cheltuieli ptr campanii...in felul acesta nemaicontand de cata finantare dispune un partid ci de cum isi administreaza banii de campanie..si de ce mesaj transmite :spiteful:
0

#10 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 01 June 2007 - 09:12 AM

Vezi postareaMarinel, la May 31 2007, 02:34 PM, a spus:

Nu e chiar aşa. Atât la alegerile pentru Primăria Generală, cât şi pentru primăriile de sector, au existat mai mulţi "maimuţoi". Bănuiesc că tu te referi la Crin Halaicu, la Victor Ciorbea sau la Viorel Lis. Dar Băsescu a fost şi el primar al Capitalei şi a fost şi reales. Aşa că valoarea candidaţilor, oricât ar fi ea de discutabilă, reflectă aşteptările electoratului. :spiteful: D.p.d.v. democratic, nu e nimic de reproşat. În materie de competenţă a celui ales, legea electorală nu spune nimic :bye:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Patronii masmedia ataca - de ce?
Pesedentia Romaniei
fnicolici1  14 3.109
Topic inchis Chestionar:    Atasamente Turul II - alegeri
cu cine votati?
Ravl  2.387 115.407
Topic inchis Atasamente autonomie si regionalizare MAGHIARA TSZ333TamásKónya  286 33.250
Topic inchis Chestionar:    Anularea dreptului de VETO la ONU AdrianX  13 5.783
Topic inchis Ce se intampla cu Romania daca iese Basescu?!? mariuschm  38 12.592