3 trenduri în purtarea ceasului de mână

Detalii

CategoriiShoping
Taguriceasuri, ceasuri de mana
Ultima actualizareJoi 28 mai 2020
Vizualizari662

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ne-am obișnuit, de multe ori, să căutăm îmbinarea utilului cu plăcutul, inclusiv când vine vorba despre alegerile vestimentare. Unul dintre elementele necesare atât funcțional, cât și vizual este ceasul de mână. Acesta reprezintă un accesoriu practic și este, de asemenea, un detaliu estetic care poate transforma vizibil aspectul unei ținute.

La fel ca o bijuterie, ceasul reușește să pună în valoare un costum, precum și să dea o notă de încredere și curaj ansamblului vestimentar ales. Detaliul care face diferența poate fi uneori cureaua sau cadranul, alteori sunt accesoriile, ori chiar toate laolaltă. De asemenea, un astfel de element are capacitatea de a modifica stilul. Pentru a avea o imagine perfectă la orice oră, cel mai bun prieten trebuie să devină ceasul potrivit. Alegerile variază în funcție de ocazie, însă există câteva opțiuni ce pot fi considerate oricând la modă, cel puțin când facem referire la ceasurile de femei. Veți descoperi mai jos câteva idei utile pentru a decide care opțiune vi se potrivește cel mai bine.

Eternul feminin


Pentru un look stilat și atrăgător, vestimentația poate fi completată de un ceas de damă cu imprimeu floral, pietre cu aspect de diamant și perle artificiale. În funcție de nuanța dorită, există variante atât aurii, cât și argintii. Iubitoarelor de accesorii obișnuite să poarte bijuterii li se recomandă să asorteze culoarea acestora cu a ceasului. Asocierea unui ceas auriu cu un inel de argint, de exemplu, ar fi o alegere estetică nepotrivită. Puteți îmbogăți culoarea predominantă a bijuteriilor cu accente de nuanță diferită, dar chiar și în acest caz e necesară o atenție sporită, pentru e evita exagerările.

Ceasul boyfriend


Un model apreciat de multe femei este cel cu detalii masculine inspirate din designul ceasurilor bărbătești. Este potrivit atât la birou, cât și în timpul liber, datorită posibilității de a-l combina cu elemente de garderobă ce oferă libertate de mișcare (pantalon – cămașă/tricou – încălțăminte de obicei fără toc). Un clasic în materie de preferințe rămâne modelul ceasului rotund, cu o curea din piele ecologică, asortabil oricăror variante vestimentare de culori. O alegere excelentă pentru orele de serviciu poate fi și ceasul cu brățară din metal și cadran decorat cu pietre cu aspect de diamant, perfect pentru a însoți un costum cu sacou.

Masculin chic


Ceasurile de mână reprezintă adesea, în special pentru bărbați, detalii care exprimă un anumit statut. În cazul ocaziilor oficiale, aceste accesorii se recomandă a avea un aspect sobru, iar pentru timpul liber se potrivesc foarte bine ceasurile sportive, inclusiv cu accente colorate.

În privința aspectelor generale, este bine de știut faptul că, atât femeile, cât și bărbații trebuie să decidă respectând câteva reguli:
  1. Evitați ceasurile de dimensiuni extreme. Diametrul cadranului trebuie să fie echilibrat în raport cu dimensiunea încheieturii – un ceas prea mic sau unul prea mare creează o discrepanță estetică nefericită.
  2. Atenție la dimensiunea curelei! Dacă în cazul ceasurilor cu trăsături tipic feminine este acceptabilă o anumită lărgime, situația se schimbă la modelele masculine, unisex sau de tip „boyfriend”. Acestea se recomandă a fi purtate comod, dar fără a se răsuci pe încheietură (cum se mai întâmplă cu modelele feminine).
  3. Ceasul se poartă pe mâna mai sensibilă. Regula aceasta se bazează, în primul rând, pe rațiuni de utilitate: se reduc riscurile de lovire. Există, însă, ideea că „stânga e mâna ceasului” – opinie aflată în conflict cu un stângaci înnăscut, de pildă, care va decide mai degrabă să folosească dreapta pentru a afla cât e ora.
Alegerea tipului de curea (piele sau metal) se face luând în considerare vestimentația. Deși ambele sunt permise în toate ocaziile, curelele metalice sunt mai potrivite pentru persoanele care poartă multe bijuterii, fiind mai evidente decât curelele din piele, care sunt mai discrete și au un efect elegant în ocazii formale.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-frgli