Sari la conținut
Forum Roportal
Victor Apostu

Sint dorite firmele mici? Sau e doar o fatada?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In contextul economic actual iata ca am ajuns ca bugetul sa fie sustinut in mare parte de impozitele pe salarii, pensii, taxe de timbru si licente si de foarte numeroasele srl-uri care desfosoara varii activitati. Acum cind mastodontii economiei nationale romanesti au ajuns in ruina si aproape tot rom

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o parere superrr proasta vis-a-vis de modalitatea de colectare a taxelor si impozitelor de la contribuabili. Noi folosim acum modelul francez..eu nu dau 2 bani pe el, e f usor sa pacalesti statul :shout:

 

Cat despre firmele mici si mijlocii...ma ingrozesc cand ma gandesc ce o sa se intample dupa aderare. Ni se vor impune o serie de autorizatii si agremente recunoscute in UE, documente ce costa f mult pentru un mic intreprinzator. Romania este o tara de consum, noi nu mai producem aproape nimic, importam pana si cereale, ulei, zahar...e grav...

 

Sa facem un mic exercitiu de gandire..intram in UE intr-un an trebuie ca toate firmele sa creasca salariile, pentru a putea da bani angajatilor vor trebui sa creasca preturile bunurilor si serviciilor, va creste numarul somerilor, taranul nu va mai putea produce mai nimic in gospodaria lui, va depinde de microferme, microferme ce vor avea un plafon prestabilit de productie....

 

Firmele din Ro nu sunt sprijinite din punct de vedere legislativ...ca sa reziste lucreaza la negru. :shout:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Firmele din Ro nu sunt sprijinite din punct de vedere legislativ...ca sa reziste lucreaza la negru. :stars:

asta ma ingrijoreaza si pe mine...

Editat de Victor Apostu

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
mult trimbitata incurajare a micilor intreprinzatori este doar o fatada. Noile acte normative te obliga la un numar descurajant de vize si taxe, iar spatiile comerciale trebuie sa faca fata unor criterii care scrise umplu citeva coli A4. Desigur, intotdeauna exista o cale de a actiona, un drum incert si riscant, lucru care face ca micii intreprinzatori sa fie deosebit de vulnerabili in fata oricarei forme de control ( sanepid, fisc, OPC, etc.).

Multi patroni sustin ca daca ar respecta din prima zi toate regulile prevazute pentru domeniul lor de activitate ar da faliment imediat.

Cred că această stare de lucruri are

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
(3) Persoanele investite cu funcţii de control ("inspectorii" de toate felurile) au adesea o aversiune nedisimulată faţă de orice investitor privat. Urăsc visceral, pur şi simplu, micii
Editat de mirelutza

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Da-mi voie sa te contrazic...inspectorii stiu ca firmele mici sunt cele mai tentante sa lucreze la negru, asadar de aici pot obtine spaga foarte usor, pe cand marile corporatii au avocati si nu si-ar permite nici macar sa bata apropouri.

 

Si ca o completare..legile din Ro (cam ca nicaieri in lume) sufera anual modificari, astfel incat notarii, avocatii nici ei nu mai stiu care hotarare, ordonanta o iau de buna :stars:

 

Da te pricepi! :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Da-mi voie sa te contrazic...inspectorii stiu ca firmele mici sunt cele mai tentante sa lucreze la negru, asadar de aici pot obtine spaga foarte usor, pe cand marile corporatii au avocati si nu si-ar permite nici macar sa bata apropouri ...

Bun, poate că majoritatea firmelor mici sunt tentate să lucreze la negru. Dar dacă vorbim de o firmă unde toţi salariaţii au contracte de muncă şi unde toate

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am o buna prietena director economic la un supermarket din Focsani, firma chiar lucreaza cat se poate de corect, toti angajatii au contract de munca cu salariul real trecut in ele, taie facturi si chitante pt tot ce se incaseaza, au toate avizele la zi...sunt super curati...si ce crezi..la ultimul control garda le-au luat fiecare chitanta,bon fiscal la puricat... (si imagineaza-ti cat rulaj este zilnic :crazy: ) ..s-au legat de fiecare rahatis minor (un bon fiscal de benzina inregistrat care nu avea trecut pe el datele de identificare a masinii :lol2: pt care nu trebuia inregistrat tva-ul si chelt) , s-au legat de apa consumata de angajati in luna iunie...cica trebuia trecuta pe protocol... automat au constatat depasirea plafonului de 2% (porcarie)...pana la urma s-au ales cu o mica amenda :P .. si acum ma intreb..de ca sa fii corect cand oricum te frige cu ameda??? In loc sa incurajeze corectitudinea....

 

 

aaa..si uitasem..unul din el era extras din legea impozitului pe profit dupa el :lol2: ..

 

Legea 304/2004...nu am inteles ce ai vrut sa zici

Art. 19. - (1)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Legea 304/2004...nu am inteles ce ai vrut sa zici

Eu mă refeream la Legea 304 / 2003, care reglementează drepturile utilizatorilor serviciilor de telecomunicaţii.

 

Nu am inteles prea bine la ce te referi cu registrul unic - e documentul unde reprezentantul legii :stars: trece toate controalele :lol2:

Da, e registrul unde ei trebuie să treacă

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sunt de acord cam cu tot ce s-a zis pe chestia asta. eu am un caz concret si simplu - am un salon de infrumusetare - firma mica cu cativa angajati dar cu expunere maxima publica - astfel ca suntem expusi oricarei talpi de inspector din orice domeniu.

 

sunt de acord ca singura modalitate ca sa-i combati e sa stii legile - intrebarea e unde le gasesti si cine te poate ajuta sa stii tot ce controleaza ei. ex. concret legea de protectie a consumatorului reglementeaza foarte vag protectia consumatorului (ex. afisarea preturilor fara echivoc - se poate interpreta in mutle feluri, la fel si furnizarea de svicii fara a pune in pericol sanatatea si siguranta clientilor- se pot lua de orice, inclusiv in cazul meu ca nu am buletin de impamantare la curent etc.). ca sa te informezi si sa respecti toate nromele te costa enorm si o firma ca a mea care are o cifra de afaceri mica nu isi permite si este expusa.

 

intrebare celoralti - unde ma pot informa de normele de igiena, protectie a muncii, protectie a consumatorului specific pe activitatea mea ca sa nu mai fiu expus interpretarilor legilor (sigur exista undeva niste norme dupa care astia fac inspectia si au o lista cu ce tbuie sa verifice)?

 

 

o alta cale de a combate abuzurile inspectorilor este de a exista o asociatie, fundatie etc. care sa apere drepturile imm-urilor impotriva acestor abuzuri si sa ofere consultanta gratuita privind respectarea acestor norme stufoase si greu de gasit. stiti daca exista o astfel de organizatie. de ex. pt protectia consumatorilor exista asociatia de protectie a consumatorilor care ajuta orice consumator sa dea in judecata un comerciant daca ii sunt incalcate drepturile - ar fi cazul sa existe si o asociatie de acest gen care sa apere drepturile imm-urilor si sa asiste imm-urile (incl. financiar si juridic) sa se apere in instanta impotriva abuzurilor.

 

daca o astfel de organizatie nu exista, ma gandesc serios sa infiintez una, sigur voi gasi fonduri europene care sa imi sprijine activitatea... fara sa luptam impotriva abuzurilor nu vom educa inspectorii sa fie corecti cu noi cei mici! aux armes citoyens!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×