Tratamentul de canal asistat laser în clinica stomatologică Life Dental Spa

Tratamentul de canal asistat laser în clinica stomatologică Life Dental Spa

Detalii

CategoriiSanatate
Taguristomatologie
Ultima actualizareMiercuri 9 septembrie 2020
Vizualizari332

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tratamentul de canal este indicat atunci când nervul dintelui a avut de suferit, acest lucru putând fi cauzat de o infecție, de un traumatism sau de eșecul unui tratament anterior. Indiferent de motiv, echipa de medici #LifeDentisti sunt pregătiți cu cea mai nouă tehnologie laser pentru a veni în ajutorul pacienților!

Ce este tratamentul de canal laser?


Clinicile stomatologice Life Dental Spa dispun de tehnologia ultramodernă a laserului dentar. Lipsit de freze și ace, laserul stomatologic folosește lumina pentru a acționa la nivelul țesuturilor dentare și gingivale, având multiple proprietăți benefice. Tratamentul de canal reprezintă o procedură de curățare, dezinfectare și sterilizare a canalelor radiculare infectate, dupa care acestea sunt obturate cu gutaperca. Utilizând fasciculul luminos laser, microroganismele dezvoltate la nivelul canalelor radiculare sunt eliminate, iar acest lucru asigura reusita tratamentului pe termen lung.

Când este nevoie de un tratament de canal laser?

Tratamentul de canal laser este necesar în momentul în care vitalitatea nervului dentar este compromisă, pulpa dentară fiind infectată sau inflamata. De multe ori, suferința nervului dentar se traduce prin apariția durerii, aceasta fiind initial usoara si intermitenta, dupa care poate capata un caracter pulsatil, intens, fiind greu de suportat.

Durerea provocată de afectarea nervului dentar poate apărea din numeroase motive, cele mai desîntâlnite fiind:

  • Existența unei carii netratate, care s-a extins de la nivelul smalțului până la nervul dentar, provocând contaminarea acestuia cu microorganisme dăunătoare
  • Un traumatism puternic, care a dus la necroza nervului dentar
  • Un tratament de canal eșuat, în cadrul căruia canalele radiculare nu au fost curățate corespunzător, acest lucru ducând la recidiva infecției
  • Recidiva de carie pe sub materialul de plombă, aceasta extinzându-se până la nivelul pulpei dentare

De asemenea, de multe ori pacienții pot observa prezența abcesului dentar. Abcesul dentar reprezintă o acumulare de puroi, acesta având aspectul unui mic coș prezent în dreptul dintelui afectat, semn că infecția s-a extins până la vârful rădăcinii. Nu lăsa infecția orală să se extindă! Alege Life Dental Spa și beneficiază de cele mai bune tratamente de canal asistate laser!

De ce să alegi tratamentul de canal laser?

Tratamentul clasic de canal presupune folosirea unor solutii ce contin clor pentru a elimina bacteriile remanente in canalul radicular. Acestea au actiune limitata in sistemul ramificat de canale al dintelui, asa incat si rata de succes a tratamentului este limitata. Lumina laser, pe de alta parte, patrunde si este absorbita intr-un perimetru mult mai larg, ajungand in locuri inaccesibile solutiilor clasice de lavaj pentru a elimina bacteriile.

Avantajele majore ale laserului dentar în ceea ce privește tratamentul de canal sunt:

  • Efectul bactericid, de eliminare a bacteriilor prezente în canalele radiculare
  • Sterilizează canalele, prevenind recidiva infecției
  • Este minim-invaziv, acționând atât cât este necesar
  • Nu produce zgomot și vibrații, ședința de tratament fiind una confortabilă

De asemenea, pentru un rezultat la cel mai înalt nivel, laserul stomatologic este folosit în paralel cu microscopul. Astfel, #LifeDentist-ul specialist în endodonție poate avea o vizibilitate mult mai bună și reușita tratamentului este garantată!

#LifeDentist-ii recomandă ca, în urma efectuării unui tratament de canal, dintele să beneficieze de un tratament restaurator cu o coroniță dentară din ceramică sau zirconiu, pentru a preveni schimbările de culoare inestetice și pentru a minimiza riscul fracturării.

Alege Life Dental Spa și bucură-te de tratamente stomatolgoice moderne, realizate cu ajutorul laserului dentar!