Sari la conținut
Forum Roportal
eu2014

de ce americanii striga

Postări Recomandate

de ce americanii striga in filme la altii :``chemati politia,chemati o ambulanta,cineva sa cheme politia`` ,etc, si nu cheama ei?
n-au bani de telefonul gratuit?
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E amuzant ce zici tu, intr-un fel, dar nu e vorba de lipsa banilor.

 

De obicei, cel/cea care striga, este o persoana apropiata de cel/cea care este ranit/a.

Este foarte important,mai ales in momentele in care viata atarna de un fir de par, sa nu intrerupi contactul cu ranitul. Sa il strigi pe nume, sa ii vorbesti, sa ii acorzi primul ajutor.

De aceea e bine ca altcineva sa cheme salvarea.

 

Mai sunt si cazurile in care apartinatorul se impacienteaza si nu mai stie ce sa faca si pur si simplu striga dupa ajutor.

 

Mai sunt si cazuri de victime prin transfer, in care cel care striga dupa ajutor este, teoretic, la fel de ranit ca si ranitul real

Editat de Aseneth

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca acel strigat dupa ajutor mareste dramatismul scenei. Astfel spectatorul se identifica atat cu salvatorul (ii face placere sa ajute), cat si cu victima (se gandeste ca poate odata in viata va fi si el in necaz, si ce bine i-ar prinde un ajutor).

Strigatul dupa ajutor cheama pe ceilalti sa ajute, sa fie o echipa, sa regaseasca umanitatea altruista, lasand la o parte futiaul zilnic.

E ceva care rezoneaza profund in adancimele ancestrale ale personalitatii.

Scenaristii stiu aceste trucuri, si abuzeaza de ele. Ele devin clisee, si ni se par artificioase de la un moment dat.

Nu ma e uz, ci abuz.

Scenaristii ar face orice ca sa ne smulga o emotie, sa ne implice in film. Daca ne lasa pasivi, filmul va fi rau receptat, si nu vom spune si altora sa mearga la el, vom da recenzii negative pline de fcku, si incasarile lor vor scadea, si nu vor mai avea bani de jet-ski la Monaco, ceea ce e o situatie destul de dramatica pentru scenaristi.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Voi aţi luat topicul ăsta în serios?

Chiar căutaţi să daţi explicaţii logice, adicatelea?!

Mkay.

PRIAPÍSM (‹ fr.) s. n. (MED.) Stare de erecție a penisului, prelungită în mod anormal, adesea dureroasă, fără a fi urmată de ejaculare. Apare în uretrite, cistite acute sau leziuni ale măduvei spinării.

Sursa: DE (1993-2009)

 

va doare rau?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca ei cred in spirit civic si privesc asa ceva ca pe un fenomen normal. De vreme ce se uita si copiii lor la astfel de filme, poate au si ei ceva de invatat. Da' nu, ca noi am fost invatati sa ne vedem de treaba noastra, c-asa au vazut unii in Occident.

Fiecare popor cu preocuparile sale. Noi, de exemplu, suntem preocupati de cultura generala si mereu "ne radem" de prostii aia de americani ca habar n-au unde e Romania pe harta. As putea jura ca 30% din populatia Romaniei habar n-are ce numar sa formeze in caz de urgenta. Poate o fi si din cauza faptului ca au tendinta sa confunde telefonul mobil cu o camera de filmat.

Editat de Nestosaru
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt eu sigur stricat.

Nu mă preocupa şi nici n-am spus cuiva cum, ce sau unde să posteze, nu m-am dus să trag pe careva de urechi, nici acum nu fac treaba asta, sunteţi liberi să mă înjuraţi pe pm.

Nu ştiu cum se face că-s topice serioase pe care nu se dezbate serios -nu arăt cu degetul pe nimeni- şi sunt topice cum e ăsta, care primeşte posturi serioase şi ipoteze.

Nu înţeleg cum.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si mie imi par stupizi aia de incep sa strige in gura mare, chiar daca e pustiu in jurul lor, sa sune careva la ambulanta. :D

 

Ce dreaq, io daca as da peste careva ranit, as pune mana pe telefonul personal si as apela urgentele.

 

In nicio scena a filmelor americane nu este prevazut telefonul personal. Chiar nu-si dau seama ca devin penibili / neverosimili ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×