Twilight: Vampiri vs varcolaci

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari17276

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vampirii si varcolacii sunt doua specii mistice, care sunt adesea aduse laolalta, una impotriva celeilalte, in filmele horror si de fantezie. Unele povesti au chiar vampiri care sunt varcolaci, combinand cele doua povesti supranaturale intr-o versiune si mai interesanta. Seria Twilight (vezi trailerul Twilight Eclipse) nu intra in aceasta categorie, ci prezinta lupta dintre un vampir si un varcolac pentru a castiga dragostea unei adolescente, Bella Swan (Kristen Stewart).




Twilight


Twilight: vampiri vs. varcolaci



Vampirul, Edward Cullen (Robert Pattinson), este un romantic de 17 ani, ai caror ochi sunt negri atunci cand este infometat si de culoarea chihlimbarului cand nevoia de hrana este satisfacuta. Fiind vampir, Edward tanjeste dupa sange. Cu toate acestea, la fel ca si restul familiei lui, familia Cullen, el este vegetarian.



Versiunea vegetarianismului adoptata de vampiri presupune abtinerea de la sangele uman si optarea pentru sange animal pentru a se hrani. Atunci cand vampirii se hranesc, ei golesc trupul victimelor de sange si apoi le ucid. Sa se hraneasca cu sangele oamenilor este un fapt echivalent cu crima iar capul familiei Cullen, Carlisle, fiul unui pastor in viata umana, valorifica viata umana si refuza sa omoare oameni. Acesta a descoperit ca este posibil sa traiasca ca vampir numai cu sange de animale si si-a invatat familia sa faca acelasi lucru.



Diferenta dintre vampirii clasici si cei vegetarieni in lumea fantastica creata de Stephanie Meyers, poate fi vazuta in ochii lor. Vampirii obisnuiti au ochii rosii, atunci cand sunt bine hraniti, iar vampirii vegetarieni au ochi de chihlimbar.




Edward Cullen


Edward Cullen (Robert Pattison) in Twilight



Vampirii sunt uimitor de puternici si rapizi. Edward, desi aflat la mare distanta de Bella, a ajuns instant langa furgoneta lui Tyler inainte ca ea sa fie lovita. Furgoneta ar fi ucis-o pe Bella daca Edward nu ar fi salvat-o. Mai mult, el a oprit furgoneta cu mainile goale. Puterea lui a fost atat de mare incat degetele sale au lasat amprente in metal.



Vampirii sunt un fel de Supermani, cu exceptia faptului ca s-au nascut pe planeta Pamant si nu Krypton, nu zboara si beau sange. Vorbind de zbor, cu toate ca vampirii nu pot zbura, ei pot face salturi incredibil de mari si se pot misca uimitor de repede. Deci, Superman a dus-o pe Lois Lane intr-un zbor uluitor prin Metropolis, iar Edward Cullen a purtat-o pe Bella Swan intr-o calatorie ce taie respiratia.




Bella si Eduard in Twilight


Bella si Eduard in Twilight



Vampirilor au pielea dura ca marmura. Singurul lucru care penetreaza pielea vampirilor sunt dintii de vampir sau dintii si ghearele varcolacilor. Un fel de piele invulnerabila a lui Superman.



Vampirii sunt nemuritori. Ei raman la varsta la care au fost cand au devenit vampiri. Ca si Edward Cullen, care va avea intotdeauna 17 ani. Spre intristarea Bellei, pentru care anii trec. Cand ea va imbatrani si va avea pielea incretita, Edward va fi tot de 17 ani, frumos si tanar. De aceea Bella doreste sa i se alature ca nemuritor ce se hraneste cu sange animal.




vampiri Twilight


vampiri in Twilight



Pe de alta parte, exista varcolacii care mentin sub control vampirii. Jacob Black (Taylor Lautner), cel mai bun prieten al Bellei si sufletul pereche al acesteia, este un varcolac. Varcolacii pot fi asemanati cu Wolverin. Eu au o putere de vindecare, de refacere, incredibil de rapida. Pot fi taiati cu cutite sau obiecte ascutite, dar se vindeca aproape instantaneu, ceea ce ii face destul de greu de omorat.




Bella Swan si Jacob in Twilight


Bella si Jacob in Twilight



Este magia din tribul Quileute, trib care le permite varcolacilor sa se transforme din oameni in lupi. Oamenii lui Iacob poarta gena latenta de varcolac. Atunci cand nu exista vampiri imprejur, ei traiesc si mor ca oameni normali. Odata ce vampirii se afla in apropiere, se transforma in varcolaci si are loc o izbucnire in populatia acestora.



Varcolacii sunt si ei incredibil de puternici. Jacob poate ridica o motocicleta ca si cum ar fi o papusa de carpa. Avand in vedere ca inamicii lor de moarte sunt vampirii cu puteri supraomenesti, varcolacii trebuie sa fie si ei incredibil de puternici si rapizi pentru a se putea lupta.



Intr-o carte mai tarzie, varcolacii urmaresc si prind un vampir pe jos. Ei pot fugi de vampirii care se pot deplasa la viteze extrem de mari, astfel incat ambele specii au puteri egale.




Jacob in Twilight


Jacob-lup in Twilight



Cat despre nemurirea specifica vampirilor, nici varcolacii nu imbatranesc. Dar ei au posibilitatea de a imbatrani atunci cand se retrag. Daca aleg sa se opreasca din transformarea in lupi, nemurirea se sfarseste pentru ei si pot imbatrani ca oameni normali.



In timp ce vampirii sunt foarte reci, varcolacii sunt foarte fierbinti. Specile nu pot sta alaturi. Ei gasesc mirosul celorlalti incredibil de ofensiv. Dupa ce Bella a stat cu familia Cullen, atunci cand si-a vizitat amicii varcolaci la La Push vampirii au urmarit-o dupa miros, un miros bolnavicios de ispititor.



De asemenea, dupa ce Bella a stat cu lupii si s-a intors la Edward si familia lui, toata lumea, inclusiv Alice, a constatat mirosul urat de lupi al acesteia.



In Twilight, varcolacii si vampirii vegetarieni coexista fara a se ucide reciproc, datorita unui tratat incheiat de Ephraim Black, bunicul lui Iacob. Dar aceasta intelegere nu va opri rivalitatea dintre vampirul Edward si lupul Jacob pentru atentia tinerei Bella.




Twilight


Twilight: Vampiri vs varcolaci