Flori care se deschid noaptea

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari28438

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista flori care infloresc numai pe timp de noapte, mai exact pe masura ce soarele incepe sa apuna. Inflorind doar pe durata noptii, parfumul acestor flori poate fi suficient de puternic pentru a va intoxica pentru o lunga perioada de timp. Se cunosc multe flori ce infloresc noaptea, care isi deschid petalele numai dupa asfintit. Aceste flori infrumuseteaza gradinile in orele sublime de seara, in orele in care ne relaxam dupa o zi lunga de lucru.

Flori care se deschid noaptea

O lista completa de flori care se deschid noaptea este o sarcina destul de dificila avand in vedere ca exista multe specii de flori inca necunoscute si nedescoperite de catre om. Exista insa multe astfel de flori frecvent intalnite in multe parti ale lumii, care sunt o parte integranta a multor gradini.

Trompeta ingerului

Aceste plante cu flori fac parte din familia Solanaceae si sunt originare din America de Sud. Aceste plante sunt arbusti sau arbori cu flori ce atarna care seamana cu niste trompete. Trompeta ingerului tinde sa fie mai mare de 14 centimetri in lungime si se gaseste intr-o varietate de culori, inclusiv alb, galben, portocaliu, roz si rosu. Aceste flori inmiresmeaza natura, emanand un miros de citrice.

Trompeta ingerului

Trompeta ingerului

Primula de seara (luminita de seara)

Cunoscute si sub numele de cupele soarelui si picaturile soarelui, aceste flori cresc in deserturi si cele mai multe specii gasite in desert tind sa aiba flori albe. Primulele de seara au, de asemenea, flori galbene, violet, roz si rosii. Exista chiar si o specie care infloreste alba si apoi devine roz. Una dintre caracteristicile unice ale acestei flori este stigmatul cu patru ramificatii ce formeaza o structura in forma de X.

Primula de seara

Primula de seara

Regina noptii (nicotiana)

Aspectul acestei flori difera foarte mult in functie de specie. Florile acestei plante se gasesc intr-o mare varietate de culori, de la roz, violet, rosu, alb la un verde neobisnuit. Forma florii este de asa natura incat seamana foarte mult cu o trompeta, dar dimensiunea ei variaza foarte mult. Aceasta planta este una anuala, inflorind intre lunile iunie si octombrie.

Regina noptii

Regina noptii (nicotiana)

Heliotropul gradinii

Originara din Peru, una dintre caracteristicile cele mai distinctive ale heliotropului gradinii este parfumul sau puternic, care aminteste de multe ori de vanilie. Aceasta planta este cunoscuta si sub numele de „placinta cu cirese" si este usor de semanat in aproape toate tipurile de sol si in orice conditii meteorologice. Florile sunt, in general, de culoare alba, roz, lavanda deschisa si infloresc intre lunile iulie si august. Heliotropul gradinii a fost o floare populara in epoca victoriana.

Heliotropul gradinii

Heliotropul gradinii

Lamaita (Mock Orange)

Numele „Mock Orange" al acestei flori provine de la parfumul ei caracteristic, similar cu cel al florilor de portocal. Specii salbatice de flori, lamaitele sunt similare cu florile citricelor. Aceste plante cu flori sunt originare din America, America Centrala, Asia si Europa de Sud-Est. Arbustii pe care cresc aceste flori au de obicei de la unu la sase metri inaltime. Lamaitele sunt de obicei de culoare alba.

Lamaita

Lamaita

Floarea lunii

Ca multe dintre florile ce se deschid noaptea, floarea lunii este de culoare alba, astfel ca pot sa atraga fluturii care zboara noaptea, ce ajuta la procesul de polenizare al acestei flori. Aceste plante cu flori pot creste pana la 20 de metri inaltime, dar de multe ori acest lucru depinde de conditiile in care sunt plantate. Floarea lunii are un miros placut, motiv pentru care se afla printre preferintele multor gradinari.

Floarea lunii

Floarea lunii

Floarea de cactus peruvian (night blooming cereus)

Numele „night blooming cereus" este numele dat tuturor speciilor de flori de cactus care infloresc pe timp de noapte. Exista multe fapte eronate privind incadrarea acestei plante cu flori, inclusiv convingerea ca aceste flori infloresc anual si numai cand e luna plina. Aceasta floare este cunoscuta si sub numele de „printesa noptii", fiind cunoscuta pentru mirosul placut. Culoarea cea mai frecventa a acestei este culoarea alba.

Floarea de cactus peruvian

Floarea de cactus peruvian

Iasomia de noapte

Aceste flori sunt cele mai frecvent intalnite in Indiile de Vest si Asia de Sud, in tari ca India si Bangladesh, avand un miros foarte puternic. Floarea creste pe un arbust care poate atinge inaltimea de patru metri. Iasomiile de noapte au in general culoare alba, cu o tenta de verde. Exista unele soiuri de plante care au flori de culoare galbena, dar acestea sunt mai putin intalnite.

Iasomia de noapte

Iasomia de noapte

Brumarelele de noapte

Cunoscute si sub numele de „bomboanele miezului noptii", aceste flori au un parfum foarte puternic. Multi oameni cred ca parfumul aduce spre miere, migdale si vanilie. Brumarelele de noapte sunt foarte intalnite in gradini. Florile sunt adunate in mici manunchiuri, si sunt, in general, de culoare alba sau rosie. In timpul zilei sunt inchise si incep sa se deschida la asfintit.

Brumarelele de noapte

Brumarelele de noapte