Turta dulce germana de-a lungul timpului

Detalii

CategoriiAlimentatie
TaguriCulinar
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1156

Voteaza & Distribuie

Descriere


Orasul Nuremberg este cunoscut ca si ambasador al turtei dulci in intreaga lume . Motivul este situarea geografica in timpul Evului Mediu cand a fost un important centru de comert . In mod special, mirodeniile ca scortisoara, cuisoarele si anasonul au fost comercializate aici. Climatul regional ideal pentru apicultura a avut de asemenea un rol important. Asadar, brutarii din Nuremberg au inceput prin a-si condimenta retetele traditionale inca din anul 1300 , ceea ce a pus bazele traditiei turtei dulci.
Tradiția Turtei Dulci germane dateaza, din anul 1395 mai precis . Turta dulce poate fi de mai multe forme si marimi, iar ingredientele nu sunt secrete: de la prima referire intr-un manuscript Franconian din secolul 14, faimoasa delicatesa coapta pentru sarbatori a fost facuta din oua, faina, miere, diferite alune si nuci, marzipan, coaja de portocala si alte mirodenii. Compozitia exacta a unui aluat de turta dulce , ramane totusi un secret bine pastrat…
Turta Dulce Oblaten
Pentru acest fel de turta dulce, aluatul se intinde pe forme, care sunt apoi uscate și coapte. Aluat lor conține concentratie de semințe de cel puțin 7%, din care cel puțin jumatate sunt migdale, alune sau nuci.Nu conțin adaos de grasime.
Turta dulce Delicate Oblaten
Aceasta este turta dulce Delicate Oblaten al carei aluat conține un minim de 12,5% migdale și nuci / (alune, nuci). Alternativ se mai foloseste inca 14% ulei de seminte, din care jumatate sunt migdale, alune sau nuci. Nu conțin adaos de grasime.

Turta dulce Premium Elisen
Aceasta este "Rolls Royce"-ul turtei dulci - o desfatare absoluta! A fost denumita dupa fiica unui brutar renumit și a ramas capodopera turtei dulci din anul 1808. Aluatul contine cel puțin 25% migdale, alune și / sau nuci. Nu este folosit nici un alt ulei de seminte. Acestea pot conține pana la 10% faina de cereale sau 7,5%, amidon sau un amestec corespunzator al acestor produse. Nu conțin adaos de grasime.
Turta dulce alba
O delicatesa cu totul speciala! Numele I se trage din culoare deschisa a aluatului. Aluatul de turta dulce alba are in compozitie 15% ou, produse pe baza de lapte si maxim 40% faina. Sunt bucati patrate / dreptunghiulare si nu sunt glazurate cu zahar. Sunt decorate cu migdale, lamaie caramelizata si coaja de portocale. Un deliciu!

Turta dulce cu ciocolata

Acest fel de turta dulce este taiat in diferite forme dar nu este copt dupa acelasi model ca si celelate tipuri de turta dulce. In continut se gasesc faina de cereale si zaharul. Exista retete la care se foloseste si uleiul de seminte.

Kaiserlein

In 1487, imparatul Frederick III a organizat o petrecere in Nuremberg la care a invitat totii copii Castelului Imperial din Nuremberg. Au participat 4000 de copii care au primit turta dulce ce simboliza chipul imparatului.

Dominouri

Bucati de marimea unei inghitituri imbracate in ciocolata. Sunt compuse din straturi de turta dulce, martipan si / sau jeleu.