Castravetele si intrebuintarile sale

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5031

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe timpul verii castravetele se afla printre preferintele noastre. O leguma racoroasa si hidratanta, mereu o adaugam in salatele delicioase si sanatoase de vara. Castravetele se bucura de o mare popularitate pe taramurile noastre, desi tara de provenienta este India. Inca din timpul Romei Antice, castravetii au devenit recunoscuti in zona Mediterana pentru calitatile lor.

Dintre legumele ce le consumam putem afirma despre castraveti ca sunt o contributie proprie, avand in vedere ca ardeiul, de exemplu, e de origine americana. Castravetele s-a raspandit pe continentul american o data cu spaniolii si a fost preluat imediat de bucataria locala. Felul in care a fost consumat castravetele e destul de ciudat. Pana nu demult, in secolul XIX, el se gasea cu preponderenta in mancaruri, doar pe alocuri in stare cruda. In prezent utilizarea lui in stare naturala e cat se poate de evidenta, fiind un ingredient ce nu lipseste din salate si sandviciuri.

Compozitia castravetelui

Prin coaja sa verde si dura, castravetele retine cu usurinta apa, miezul continand apa in cea mai mare proportie. Astfel, in compozitia lui regasim apa, in procent majoritar de 96%, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP si provitamina A.

Beneficii

Castravetele are nenumarate proprietati curative, fiind benefic atat pentru organele interne cat si in diverse tratamente cosmetice. Se considera ca aceasta leguma are efecte pozitive asupra psihicului si actiune depurativa si diuretica. Nutritionistii recomanda castravetele pentru tratarea intoxicatiilor, iritatiilor intestinale in cazul persoanelor afectate de litiaza la rinichi si vezica sau in tratamentul gutei. In ce priveste tratarea afectiunilor stomacale se fierbe inainte de cosum deoarece e posibil sa nu fie tolerat de un stomac sensibil.

Intrebuintarile castravetelui in cosmetica

Foarte des regasim acest ingredient in compozitia cremelor hidratante si antirid. Nu degeaba au ales producatorii introducerea castravetelui in diferitele tratamente. Daca vrei sa scapi de riduri foloseste o masca naturala din castravete. Taie-l in rondele, acestea aplica-le direct pe ochi si asteapta sa actioneze cateva minute. In ideea imbunatatirii calitatii tenului prepara-ti un amestec din seminte de castravete, dovleac si pepene galben in cantitati egale. Macina semintele si amesteca-le cu lapte. Aplica pe fata pasta astfel obtinuta las-o ca actioneze timp de 30 minute.

O hidratare mai intensa se obtine daca aplici rondele de castravete pe toata fata. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.