Cei mai sangerosi zece dictatori din lume

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14554

Voteaza & Distribuie

Descriere

O buna parte a istoriei a fost configurata prin intermediul luptelor sangeroase pentru putere si a atrocitatilor comise de dictatori. Acesti oameni sunt responsabili de cele mai ingrozitoare crime impotrive umanitatii si au declansat cele mai mari pagube sociale, culturale si economice din toate timpurile. Desi unii ar fi tentati sa-i considere revolutionari cu idei vizionare, adevarul este ca sunt ucigasi cu sange rece, motiv pentru care istoria nu trebuie sa le uite faptele reprobabile. Iata care sunt zece dintre cei mai sangerosi dictatori din lume:

10. Kim Jong il

Acest om si-a silit conationalii sa-l venereze si sa-l considere intruchiparea lui Dumnezeu pe pamant (sau chiar Dumnezeu insusi). Istoricii nord-coreeni afirma despre Kim Jong il ca s-ar fi nascut pe cel mai inalt munte al tarii, Paektu, in mijlocul unui curcubeu dublu si a unei stele stralucitoare care a aparut pe cer tocmai pentru a semnala nasterea conducatorului iubit.

Kim Jong il

Kim Jong il

Kim Jong il, numit si Kin Jong II, a avut grija sa izoleze Corea de Nord de restul lumii si a creat inchisori in care toti opozantii regimului sai erau usisi in chinuri ingrozitoare, dar si lagare de concentrare in care se practica uciderea in masa cu ajutorul gazarii si a infometarii. Numai in ultimii zece ani, in Corea de Nord au murit 300.000 de oameni din cauza infometarii. Kim Jong il a murit in 2011, in urma unui atac de cord. Din pacate pentru locuitorii tarii sale, puterea a fost preluata la scurt timp de fiul sau, Kim Jong un, un dictator la fel de sangeros ca si tatal sau.

9. Saddam Hussein

Saddam Hussein este singurul dictator sangeros din lume care a fost judecat, condamnat si ucis pentru crimele sale. El a omorat cu ajutorul armelor chimice in jur de 200.000 de kurzi in timpul unei campanii menite sa rezolve problema kurda din Irak. Tortura era una dintre practicile preferate ale regimului sau. Toti opozantii sai erau trimis in adevarate lagare de tortura pentru a fi ucisi in chinuri groaznice. Saddam Hussein a reusit sa fuga din Bagdad in 2003, dupa invadarea Irakului de catre Statele Unite, dar a fost prins in luna decembrie a aceluiasi an si executat in 2006.

Saddam Hussein

Saddam Hussein

8. Pol Pot

Pol Pot ocupa locul opt in topul celor mai sangerosi dictatori din lume. Regimul sau a fost inspirat de cel al lui Mao Zedong din China. Pol Pot a incercat sa creeze o societate agrara in Cambogia, motiv pentru care a expulzat toti strainii din tara si i-a exterminat pe toti cambogienii care locuiau la oras, evacuandu-i la sate si supunandu-i la munca silnica.

In timpul regimului sau, Pol Pot a reusit sa omoare peste 2 milioane de oameni, toti facand parte din paturile sociale educate. Pol Pot a ucis cu precadere doctori, avocati, oameni de afaceri dar si invatatori, in conceptia lui acestia putand deveni foarte usor dusmani ai regimului sau. Sangerosul dictator a fost fortat sa paraseasca Cambogia atunci cand tara a fost invadata de Vietnam si a murit in 1998 in urma unui atac de cord, inainte de a mai putea fi judecat pentru crimele sale de catre Tribunalul Penal International de la Haga.

Pol Pot

Pol Pot



Dictatorii sangerosi au ucis milioane de oameni{title}

7. Benito Mussolini

Dupa ce a preluat puterea in Italia, Benito Mussolini, ca si alti dictatori sangerosi asemeni lui, a implementat un stat bazat pe politie politica in care nici un dizident nu-si avea locul. El a crezut cu taria in fascism iar ambitia sa a fost cucerirea tuturor tarilor pe teritoriul carora s-a intins Imperiul Roman. In timpul ocupatiei italiene din Etiopia, Mussolini a ucis peste 30.000 de oameni. El a fost capturat in timp ce incerca sa fuga in Elvetia si ucis impreuna cu amanta sa. Corpul sau a fost plimbat cu capul in jus prin Milano, pentru ca italienii sa-l vada mort cu ochii lor pe dictatorul ucigas.

Benito Mussolini

Benito Mussolini

6. Muammar Al-Gaddafi

La scurt timp dupa ce a preluat puterea in 1969, Muammar Al-Gaddafi a decalnsat un regim al terorii in care toti opozantii sai politici au fost executati. Foarte multi lideri politici cunoscuti au disparut atunci fara urma iar corpurile lor nu au mai fost gasite niciodata. Dictatorul obisnuia sa ia parte el insusi la torturile si executile la care erau supusi opozantii lui. El a incurajat si sustinut financiar regimurile care luptau impotriva tarilor occidentale. Pe langa bani, el isi fideliza soldatii oferindu-le droguri si permitandu-le sa violeze cat mai multe femei. Gaddafi este una dintre victimele Primaverii Arabe, fiind ucis in 2011 dupa ce trupele rebele au invadat orasul sau natal. Sirte.

Muammar Al-Gaddafi

Muammar Al-Gaddafi

5. Idi Amin

Atunci cand un canibal conduce o tara, atrocitatile comise de regimul sau depasesc orice imaginatie. Pentru Idi Amin numai portocalele aveau gust mai bun decat carnea de om. El este cel mai barbar dintre toi dictatorii sangerosi ai lumii si a ucis peste 800.000 de oameni. Nu se stie insa si cati a mancat dintre ei. Idi Amin a fost alungat de catre rebelii din Uganda cu ajutorul armatei tanzaniene si primit cu bratele deschise de catre Arabia Saudita, cu care avea tot felul de afaceri in domeniul petrolier. El a murit in august 2003, in vila sa de pe malul marii, de la Jeddah.

Idi Amin

Idi Amin

4. Joseph Stalin

Stalin, al carui nume inseamna "Barbat de Otel", a ucis peste 20 de milioane de oameni in timpul regimului sau opresiv. Pentru ca imperiul sau sa ajunga din urma tarile dezvoltate din occident, Stalin a conceput un program cincinal care a avut efecte dezastruoase asupra taranilor in URSS. Colectivizarea agriculturii a dus la uciderea a peste 14 milioane de tarani care care au incercat sa reziste acestui proces.

Dupa ce a scapat de problema taranilor, Stalin si-a indreptat atentia asupra propiilor membri de partid care ar fi putut complota impotriva lui. Seria de executii in masa poarta numele de "Marea Epurare" si a presupus uciderea unui milion de intelectuali si deportarea in lagare de munca silnica a inca 10 milioane de rusi.

Joseph Stalin

Joseph Stalin



Dictatorii sangerosi nu pot fi uitat de istorie{title}

3. Omar al-Bashir

Omar al-Bashir este cunoscut pentru incercarea sa de a extermina toate triburile non-arabe din regiunea Darfur din Sudan. Curtea Internationala de la Haga l-a acuzat de crime de razboi dar nu si de genocid. Sangerosul dictator a ucis peste 200.000 de oameni si i-a fortat pe peste 2 milioane dintre ei sa-si abandoneze casele pentru a scapa de persecutii. El a preluat puterea in 1980 si continua sa guverneze Sudanul cu autoritate. In ultimii 30 de ani, Omar al-Bashir si-a continuat practicile impotriva umanitatii in ciuda faptului ca regimul lui a fost condamnat de nenumarate ori. Violarea drepturilor omului este la ordinea zilei in Sudan iar moartea este o practica uzuala.

Omar al-Bashir

Omar al-Bashir

2. Robert Mugabe

Robert Mugabe este singurul dintre cei mai sangerosi dictatori din lume ale carui crime se apropie in privinta atrocitatii de cele ale lui Hitler. El insusi afirma despre el ca este un "de zece ori Hitler" si conduce Zimbabwe cu o mana de fier inca din 1980. El este arhitectul unei cumplite campanii de ucidere in masa indreptata impotriva propriilor cetateni, speranta de viata din tara sa fiind de doar 33,5% pentru femei si 38% pentru barbati.

Mugabe foloseste foametea ca si principala arma de exterminare si este responsabil pentru uciderea a peste 5 milioane de oameni in ultimii 30 de ani. In timpul regimului sau, inflatia a crescut atat de mult incat in 2009 a fost emisa bancnota de 50 de milioane, cu care insa nu se poate cumpara mai mult de o paine.

Robert Mugabe

Robert Mugabe

1. Adolf Hitler

Nascut in Austria, Hitler a cufundat Germania in razboi, a cauzat milioane de decese si si-a adus tara in pragul unui colaps economic si este considerat cel mai sangeros dictator din toate timpurile. El este responsabil pentru genocidul impotriva evreilor, Hitler considerandu-i responsabili pentru viata sa mizerabila.

Adolf Hitler a dorit sa urmeze cursurile Academiei de Arta de la Viena dar lucrarile sale au fost respinse. El a considerat ca un profesor evreu l-a respins. Atunci cand mama sa a murit la spital, Hitler a a afirmat ca medicul ei evreu ar fi putut face mai mult pentru a o salva. Hitler i-a considerat pe everei responsabili pentru umilirea Germaniei in primul razboi mondial, mai ales ca tara sa ar fi putut deveni cea mai mareata din istorie daca nu ar fi fost locuita de evrei. In timpul regimului sau, 6 milioane de evrei au fost torturati si ucisi in lagarele de concentrare naziste. Hitler s-a sinucis atunci cand Germania a fost ocupata de fortele aliate.

Adolf Hitler

Adolf Hitler