7 lucruri de știut în cazul izolării cu polistiren expandat

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare, Polistiren
Ultima actualizareJoi 12 martie 2020
Vizualizari643

Voteaza & Distribuie

Descriere

Izolarea termică a locuinței reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a menține confortul acesteia și un nivel echilibrat de căldură, permanent. Indiferent că este vorba despre izolare exterioară, interioară, a acoperișului sau a pardoselii, specialiștii în domeniu consideră că polistirenul expandat este unul dintre cele mai populare și folosite materiale pentru a izola termic o clădire, un apartament sau o casă. Acest tip de polistiren este utilizat la scară largă, iar datorită capacității termoizolatoare pe care o are, este folosit nu doar la izolare, ci și la fabricarea diverselor ambalaje, pahare, casolete, etc.

Polistirenul expandat poate fi utilizat atât la construcțiile noi, cât și la renovări și este disponibil pe piața de profil sub formă de panouri de grosimi diverse (de la 1 cm până la 20 cm). Acesta se folosește în special pentru izolarea exterioară a unei clădiri, dar și la termoizolarea unei mansarde, spre exemplu. Dacă vrei să izolezi locuința cu acest tip de polistiren, este bine să știi câteva lucruri importante despre material - descoperă-le citind în continuare articolul.

1. Alegerea grosimii polistirenului expandat

Grosimea materialului este unul dintre principalii factori ce influențează pierderile de căldură, așadar în cazul termoizolării fațadelor este recomandată doar utilizarea de polistiren expandat cu o grosime de minim 10 cm. Cu cât materialul este mai gros, cu atât investiția va fi mai rentabilă pe termen lung. Totodată, ar fi bine să iei în considerare și valorile conductivității termice - acestea pot să difere de la un produs la altul. Este un criteriu important de selecție a polistirenului expandat potrivit.

2. Polistirenul expandat rezistă la umiditate crescută

Dacă locuința ta se află într-o zonă cu umiditate crescută, poți utiliza cu încredere polistirenul expandat pentru a o izola. Diverse studii practice au demonstrat faptul că acest tip de polistiren face față cu succes umidității crescute, iar ciupercile, mucegaiul sau bacteriile nu îl afectează în timp.

3. Polistirenul expandat are o stabilitate termică superioară

Este dovedit faptul că una dintre calitățile esențiale ale polistirenului expandat este stabilitatea termică superioară. Altfel spus, acest material își păstrează volumul la temperaturile ridicate din timpul verii la care este supus exteriorul locuinței. Nu se deformează și este extrem de rezistent la căldură.

4. Izolarea cu polistiren expandat este avantajoasă din punct de vedere financiar

Unul dintre principalele aspecte pe care probabil le iei în considerare înainte de a izola locuința este costul acestei lucrări. Multe materiale specifice și-au modificat prețul de-a lungul timpului, însă costul polistirenului expandat a rămas constant. Practic, te poți bucura de multe beneficii folosind acest tip de polistiren, la un preț echilibrat. Drept urmare, nu este de mirare că tot mai mulți oameni optează pentru izolarea locuinței cu polistiren expandat.

5. Rezistența materialului

Deși polistirenul expandat se află în topul materialelor folosite la izolarea locuinței, totuși specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu este foarte rezistent în caz de lovituri sau greutăți aplicate asupra plăcilor de polistiren. Din acest motiv, este recomandat să tratezi cu grijă materialul și să nu-l expui, pe cât se poate, șocurilor de natura celor menționate.

6. Polistirenul expandat - un produs 100% chimic

Datorită substanțelor folosite în fabricarea lui, polistirenul expandat este un produs chimic. Însă, este dovedit faptul că acest material nu poate avea un impact negativ asupra sănătății tale, așadar îl poți folosi cu încredere la izolarea casei, în special la exterior.

7. Montajul polistirenului expandat

Procesul de montare a polistirenului expandat este mult mai ușor și simplu de realizat decât în cazul altor materiale specifice izolării locuinței. Practic, dacă îți dorești o izolație accesibilă din punct de vedere financiar și eficientă, polistirenul expandat poate fi cea mai bună soluție pentru tine.

În concluzie, dacă vei alege polistirenul expandat pentru izolarea locuinței, investiția va fi destul de ieftină și durabilă. Important este să alegi grosimea potrivită și să te asiguri că polistirenul este montat în mod corespunzător.

Sursa foto: unsplash.com/photos/Te48TPzdcU8