Alergie la pisici

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5393

Voteaza & Distribuie

Descriere



alergia la pisici


Tratarea alergiei la pisici



Cea mai des intalnita alergie la pisici este cauzata de pielea moarta si uscata si de praful care se raspandeste in aer atunci cand ele se scarpina sau se spala.



In afara de faptul ca provoaca iritatii ale pielii, aceste particule de piele patrund si in sistemul imunitar, provoacand reactii alergice.



Pisicile raspandesc alergeni in mai multe moduri: prin sange, saliva si urina. Chiar si dupa ce pisica paraseste zona, excretiile ei pot cauza probleme.


Reactii alergice la pisici

De obicei, daca o persoana este alergica la pisici, va manifesta urmatoarele simptome:



- Stranutul

- Respiratia suieratoare si grea

- Tusea

- Mancarimea

- Umezirea ochilor



Alte ori, desi destul de rar, pot aparea febra si frisoanele, iar atunci aveti nevoie de ajutor medical imediat, deoarece ar putea fi un semn al unei alte boli nedepistate. Totusi, unii oamenii pot prezenta semne si simptome diferite daca au alergie la pisici si nu vor manifesta toate simptomele de mai sus.


Tratamentul alegiilor la pisici

Cel mai des intalnit tratament al acestui tip de alergie sunt decongestionantele si antihistaminicele. Decongestionantele se iau daca tusiti sau aveti nasul infundat, iar antihistaminicele daca aveti atacuri de astm, iar respiratia se ingreuneaza.



In plus, mai exista o optiune, aceea de a face injectii impotriva alergiei, dar acest lucru va depinde de sfatul medicului dvs, deci va trebui sa il consultati in prealabil. Nu numai ca aceste injectii vor trata alergia la pisici, dar ii vor preveni si aparitia.



Cel mai bine este sa vorbiti cu medicul daca credeti ca suferiti de alergie. El va fi in masura sa va sfatuiasca cu privire la masurile necesare pe care trebuie sa le luati pentru a va trata. Daca alergia este severa, se poate ca acesta sa va recomande sa dati pisica spre adoptie.



Pisicile sunt animale calde si iubitoare, indragite atat de copii cat si de adulti. Cu toate acestea, ar putea fi o problema daca afecteaza sanatatea. Renuntarea la ele poate fi un lucru greu de facut, mai ales daca v-ati atasat de ele, insa daca este singura modalitate de a opri alergia la pisici atunci ar trebui sa va faceti curaj si sa o dati spre adoptie.