Vrei sa schimbi bateria la bucatarie? Descopera cum sa o alegi!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurichiuvete, Romania
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari511

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iti doresti sa schimbi bateria din bucatarie, pentru a putea spala vasele cat mai usor? Incepe prin a afla care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre gama de baterii bucatarie pe care o ai la dispozitie! Incepand de la tipul de comanda, pana la materialele din care sunt realizate obiectele sanitare si tipul de pipa, toate acestea sunt lucruri care conteaza si care contribuie la durabilitatea de care te bucuri.

Baterii bucatarie – din ce materiale sunt facute?

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le studiezi la bateriile de bucatarie pe care le ai la dispozitie este referitor la materialele din care sunt realizate. De exemplu, cele mai bune sunt urmatoarele:

  • bateriile din inox – sunt unele dintre cele mai populare de pe piata. Aceste modele au in compozitia lor si un aliaj al otelului, care are cel putin 11% crom, asigurandu-ti astfel rezistenta pe termen lung;
  • baterii din alama – important este sa verifici proportia de cupru si zinc din componenta acestor obiecte sanitare. Ideal este sa alegi o baterie care sa aiba cel putin 59% cupru si restul zinc. De ce? In acest fel pastrezi foarte bine proprietatile apei;
  • baterii din bronz – au un aspect extrem de interesant, care aduce aminte de stilul clasic, vintage. Despre bronz trebuie sa stii ca este un aliaj al cuprului cu metale precum staniu, plumb si aluminiu.

Tipul de comanda

Printre elementele importante, care conteaza in privinta bateriilor de bucatarie se numara si tipul de comanda cu care sunt prevazute:

  • monocomanda – au un singur robinet, pe care il poti roti spre dreapta ori spre stanga, in functie de tipul de apa de care ai nevoie: rece sau calda;
  • dubla comanda – poti sa folosesti cate un robinet separat pentru apa calda si apa rece;
  • cu atingere – este vorba despre cele mai moderne baterii de pe piata. Cu un sistem avansat de control al apei, aceste obiecte sanitare iti permit sa speli vasele fara sa rotesti vreun robinet: nu mai trebuie sa-ti faci griji daca ai mainile ocupate.

Pipa

In functie de adancimea chiuvetei, trebuie sa alegi o pipa mai inalta sau mai joasa. De exemplu, daca ai o chiuveta adanca, atunci este important ca pipa bateriei sa fie suficient de inalta, pentru ca apa sa poata cadea corect, fara sa stropesti blatul mobilei. Despre pipele cu furtun extensibil trebuie sa stii ca sunt practice si eficiente, permitandu-ti sa clatesti mai ales oalele mari.

Finisaje

Din punct de vedere al finisajului, bateriile de bucatarie pot fi lucioase, colorate sau mate. Gandeste-te la mobila pe care o ai in bucatarie, dar si la tipul de chiuveta ales, iar astfel vei putea alege si bacteria potrivita. In acelasi timp, trebuie sa stii ca pipele bateriilor pot fi rotunde sau dreptunghiulare.

Functii speciale

Daca iti doresti sa investesti intr-o baterie cu totul deosebita, atunci este bine sa iei in considerare ca ai la dispozitie modele termostatate, cu ajutorul carora poti sa setezi temperatura apei, dar si baterii care au in componenta lor sisteme de filtrare a apei, datorita carora poti sa te bucuri de apa potabila de calitate.

Baterii-Lux.roiti este la indemana atunci cand te hotarasti sa schimi bateria din bucatarie. Aici gasesti o gama foarte larga de produse de calitate. Mai mult, de pe Internet iti poti comanda si accesorii baie, coloane de dus, precum si baterii speciale pentru lavoar!

Date de contact:
E-mail: office@baterii-lux.ro
Telefon: 0721482872