Principii antice

Principii antice

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2415

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pamantul In cazul in care civlizatiile antice au avut vreodata cunostiinte avansate, ce s-au pierdut treptat in istorie, tot progresul nostru din epoca moderna inseamna de fapt redescoperirea elementelor din stiinta pierduta a predecesorilor nostri.


De exemplu, descoperirile lui Kepler de la inceputul epocii moderne, ofera o explicatie la unul dintre marile mistere ale lumii antice si anume ca o data, pamantul se invartea in jurul soarelui in 360 de zile. Din aceasta cauza, geometria moderna a imparit cercul in 360 de parti egale (pentru analiza unghiulara) pe care azi le numim grade.

Majoritatea istoricilor, ce au studiat istoria astronomiei, nu vor nega niciodata ca masura unghiulara isi are originea in credinta antica conform careia pamantul are nevoie de 360 de zile de care pentru a face inconjurul soarelui, majoritatea insa vor respinge ideea ca aceasta orbita ar fi existat vreodata in istoria pamantului.

In ziua de azi, observatiile astronomice arata ca durata anului este in jur de 365,2421897 zile. Oamenii de stiinta cred ca nu are rost sa credem ca in timp Pamantul si-a marit orbita in ziua de azi fata de zilele anticilor.