Ce să nu ratezi când vizitezi Mexic-ul?

Detalii

CategoriiTurism
Taguricalatorii, Mexic, vacanta
Ultima actualizareLuni 6 mai 2024
Vizualizari902

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sunt o mulţime de locaţii spectaculoase în Mexic şi ar fi păcat să ratezi tocmai ce este mai frumos. De aceea, mulţi turişti aleg să se informeze în legătură cu obiectivele pe care le pot trece pe lista de vizitat înainte de a pleca din ţară şi de a-şi face traseul. O pregătire prealabilă este importantă pentru limitarea provocărilor neaşteptate, cum ar fi taxa de turist ce poate fi achizitionata de pe visitaxmx.org.

Iată ce nu trebuie ratat la o vizita in Mexic:

Hierve el Agua


Este un ansamblu de formațiuni stâncoase naturale în statul Oaxaca, care seamănă cu cascadele de apă. Traducerea din limba spaniolă ar însemna "apa fierbe" iar unii localnici mai numesc locul şi "cascade pietrificate". Foarte mulţi turişti adoră să facă poze aici pentru că peisajele sunt impresionante, iar piscina naturală cu vedere infinită este ceva ce îţi taie respiraţia.

Guanajuato


Nu ai cum să ratezi Guanajuato dacă plănuieşti o vizită în Mexic. E un must see, un oraş instagramabil, cu străzi mici şi pietruite, case colorate pe dealuri înverzite, alei înguste care urca şi coboară dealul. Te vei îndrăgosti instant de acest oraş plin de culoare, cu o istorie interesantă şi o energie unică. Merită să rămâi cu ochii pe elementele sale arhitecturale coloniale, în stil neoclasic şi baroc.

San Miguel de Allende


Conform mai multor site-uri şi reviste de călătorie acest oraş este cel mai vizitat din Mexic. Este aproape de Guanajuato, locul ideal pentru o excursie de o zi dacă te cazezi la Guanajuato. Principala atracţie din oraş este biserica Parroquia de San Miguel Arcángel cu faţada roz şi arhitectura grandioasă neogotică.

Orașul antic Teotihuacán


A fost al șaselea cel mai mare oraș din lume în epoca sa. Situat la 50 km nord-est de Mexico City, în Valle de México, este cunoscut pentru cele două piramide masive ale sale, Pirámide del Sol (Piramida Soarelui) și Pirámide de la Luna (Piramida Lunii). Deși Teotihuacánul antic acoperea mai mult de 20 de kilometri pătrați, marea parte a ceea ce poate fi văzut astăzi se află de-a lungul aproape de 2 km de Calzada de Los Muertos, acolo unde acum mulţi ani se făceau sacrificii umane. Teotihuacán rămâne unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice vizuale din Mexic.

Laguna de Siete Colores din Bacalar


O veritabilă perla mexicană, aceasta lagună este o încântare pentru ochi graţie nuanţelor sale de albastru. Apa este turcoaz, albastră, transparentă și azurie și întunecată în nuanțe de marin. De aceea laguna se numește Siete Colores, adică Șapte Culori. Poţi să faci un tur cu barca să o descoperi de aproape, să te relaxezi la tratamentele spa în Canalul Piraţilor sau să te acoperi de nămol din cap până-n picioare. Dacă vrei să experimentezi vâslitul la răsăritul soarelui, doar trezeşte-te dimineaţă pentru o sesiune de paddleboard.

Templele din Palenque


Orașul antic al mayașilor din Palenque este ca un sanctuar înconjurat de o junglă tropicală luxuriantă și are o atmosferă senină și mistică. Dincolo de peisajul exuberant dat de structurile templelor înconjurate de junga, trebuie să mai ştii că hieroglifele găsite acolo au fost bază pentru descoperirile savanţilor în ceea ce priveşte istoria mayaşă. Şi când te gândeşti că doar 10% din loc a fost explorat şi ca jungla aceasta mai are o mulţime de lucruri de arătat. Vederea de pe piramide este absolut superbă şi merită capturată în fotografii.

Dacă îţi faci deja bagajele pentru această ţară superbă mai reţine că turiştii care vizitează Mexic trebuie să plătească Visitax, o taxă specială stabilită pentru vizitatori. Este obligatorie pentru călătoriile de relaxare, afaceri sau în scopuri educative. În aprilie 2024, taxa Visitax era de 271 MXN per persoană.