3 avantaje ale unei locuințe cu balcon

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriApartament
Ultima actualizareMiercuri 15 iunie 2022
Vizualizari353

Voteaza & Distribuie

Descriere

Te-ai gândit deja cum trebuie să arate apartamentul visurilor tale? Cum ar fi să poți admira răsăritul în fiecare dimineață, în timp ce stai pe șezlongul tău preferat, sau să bei cafeaua la prânz în timp ce admiri peisajul, toate astea direct de pe balconul tău? Dacă-ți place ce-ai citit mai sus, schimbă-ți repede planurile și caută un apartament sau o garsonieră cu balcon de vânzare! Iată și ce alte avantaje ți-ar putea aduce această alegere!

Ai unde să te relaxezi

Îți place să stai în natură, să simți adierea vântului și să te înconjori de plante. Ei bine, ai putea să mergi în parc, dar asta necesită timp liber. Până în balcon drumul va fi mult mai scurt și experiența una la fel de plăcută, dacă-l amenajezi cum trebuie. Câteva plante, un fotoliu confortabil și o măsuță de cafea și vei avea propriul tău colț în care te poți bucura de verdeață! Pariem că-ți va plăcea atât de mult încât destul de repede vei dori să lucrezi de acasă doar ca să stai mai mult timp pe balcon. Nici nu mai vorbim de serile minunate pe care le poți petrece cu prietenii și prietenele, la un pahar de vin, de exemplu.

Ai mai mult spațiu de depozitare

În teorie, balconul este un spațiu care leagă interiorul și exteriorul locuinței, un spațiu în care te poți bucura atât de intimitate, cât și de aer curat. În plus, dacă ai un balcon deschis, circulația aerului și ventilarea restului locuinței se vor realiza mult mai ușor. Pe de altă parte, dacă ai un balcon închis, va fi ca și cum ai încă o cameră pe care o poți folosi în diverse scopuri. Cel mai probabil nu-ți ajunge cămara sau dulapurile din aparatment, iar în acest caz balconul va fi un real ajutor. Nu uita să montezi geamuri glisante și draperii care să mențină o temperatură suportabilă chiar și pe timpul verii.

Ai o cameră în plus

Un balcon închis nu doar că va garanta o izolarea mai bună, ci poate fi folosit drept mult mai mult decât spațiu de depozitare. Printre cele mai populare alegeri de design se numără transformarea balconului într-o prelungire a sufrageriei sau într-un veritabil birou. Dacă te bucuri de multă lumină naturală, balconul închis va fi spațiul ideal pentru amenajarea unui birou. Te vei simți mult mai relaxat și vei lua pauze care o să-ți încarce bateriile mult mai repede. În plus, dacă lucrezi de pe balcon poți să te distanțezi mai ușor de ce se întâmplă în restul apartamentului, un lucru foarte la îndemână dacă cei mici încep să facă zgomot fix în mijlocul unei ședințe. Dacă vrei să-ți mărești sufrageria, balconul poate fi convertit într-un bar sau, de ce nu, într-un loc în care poți face plajă ori de câte ori dorești.

Ține cont de stilul tău de viață, de contextul familial și economic, dar și e cât de bine vrei să-ți fie izolată locuința, înainte de a alege un apartament cu balcon închis sau deschis. Stai liniștit, idei de amenajare vei găsi destule!

Sursa foto: unsplash.com/photos/6-nCXHU1hKk