Mariei Duenas - Ce avem si ce uitam

Detalii

CategoriiStiri Cultura
TaguriCarti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1127

Voteaza & Distribuie

Descriere

María Dueñas este autoarea bestselleruluiIubirile croitoresei– peste un milion de exemplare vindute.

Printre pasiuni incrucisate si conflicte profesionale, dezamagita de propriul esec sentimental si incapabila sa revina la o viata normala, profesoara Blanca Perea accepta ceea ce i se pare a fi un plicticos proiect academic.

Acest lucru inseamna insa si distrugerea propriei familii. Blanca pleaca din Madrid in Santa Cecilia, California; acolo, intre doi barbati, unul care-i aduce marturii postume si altul tot mai apropiat sentimental, Blanca patrunde tot mai adanc intr-un labirint de sentimente, intrigi subterane si usi intredeschise.

Dar, inainte de a gasi raspunsuri la multimea intrebarilor ce-i asalteaza destinul, ea mai are multe piedici de trecut.

Despre toate aceste piedici, dar si despre infringeri, despre curajul de a o lua de la capat, despre dreptul la o noua sansa, in Ce avem si ce uitam, noul roman al autoarei spaniole María Dueñas, aparut in colectia „Biblioteca Polirom. Seria Actual" (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu) – traducere si note de Ileana Scipione.

Ce avem si ce uitam este o poveste care penduleaza intre anii ’50 si sfirsitul secolului XX, intre Spania si California, dezvaluindu-ne intrigi neasteptate, iubiri care se intersecteaza si personaje pline de pasiune.

Autoarea: La trei ani dupa ce am publicatIubirile croitoresei, mi-am dorit sa aduc inaintea cititorilor povestea si vocea unei femei. O femeie contemporana, a carei stabilitate aparent invulnerabila s-a spulberat intr-o clipa. Se numeste Blanca Perea si s-a hotarit sa fuga, sa plece cit mai departe.

„María Dueñas scrie cu o naturalete uimitoare, fara urma de afectare, stiind sa redea cu o forta deosebita relatiile dintre personaje. In scriitura ei se reunesc schimbarile neprevazute de situatii si deznodamintul impetuos, in buna traditie a romanului de dragoste, mentinind viu interesul cititorilor si cistigind simpatia acestora." (ABC.es)

MARÍA DUEÑAS, doctor in limba si literatura engleza, este profesor la Universitatea din Murcia. Familia mamei sale a locuit in Protectoratul spaniol al Marocului, la Tetuán, locul unde se desfasoara cea mai mare parte a evenimentelor descrise in Iubirile croitoresei, romanul sau de debut.

In pregatire, in aceeasi colectie: Margaret Mazzantini, Nimeni nu se salveaza singur.