Eduardo Noriega

Detalii

CategoriiStiri divertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3375

Voteaza & Distribuie

Descriere

EDUARDO NORIEGA este un actor spaniol renumit, respectat pentru rolurile sale de substanta din Tesis si Abre los ojos, filme care au obtinut premiul Goya si in care a jucat alaturi de Penelope Cruz. Versiunea in engleza a ultimului din cele doua filme este Vanilla Sky, in care Tom Cruise joaca rolul pe care l-a interpretat Noriega.

Noriega a mai detinut rolul principal din El Lobo (Wolf), iar anul trecut in Che Guevara, regizat de Josh Evans. Recent, a aparut alaturi de Viggo Mortensen in Alatriste, iar in curand va putea fi urmarit, alaturi de Woody Harrelson si Emily Mortimer in Transsiberian-ul lui Brad Anderson.

Cel mai mic dintre sapte frati, Noriega este singurul care s-a decis sa devina actor. El a jucat in mai multe filme de scurt metraj, printre care Luna, regizat de Alejandro Amenabar, care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de scurt metraj Alcala de Henares, de la Madrid. Apoi a aparut in cunoscutul film spaniol Historias del Kronen. Tesis, filmul considerat a fi cel mai mare succes al cinematografiei spaniole din toate timpurile, i-a consolidat pozitia din primele locuri in randul actorilor spanioli. Noriega a fost nominalizat de doua ori la premiul Goya, echivalentul spaniol pentru Academy Award – o data pentru Abre los ojos si a doua oara pentru El Lobo.