Sari la conținut
Forum Roportal
Ana2019

Cum sa ma motivez?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ma confrunt cu o problema cam aiurea...Sunt destul de grasa, am 52 de kg la 1,60m si vreau sa slabesc 7 kg. In octombrie aveam 45 de kg si eram foarte multumita de mine, dar atunci m-am despartit de fostul meu prieten si m-am pus pe mancat ca sa uit de despartire!! Mare greseala!! Iar de atunci, cand imi amintesc, mai mananc o ciocolataa, si daca nu imi trece, inca o ciocolata, si tot asa.. Pana azi cand m-am cantarit si m-am speriat!! 7 kile in plus! Plus ca atunci cand merg, dupa 5 minute obosesc si trebuie sa fac o pauza!! Imi dau seama ca asa nu pot continua. Trebuie sa incep o noua viata, dar am nevoie de un impuls ca sa rup acest cerc care nu imi face bine. Si faptul ca din octombrie anul trecut nu am reusit sa cunosc un tip care sa imi placa si sa vrea o relatie serioasa, ma face sa ma simt trista si parca as manca ciocolata nonstop!

 

Problema este ca nu pot sa incep o dieta, nu pot sa fac sport...Ma apuca foamea, ma ia oboseala, ma simt molesita, simt ca nu am vointa, ma ia lenea sa fac miscare...E ca un cerc vicios din care doresc sa ies.

 

Ceea ce as dori sunt sfaturi, exemple, care sa ma ajute sa ies din starea de tanjeala in care am intrat. Cand ma vad in oglinda ma apuca tristetea si vreau ciocolata...Mai in gluma, mai in serios, doresc sa ies din cercul acesta al lenii si nu stiu cum..

 

V-ati confruntat cu asa ceva? Cum ati invins starea asta de lene si tanjeala?

Editat de Raluca27
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stii sa sari coarda? Arde aproximativ 11 calori/minut, iar la intensitate crescuta circa 20 calori/minut. Cred ca e unul dintre cele mai bune exercitii cardio. Daca nu ti se pare prea atragator, poti sa te inscri la niste cursuri de aerobic, Zumba, ori Kangoo Jumps. Sau si mai ok ar fi un club de arte martiale, eu n-am vazut decat o singura femeie care practica arte matiale si sa fie grasa, Gabi Garcia. Dar asta e alta poveste.

Mancatul compulsiv e un posibil simptom al depresiei si-a doliului de dupa despartire.

Editat de Brukner
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu-mi imaginez cum poate fi cineva gras la dimensiunile alea... Dar vointa nu ti-o poate baga nimeni in cap. De una singura nu pari sa reusesti sa faci sport si atunci iti ramane varianta de a merge la o sala unde-i distractiv si te ajuta mult. Iti recomand si eu Zumba, daca iti place sa dansezi, e o sursa de buna dispozitie garantata. De restul nu stiu, dar orice activitate de grup e buna, ca te stimuleaza in mai multe feluri.

 

Nu te-ai speriat suficient si nu esti suficient de grasa. Cand n-o sa te mai poti privi in oglinda, o sa gasesti si motivarea necesara. Cel putin asa ar trebui. Deocamdata inca te mai suporta oglinda, deci nu consideri ca e de-ajuns de grav.

  • Upvote 6

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand ma vad in oglinda ma apuca tristetea si vreau ciocolata

 

Conform datelor mentionate de tine ai o greutate ideala, raportata la inaltimea ta. Ai un indice de masa corporala (IMC) de 20,3, iar limitele intervalului care caracterizeaza greutatea normala sunt 18,50 - 24,99. Anterior, cand aveai greutatea de 45 de kg., erai subponderala.

 

Din punctul meu de vedere, nu greutatea e problema, cat starea de oboseala, lipsa de vointa, tristetea. Citeste aici despre relatia dintre tristetea ta si consumul de ciocolata. E maniera organismului tau de a completa carentele pe care le resimte. Focalizeaza-te pe a trata simptomele de ordin emotional.

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tu esti nemultumita si nesatisfacuta pe alte planuri. Mai intai ocupa-te de aspectele care nu tin de aparenta fizica si restul va veni de la sine. Se pare ca despartirea aceea si singuratatea actuala te-au afectat si continua sa te afecteze mai mult decat iti dai seama, din moment ce ai pierdut momentan gusto de viata, optimismul, energia, vointa. Daca interiorul nu e ok, dpdv fizic putine poti face pentru ca determinarea, disciplina si ambitia sunt printre primele care se duc pe garla.

Mai intai, renunta la ciocolata excesiva sau ce alte dulciuri mai mananci tu, daca le mananci. Daca nu te trage inima sa faci exercitii fizice deocamdata, macar nu mai manca ciocolata. Pasi mici.

Dupa aceea incearca sa fii multumita si sa ai fun in viata de zi cu zi si singura, fara sa fie musai nevoie sa te afli intr-o relatie. Daca ajungi sa-ti bazezi dispozitia pe ce statut ai, e rau. Iesi cu prietenii, distreaza-te, daca cunosti vreun baiat, bine...daca nu, nu...daca iesi numai la o cafea doua, iar bine...daca nu se leaga relatie serioasa, nu se leaga si gata...asa trebuie sa gandesti, ca doar nu ai 50 de ani si disperare ca-ti pleaca trenul relatiilor din gara pentru intotdeauna.

 

Odata ce vei depasi complet tristetea despartirii de fostul si nu vei sta mereu cu gandul ca nu ai o relatie actualmente, vei avea loc pentru tine insuti, sa te vindeci in interior, dupa care iti va fi mult mai lesne sa te apuci de una si alta.

Nu cauta confort in mancare ca nu-l gasesti. Nu cauta confort si validare neaparat intr-o relatie sau partener, ci mai intai in tine insuti solo.

 

Problema este ca nu pot sa incep o dieta, nu pot sa fac sport...Ma apuca foamea, ma ia oboseala, ma simt molesita, simt ca nu am vointa, ma ia lenea sa fac miscare...E ca un cerc vicios din care doresc sa ies.

Problema este ca tu esti depresata. Astea sunt semne clisheu de depresie. Crede-ma ca stiu ce spun si te inteleg perfect, cat si cercul vicios despre care vorbesti. Numai tu in mintea ta poti sa-l rupi. Rareori sa functioneze sau sa ajute vreun stimul exterior. Tine de aprecierea, iubirea si cunoasterea de sine, de refuzul de a te autocompatimi, de a irosi timpul in delasare, de a determina cine esti si cat de fericita esti prin intermediul altora.

Data viitoare cand te uiti in oglinda, incearca sa te uiti la cine esti nu la cine te vezi acum. Nu te uita cu mila de sine ci cu furie pe faptul ca te-ai lasat dusa de val. Este mare diferenta intre auto-compatimire si auto-analiza/critica. De multe ori sunt confundate sau facute sinonime.

Da, m-am confruntat cu starile astea prin care treci tu (din alte motive) dar eu cand m-am uitat in oglinda nu m-a apucat tristetea ci furia pe mine insumi si mi-am zis "Gata cu melancolia, e timpul sa ma arunc din nou in viata si sa am fun"...sa ma reintorc la cine am fost si inca stiu ca mai sunt, nu sa deplang caricatura patetica care ma privea inapoi din oglinda.

Editat de Naeema
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cineva spunea ca o repriza dintr-un act sexual echivaleaza cu 5 km de mers pe jos.

Eu am spus ca asta numai daca fiecare partener isi parcurge traseul.

Daca unul trage clapa nu arde caloriile.

Asa ca dai bataie.

Editat de Moftangiu
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mai mananc o ciocolataa, si daca nu imi trece, inca o ciocolata, si tot asa.. Pana azi cand m-am cantarit si m-am speriat!! 7 kile in plus! Plus ca atunci cand merg, dupa 5 minute obosesc si trebuie sa fac o pauza!!

Ai ficatul obosit. Iti recomand o cura de detoxifiere cu Detoxicolon de la Dacia Plant. Iti extrag aici doar doua din cele 21 de avantaje, expuse in link.

 

*Ajutor real în curele de slăbire – aportul mare de fibre vegetale solubile și insolubile arde rapid caloriile. Simultan, eliminarea acumulărilor toxice din trup duce, în timp, la o normalizare în funcționarea întregului organism. În combinație cu o dietă corectă și un stil de viață sănătos kilogramele în plus dispar treptat și sigur.

 

*Este regenerant și revitalizant - datorită eliminării balastului nociv din sistemul digestiv apare o puternică stare de regenerare, creșterea vitalității și a tonusului concomitent cu ameliorarea stărilor psihice negative.

 

Trebuie sa incep o noua viata, dar am nevoie de un impuls ca sa rup acest cerc care nu imi face bine.

Fa ceva concret, nu-ti mai plange de mila. Schimba-ti look-ul de exemplu. Esti bruneta? Fa-te blonda! Ai parul lung? Taie-l! Etc...Du-te la cosmetica , la masaj, du-ti trupul la rasfat...Fa lucruri care iti plac si nu trebuie sa depui efort, daca ti-e lenea atat de mare acum..

 

Si mai e ceva...Normal ca nu ai cunoscut din octombrie un barbat care sa vrea o relatie serioasa. In primul rand, trebuie sa-ti dai o resetare si sa te ridici la viata. Nu poti atrage niciun barbat atata timp cat tu nu te placi. Nu ai cum sa emani viata si sa promiti fericire (ceea ce cauta fiecare om)cu atitudinea ta, atata timp cat tu nu gasesti niciun motiv sa te trezesti dimineata!

 

Hai, hopa sus ca viata-i tare frumoasa si merita traita din plin!

 

:flowers:

Editat de Melissa Rebeca
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×