Sari la conținut
Forum Roportal
Ciocârlan

Tara cu cei mai multi olimpici este aproape pe ultimul loc in Europa, dupa scorurile PISA

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Desi aproape saptamanal citim in presa, sau vedem la TV (de vreo cativa ani, si online) ca vreo 2-3 elevi romani au obtinut cele mai bune rezultate la olimpiade de fizica, matematica si uneori... geografie, istorie, filosofie, ne confruntam adesea cu cei care sunt pe cealalta parte a baricadei... codasii. Nu intamplator acel numar redus de olimpici au rezultate foarte bune la materii ce tin de stiintele exacte, caci asa ceva se invata in mare parte mecanic. Din cate stiam eu, scoala este o institutie rezervata educatiei, in cadrul invatamantului primar, dezvoltarii personale in timpul liceului si aprofundarii optionale in timpul facultatii. Sunt sigur ca asa ceva nu este valabil la noi - drept dovada si raportul PISA (chiar daca e din 2009).

http://www.riscograma.ro/3324/elevii-romani-sunt-cei-mai-prosti-din-europa/

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cate ar fi de spus pe tema asta... :- si ce bine ar fi daca liceul ar avea urmari scopul mentionat de tine!

Editat de "Ana"

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De-aia ne recruteaza toti medicii. Ca suntem prosti facuti gramada... Sa fim seriosi.

 

 

Ete fleosc, toti medicii ... Te referi la aia care se chinuie sa invete un pic de germana sau engleza ca sa treaca de stadiul de spalat babe la cur? Desigur ca in Occident vor fi bucurosi sa angajeze orice medici din Est care pot fi platiti cu jumatate din slariul unui medic autohton, dar cati sefi de clinica, de sectie sau de spital romani ai vazut in strainezia?

 

Nu intamplator acel numar redus de olimpici au rezultate foarte bune la materii ce tin de stiintele exacte, caci asa ceva se invata in mare parte mecanic. Din cate stiam eu, scoala este o institutie rezervata educatiei, in cadrul invatamantului primar, dezvoltarii personale in timpul liceului si aprofundarii optionale in timpul facultatii. Sunt sigur ca asa ceva nu este valabil la noi - drept dovada si raportul PISA (chiar daca e din 2009).

http://www.riscogram...sti-din-europa/

 

Varfurile nu conteaza niciodata. Varfuri sunt peste tot. Problema scolii de la noi este ca nu reuseste sa faca o boaba de educatie cu masele, cu cei multi de nivel mediu si slab. Daca s-ar concentra pe asta, treburile in Romania ar merge un pic mai bine.

Editat de lynxul_negru

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

 

 

Varfurile nu conteaza niciodata. Varfuri sunt peste tot. Problema scolii de la noi este ca nu reuseste sa faca o boaba de educatie cu masele, cu cei multi de nivel mediu si slab. Daca s-ar concentra pe asta, treburile in Romania ar merge un pic mai bine.

Acu' vreau ca sa-mi raspunzi sincer: tu chiar ti-ai bate capul cu o clasa formata din cel putin 25% de elevi slab pregatiti, pe un salariu de 250 de euro, ca debutant?

 

De-aia ne recruteaza toti medicii. Ca suntem prosti facuti gramada... Sa fim seriosi.

Am uitat ca la noi toti sunt doctori sau ingineri.

Editat de Olivier Djidzi

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aici ar fi multe de spus...

Dupa parerea mea si in Romania si in vest se pleaca de la premiza gresita cum ca educatia trebuie facuta pentru a lansa pe cineva imediat intr-o profesie, ca el sa poata sa plateasca taxe cat mai devreme posibil. Omul a devenit o unitate economica. Invatamantul modern nu pleaca de la intentia de a arata unor oameni in formare pe ce lume traiesc. Altfel nu s-ar fi ales pamantul cu o tara ca SUA.

 

Se formeaza generatii de sclavi ai bancilor, cu orizonturi inguste, care sa se apuce cat mai repede de produs, de facut credite si platit taxe, si sa intre intr-o rutina, fara a mai fi preocupati sa isi dezvolte cultura sau personalitatea. Astfel putini oameni isi descopera adevaratul potential, e ca si pana acum de fapt, se formeaza generatii cu profesiile cele mai cautate la un moment dat, chiar daca nu li se potrivesc. Banul si alergarea dupa el controleaza omul de cand se naste si pana moare in cele mai multe privinte, inclusiv alegerea profesiei.

 

Presupun ca eficienta sistemului este aratata de numarul de cunostinte care persista in mintile fostilor elevi odata cu trecerea anilor. Am terminat liceul acum 7 ani si jumatate si cu ce am retinut din unele materii pentru care nu aveam inclinatii, materii facute ani de zile deci sute de ore irosite, nu as putea sa umplu mai mult de o pagina A4, si aia cu greu. Daca as fi petrecut toate acele ore aprofundand ce ma interesa cu adevarat, probabil as fi excelat in ceva in loc sa termin scoala sub egida mediocritatii, iar viziunea despre lume nu mi-ar fi fost netezita, la un loc cu creierul, de catre televizor.

 

Mi se pare foarte trist cum elanul si dorinta de cunoastere a copiilor si adolescentilor sunt retezate atat de devreme prin plictisirea si saturarea lor cu lucruri spre care nu au inclinatii. Devin stresati, presati de timp, ca si adultii, isi consuma energia psihica cu ganduri ca ''sa trec si peste ziua de maine'', ''abia astept sa termin scoala'' samd, cand pentru ei ar trebui sa fie o perioada foarte frumoasa de descoperire neingradita a lumii, o perioada careia sa nu ii doreasca sfarsitul.

 

Ce ma revolta este modul superficial in care ne-a fost predata istoria. Intotdeauna numai consecintele, nu si cauzele si substratul. Ne-au invatat despre marile razboaie dar nu si despre familiile de bancheri care de fiecare data au finantat ambele parti ca sa iasa castigate. Despre astea nimic, despre masonerie nimic. Ne-au invatat sa credem intr-un sistem artificial, in doctrine politice, fara sa ne spuna ce interes si cine s-a aflat de fapt in spatele lor.

Ne-au invatat economie fara sa ne spuna ce mare pacaleala este sistemul bancar, istoria lui si cum functioneaza el de fapt.

Ne-au spus sa ridicam in slavi marii cuceritori ca fiind oameni de toata lauda, care au raspandit civilizatia pe unde au mers, desi evident nu au fost decat niste macelari psihopati megalomani care au eradicat etnii intregi, au masacrat, au torturat etc.

 

Educatia care ni s-a facut a avut multe incoerente si continua sa le aiba pentru cei care vin din urma.

Daca ne-ar fi invatat in acelasi timp si sa privim lumea asa cum este, ne-am fi dat seama de aceasta falsa prezentare a realitatii.

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

... stiintele exacte, caci asa ceva se invata in mare parte mecanic.

...

Din cate stiu eu, a invata mecanic inseamana a memora fara a prelucra informatiile memorate.

Genul asta de invatat se poate face la stiintele exacte pana pe la clasa a patra.

Dupa nivelul asta ... sunt curios sa-mi arati si mie un olimpic pe discipline exacte care a facut performanta "tocind".

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Despre sistemul american, teoretic ar fi pentru ca exista mai multe variante decat scolile publice, insa uite totusi ce iese de acolo. Exista multe informatii despre sistemul lor de invatamant si declinul lui planificat din ultimele decenii.

Editat de Finnian

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×