Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Hypathia

Amintiri false

Rate this topic

Recommended Posts

Nadean Cool l-a dat in judecata pe psihoterapeutul ei cerand daune in valoare de 2 milioane de dolari.

Oare nu cumva l-a atras pe psiholog intr-un joc perfid, facand ca rata pentru ca stia ca va cere 2 milioane de dolari?

Americanii obsedati de bani pot face ca rata pentru atata banet.

 

Psihologul a scapat cazul din mana, poate a crezut ca i-a pus God mana in cap si a dat de un caz gras, din care va scrie o carte cu care va rupe gura targului (colegii psihologi din toata lumea), se va face film la Bollywood vestit gen Sybil sau Eve sau Tara, si va ajunge el faimos si banos.

De aia e posibil sa ii fi dat apa la moara lui Nadean Cool cu cele 126 de personalitati.

 

Totusi, cam multe... Plus rata aia ma face sa cred ca Nadean Cool nu a jucat cinstit.

 

Trebuie inteleasa mentalitatea americanilor. La cel mai mic semnal ca ai calcat pe bat cu ei te dau in judecata, aduc mass media pe capul tau, amenintandu-te ca iti distrug reputatia daca ajungi in tribunal, asa ca e mai bine sa faci o intelegere cu ei cu usile inchise, si sa le dai 500 000 de dolarei, nu 2 milioane.Sunt avocati parsivi care sunt specializati numai pe astfel de procese, si versati in legi, care tintesc spre categoriile vulnerabile, sensibile la pierderea prestigiului si la amenintari (medici, profesori, preoti, militari, psihologi, etc).

 

Psihologul o fi refuzat si s-a trezit dat in judecata. Acum cariera lui e distrusa.

Multi psihologi chiar platesc daune.

Pai daca stii ca te faci cu 500 000 de dolari din care traiesti linistit toata viata fara sa te mai cocosezi de munca la banda... atunci faci ca orice oratanie, nu numai ca rata.

Multi romanasi ar face ca porcu sau ca posedatu de alieni pt 50 000 de dolari, chiar interpretand cu arta si pathos.

 

P.S.

Applton WI: 1997-MAR: Nadean Cool of Appleton reached a $2.4 million out-of-court settlement during the fifth week of a jury trial.

Adica asta inseamna ca Nadean chiar a castigat 2,4 milioane de dolari. Acum cred ca i-au disparut toate cele 126 de personalitati, nu? Inclusiv rata. A naibii rata!

Edited by Kosmotro
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru banii astia eu si gagaiam , nu ma multumeam doar sa macan insistent . :hi:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doamne, mare ti-e gradina! Si cand spun asta ma refer, in special, la primul caz prezentat de tine. Ma intreb cum tinea psihologul evidenta celor 120 de personalitati (oare-i nota intr-un carnetel?) si cat de bine trebuie sa fi stat cu memoria ca sa realizeze cu cine se confrunta intr-un anumit moment :hi: . Si 120 a fost numarul pana la care pacienta a suportat sa-si vada personalitatea multiplicata? :tease:

Hipnoza, mai ales ca metoda de terapie, stiu ca nu poate fi realizata impotriva vointei unei persoane. De-aia e ciudat si faptul ca cineva sub hipnoza poate fi pacalit ca a trait false intamplari. Cred ca e vorba de autopacalire sau de escrocherie.

 

"Cum putem afla daca amintirile scoase la suprafata prin psihoterapie (ma refer in mod special la hipnoza) sunt adevarate sau false?"

 

 

Corpul si mintea ta tau iti spun, oricat ar fi ele de paradite. Eu asa cred.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adica asta inseamna ca Nadean chiar a castigat 2,4 milioane de dolari. Acum cred ca i-au disparut toate cele 126 de personalitati, nu? Inclusiv rata. A naibii rata!

spui ca Nadean s-a prefacut. Dar un psiholog nu isi poate da seama ca pacientul simuleaza, ca e mintit? Asa de tare sa-l fi luat valul succesului?

Imi amintesc cazul Sybil, acolo psihiatra a fost cea care a exagerat cu personalitatile multiple ale pacientei sale, pt a scoate un bestseller si sa se mai faca si un film dupa cazul ei, sa se imbogateasca. Dar Sybil nu avea personalitati multiple, doar "stari" carora psihiatra le-a dat nume, si gata, tulburare disociativa de identitate.

Dar psihiatra lui Sybil nu a fost data in judecata, ci a devenit faimoasa.

 

Dar psihologul lui Nadean a scapat lucrurile de sub control. Ca ce chestie sa creada povestea cu raţa? Sau ca ce chestie se apuca el sa o "exorcizeze"?

 

 

 

Doamne, mare ti-e gradina! Si cand spun asta ma refer, in special, la primul caz prezentat de tine. Ma intreb cum tinea psihologul evidenta celor 120 de personalitati (oare-i nota intr-un carnetel?)

si eu ma intreb acelasi lucru. :hi:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

am citit şi eu o carte despre societatea americană ("O Americă

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit ceea ce ai scris la acest topic si mi se pare interesant. Nu pot comenta direct la subiect pentru ca stii ca eu nu am cunostintele de specialitate. Insa fara mare legatura cu subiectul, pe baza a ceea ce am citit , am ramas cu doua semne de intrebare :

1) se poate sa traiesti un eveniment atat de grav cum este cel de abuz sexual din partea unui parinte sal al altcuiva, la varste cuprinse intre 7 si 14 ani, si sa nu ti-l amintesti? Adica mintea mea concepea ca "uitarea" poate interveni ca forma de protectie, insa nu pentru evenimente petrecute totusi la o varsta destul de mare.

2) de ce un psihoterapeut poate avea interesul sa iti induca genul asta de amintiri false? Poate practica cineva meseria asta si sa fie atat de cretin incat sa-ti fabrice o boala numai din interese financiare, sau poate fi atat de inconstient incat sa nu-l duca capul ce-ti face?

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. este foarte posibil ca trauma sa fie atat de mare incat sa o reprimi. ea exista in continuare in inconstient si poate fi reactivata de anumite evenimente care nici macar sa nu aiba o legatura directa cu ceea ce s-a intamplat. sunt cazuri in care persoana care are o astfel de reprimare sa o nega atat de tare incat chiar sa i se faca rau daca se apropie prea mult de a povesti cele intamplate.

2. interesul nu il pot intelege, dar este total nepotrivit si total impotriva codului psihologilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×