Jump to content
Forum Roportal
FNF

Ion Gavrila

Rate this topic

Recommended Posts

Pentru ignorantii care n-au auzit de acest mare om, Ion Gavrila a fost liderul luptatorilor anticomunisti din Muntii Fagarasului.

In 1948, carpele de romani deja se saturasera sa tot aplaude tancurile sovietice, si au urmat marile arestari, Ion Gavrila impreuna cu alti cativa camarazi s-au retras in munti si au format organizatia “Fratia de Cruce” sau “Grupul Carpatin de Rezistenta Nationala Armata”, condus de Gavrila(om cu experienta militara,luptand ca voluntar in WW2)

 

 

 

Luptatorii anticomunisti ii asteptau pe americani pentru scoate Romania din sfera de influenta Sovietica.Ei doreau sa-i sprijine din Interior.

Dupa cum stiti,americanii n-au mai venit,iar grupul condus de Ion Gavrila a fost distrus.Membrii au fost ucisi in lupta sau au fost prinsi de securitate si condamnati la moarte.

Ion Gavrila a scapat miraculos si s-a ascuns pentru o perioada buna de timp la Ana Sabadus,vaduva unui fost coleg de liceu,cu care s-a casatorit in secret.

A fost prins de securitate in 1976 la Cluj, in urma unei tradari. A fost eliberat(dar urmarit atent de securitate pana la caderea lui Ceaasescu) la interventia presedintelui american Richard Nixon.

 

 

Desi in decembire 1989 avea o varsta, Ion Gavrila a participat la revolutie.

 

 

 

Sunt multe de scris despre acest om brav,un om liber,un om care nu a plecat capul precum restul romanilor.

Si-a scris povestea vietii in cartea Brazii se fr

Edited by FNF

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Motrescu ai auzit? Si el a facut parte din Rezistenta impotriva invaziei sovietice, nu in muntii Fagarasului, ci chiar in gura lupului, in muntii Bucovinei.

Si bunicul meu, Dumnezeu sa-l odihneasca, a luptat pentru aceasta tara, in Trupele de Sacrificiu de la Ploiesti.

Mai sunt o multime de luptatori pentru Neam si Tara despre care nu se vorbeste.

Bucovina este o rana deschisa a Europei. Tu stii cati oameni au fost deportati de catre rusi din Bucovina? Stii cum au fost pedepsiti de catre cazacii calare vesnic beti si pe jumatate nebuni locuitorii Bucovinei? Daca stii, ai tot respectul meu, desi nu stiu daca ai sti ce sa faci cu el.

 

Ce a inceput sa ma agaseze pe mine este tonul cu care te adresezi lumii, de parca tu ai fi Mantuitorul Neamului vorbind prostimii.

Uite ca si eu sunt unul dintre "ignorantii" despre care cu atata dispret vorbesti. Nu am auzit de Ion Gavrila, si nu pot sa-ti acord mare credibilitate, din moment ce ai dat rasol cu topicul despre Consiliul de la Niceea, unde ai fost pus la punct imediat.

Internetul e plin de informatii false ori deformate, tinere. Daca tot vrei sa fii doct macar intr-un domeniu, viziteaza o biblioteca si citeste o carte, nu mai cauta pe google.

Vezi ca poate gasesti o biblioteca pentru albi pe acolo pe unde esti tu. Ti-o spune un blond cu ochi albastri, brunetule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Un interviu cu "Mosu" (Ion Gavrila)

 

Despre legatura lui Ion Gavrila si legiune va recomand cartea dansului

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pentru ignorantii care n-au auzit de acest mare om, Ion Gavrila a fost liderul luptatorilor anticomunisti din Muntii Fagarasului.

In 1948, carpele de romani deja se saturasera sa tot aplaude tancurile sovietice, si au urmat marile arestari, Ion Gavrila impreuna cu alti cativa camarazi s-au retras in munti si au format organizatia

Share this post


Link to post
Share on other sites
...ceea ce nu`l face pe Ion Gavrila un om mai putin important, si nici pe noi mai putin ignoranti.

 

şi nici pe el mai puţin nepoliticos, ca să nu zic altfel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ion Gavrila Ogoranu personaj de film!

 

 

l-am vazut si mi-a placut. astept cu interes celelalte doua parti dedicate fratilor Arnautoiu si Elisabetei Rizea.

 

m-a impresionat lupta acestor oameni, nu conteaza daca au facut sau nu parte din legiune. pentru simplul fapt ca au indurat ani de temnita, batai, umilinte si altele merita macar sa ne amintim de ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×