Sari la conținut
Forum Roportal
brigittealitta

Tuica fiarta sau nefiarta mai tare sau nu

Postări Recomandate

ma intereseaza parerile voastre.daca s-ar putea si parerea unui specialist in fizica chimie...merci

 

 

Cand fierbi o bautura alcoolica mai intai se evapora alcoolul pentru ca are punct de fierbere mai mic decat apa (cam 78 gr. C). Deci, tuica fiarta este mai slaba decat cea nefiarta. :ill:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cand fierbi o bautura alcoolica mai intai se evapora alcoolul pentru ca are punct de fierbere mai mic decat apa (cam 78 gr. C). Deci, tuica fiarta este mai slaba decat cea nefiarta. :friends:

CORECT. 78,32 chiar :kisses:. iar pana ajunge apa la 100 gr.C se evapora destul alcool.

Tuica fiarta ti se pare ca e mai tare pt ca este fierbinte iar receporii tai senzitivi de pe limba si esofag percep fierbinteala aceea ca pe usturimea provocata de alcoolul concentrat. In combinatie...zici ca torni alcool 96% pe gat dar nu e asa(ma rog nu se compara..am incercat eu. lol. zici ca e fier incins, jar..outch)

Cand mananci ceva iute care e si fierbinte ai tendinta sa zici ca e cea mai iute mancare pe care ai gustat-o. Dar daca se raceste simti doar iuteala...deci mai putin suportabila senzatia:)

Editat de SebaS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Logic ca cea fiarta este mai slaba. Chiar daca nu te pricepi, fa o comparatie. Bea un paharel de tuica nefiarta, iar mai incolo unul de tuica fiarta. Si ai sa vezi diferenta. ^_^

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ma intereseaza parerile voastre.daca s-ar putea si parerea unui specialist in fizica chimie...merci

Sunt de acceasi parere ca tuica fiarta este mai slaba, datorata evaporari de alcol.

Am o intrebare pentru cunoscatori: tuica afumata se mai poate drege ?

Daca se adauga tuica afumata peste o alta bostina si se fierbe din nou dispare acel gust si miros de afumat sau se strica toata ?.

Editat de doanam

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
ma intereseaza parerile voastre.daca s-ar putea si parerea unui specialist in fizica chimie...merci

 

...Senzatia de "tarie" mai poate apare de la boabele de piper care, uneori se pun in ea...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai oameni buni senzatia aia de tarie pe care ti o da tuica este doar un raspuns al mucoaselor corpului care se inflameaza tuica nu iti incalzeste stomacul ci ti l inflameaza dimpotriva racesti mai repede daca bei tuica si vorbiti si voi mai clar este vorba de tuica fiarta in oala pe aragaz sau vorbiti de procesul de obtinere al tuicii in cazan?

Spuneti mi si mie ce inseamna tuica fiarta sau nefiarta ca eu percutez mai greu

Oricum cea mai buna bautura alcoolica dupa parerea mea este Tuica e cea mai sanatoasa

multam :yahoo:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am o intrebare pentru cunoscatori: tuica afumata se mai poate drege ?

Daca se adauga tuica afumata peste o alta bostina si se fierbe din nou dispare acel gust si miros de afumat sau se strica toata ?.

 

Ce rost are?! Cat obtii la o a doua fiertura?! Cam 10 %.

Ideea e ca daca o mai "tragi" o data se repara, da.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×