Jump to content
Forum Roportal
CavalerulJedi

Contradictii in Biblie

Rate this topic

Contradictii in Biblie  

42 members have voted

 1. 1. Credeti ca exista contradictii in Biblie?

  • Da! Am studiat Biblia in detaliu si STIU ca exista!
   16
  • Da! Nu am studiat Biblia dar am vazut cateva contradictii clare pe net.
   7
  • Nu! Am studiat Biblia in detaliu si am gasit explicatii valide pentru fiecare dintre contradictiile intalnite.
   17
  • Nu! Nu am studiat Biblia dar am incredere ca preotii spun adevarul.
   2


Recommended Posts

Sublim! ;) -si nici nu sunt toate contradictiile expuse acolo...am mai gasit eu cateva,si sunt de necontestat toate.Nu e nici o "neintelegere",cartea aia e plina de contradictii flagrante,minciuni si instigari la ura si violenta.

Singurul lucru pe care il reveleaza,e ca acolo NU se afla "cuvantul lui Dumnezeu".

Dar de ce sa nu continuam cu videoclipurile? :roll:

Edited by Arcangelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Un exemplu din film: Mica 7 : 18 şi Ieremia 17 : 4. În una se vorbeşte despre Focul mâniei, care e veşnic, adică despre Iad, iar în celălat, despre mânia care nu e veşnică, adică iertarea celor care sunt ai lui Dumnezeu.

Următorul exemplu e din cartea Genezei 22 : 1 şi din cea a lui Iacov 1 : 13. În una se spune despre încercarea la care îl supune Dumnezeu pe Avram, să vadă dacă îi e credincios, aşa cum a făcut şi cu Iov, iar, în cartea lui Iacov, spune că Dumenzeu nu ispiteşte pe nimeni. Pentru cine e interesat, în Biblie se spune cine e....Ispititorul, în cartea lui Matei, capitolul 4, versetul 3. Asta nu spun producătorii filmului.

 

Exemplele continuă la fel.

 

 

 

Un alt film făcut de cei care nu cunosc Biblia...pentru cei care nu o cunosc. :roll: E adevărat, producătorii filmului se folosesc de deosebiri şi asemănări subtile, însă, pentru cine cunoaşte Biblia, îşi dă seama îmediat că e făcut fie pentru a înşela, fie din necunoaştere.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu inseli! -dovedeste si celelalte contradictii -nu te lua de doua dintre ele,pe care de fapt nici macar nu le-ai demontat.Spuneti ca Dumnezeu e adevarul,dar mintiti fara rusine cand trebuie sa dovediti validitatea scripturilor.

Pot sa mai dau filmulete...pot sa expun chiar eu contradictii care nu sunt acolo,si pentru care am mai cerut deja raspunsuri -dar nimeni nu a putut sa le dea.Pentru ca nu exista.

Share this post


Link to post
Share on other sites
La primul exemplu dat de tine.... deci... daca este incalcata vointa lui Dumnezeu, osanda este vesnica sau nevesnica?

 

 

Pentru cei aleşi de el, nu e veşnică, pentru cei nealeşi, e veşnică. Vezi cazul Regelui David, sau al lui Solomon. Au mai făcut ei şi ce nu trebuia, dar, degeaba, au fost aleşii lui Dumnezeu, şi pentru ei, supărarea lui Dumnezeu n-a fost veşnică. Acest lucru e valabil pentru orice om care e al lui Dumnezeu. E adevărat, cei care nu cred cuvântul scris, vor zice că nu acesta e Dumnezeu, ci ce simt ei. Ei se bazează pe simţuri, şi nu pe Creatorul suprem. Ei şi-au creat un dumnezeu al lor personal, format din simţuri, exact cum erau zeii antici, sculptaţi din piatră, şi pe care omul putea să-i pipăie cu mâinile, adică...să-i simtă. Mulţi spun că Dumnezeu iubeşte pe toată lumea, dar dacă îi întrebi de ce unii merg în iad, cu toate că îi iubeşte Dumnezeu...fac pauză de masă, că nu mai ştiu ce să zică.

 

 

Oricine se poate apuca să facă un film de ăsta, pentru că, nu trebuie să ştie Biblia. Ia nişte versete la întâmplare, şi apoi, asemănându-le, constată că nu se potrivesc, şi gata, zice că e o contradicţie.

 

Ia spuneţi-mi voi mie, de ce în matematica euclidiană, calea cea mai scurtă, e linia dreaptă, iar în fizica einsteiniană, calea cea mai scurtă e linia curbă ? Ambele afirmaţii sunt adevărate, şi există şi demonstraţii. :roll: Aparent e o contradicţie, pentru că ori e una, ori e alta, dar totuşi nu e contradicţie. Spuneţi voi, de ce nu e contradicţie, dacă nu e, sau, depinde, de ce e, dacă e ? ;)

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am inceput sa studiez Biblia si am gasit nereguli inca din primele 50 de pagini.

Imi amintesc de Iuda (nu Iscarioteanul, ma refeream la fiul lui Iacov) care se casatorise cu fiica lui Sua si ea ii facuse doi copii. Ei nu mai stiu ce fapte au facut, iar in carte scrie CLAR ca Dumnezeu i-a ucis pe cei doi.

In Decalog scria "Sa nu ucizi!" , iar asta o stie toata lumea. Daca Dumnezeu a ucis, atunci n-a respectat decalogul (dictat de El insusi), deci nu este perfect. Or, religia spune ca el este fara cusur. Daca in Biblie este cuvantul Sau, atunci n-ar fi trebuit sa apara contradictiile, pentru ca asta ar dovedi din nou ca Dumnezeu nu este perfect. Ajungem astfel la un paradox.

Desi stiu ca mai exista, aceasta chiar mi-a sarit in ochi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biblia este o colectie tipica de contradictii , numai cine nu vrea nu le vede. Dupa parerea mea la contradictii se poate include si discrepantele enorme intre "eroul" din VT , un Dumnezeu orgolios , egocentric, partinitor si plin de cruzime si "Fat Frumosul" din NT , pretinsul Lui fiu , Isus cel plin de bunatate si grija fata de oameni. Si asa s-a realizat struto-camila crestinismului ce inca mai amageste oamenii sec XXI , in special pe cei saraci cu duhul.....

Edited by VEMANS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×