Jump to content
Forum Roportal
irca

Negresa

Recommended Posts

PRAJITURA NEGRESA

 

post-219673-1265812302_thumb.jpg

 

Ingrediente

 

4 oua

1,5 cani de zahar

3 linguri cacao,

1 lingura ness (optional)

7 linguri de apa,

2 linguri Martini sau ce preferati (optional)

200 gr margarina

1 cana faina.

0,5 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie.

 

Mod de preparare

 

Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva.

 

Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam.

 

Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar.

In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine. Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie.

Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers!

 

Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute.

 

Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri.

 

 

Alte retete de prajitura negresa

Negresa

Negresa de post

 

Pofta buna!

Edited by irca
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arata foarte bine prajitura asta, se mai poate insiropa cu ceva lichior si pe urma decora cu acea crema delicata, cred ca devine foarte bun si se poate scoate din tava cu lingura si servi cu inghetata sau ceva gem mai lichid, incalzit eventual.

Edited by The Unknown
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

reteta asta este cam complicata,stiu eu o compozitie care nu iti ia prea mult timp sa o prepari

2-oua

1/3cana ulei

1 cana zahar

1 ligura cu varf bicarbonat stins cu 2 linguri de otet

1 varf de sare

4 linguri gem sau dulceata(la alegere)

2 linguri cacao

2-3 cani faina

mirodenii

se amesteca toate bine se pun intr-o tava unsa .se lasa focul tare pentru 5 min dupa care se lasa focul mic cam 30 min.atat simplu ca buna ziua.cine doreste le poate insiropa si asezona cu frisca....

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negresa cu banane

 

 

Ingrediente:

 

 

Pentru aluat:

 

2 oua

100 ml apa calduta

300 ml lapte

 

continuare

post-78818-0-63687200-1348213755_thumb.jpg

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negresa cu banane

....

 

 

 

Tot sunt eu intro perioada in care mananc numai dulciuri si mi-ai facut o pofta cu negresa asta. Tare curioasa sunt ce gust are cu banana. :eat:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot sunt eu intro perioada in care mananc numai dulciuri si mi-ai facut o pofta cu negresa asta. Tare curioasa sunt ce gust are cu banana. :eat:

Si eu vreau. Mi-e pofta.

N-am mancat niciodata cu banana.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Negresa cu banane

 

Am si eu un platou lung asemanator doar ca are 4 Iris flori pe ea in diferite culori. Parca totul e mai bun de pe ea :crazy: conteaza foarte mult cum este prezentat o marfa!!!

si nici eu nu stiu daca se simte banana in aceasta prajitura??? sau-l face doar moale si pufoasa.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Negresa" este o prajitura delicioasa, chiar daca nu am gustat reteta cu banana, cu Martini(Martini-i chiar o licoare faina de tot).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tare curioasa sunt ce gust are cu banana. :eat:

Mie imi place. Sa puneti chiar 4 banane, mari si coapte. La fel imi place combinatia de blat cu banane si nuci, miami.

 

N-am mancat niciodata cu banana.

Noua ne-a placut.

 

Aoleeeuu Samy draga, ce bine arata in toate pozele, de parca le simt gustul.. =P~

Si eu as mai manca azi ca mi-e faomeee

 

 

si nici eu nu stiu daca se simte banana in aceasta prajitura??? sau-l face doar moale si pufoasa.

MMm depinde cate baane pui, dar face blatul cumva umed si maole

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×