Jump to content
Forum Roportal
-olivia-

Rontaieli sau ceva bun de week-end

Rate this topic

Recommended Posts

de obicei in week-end simti nevoia sa te relaxezi ori la un film ori cu amicii buni pe care ii chemi la tine sa joci carti sau monopoly

 

ce rontaim ? ce papam bun facut in casa ?

ca nu dam fuga la magazinul de la parterul blocului sa luam chipsuri sau seminte

nu !

suntem destul de harnicuti sau priceputi sa coacem ceva

dar ce ?

 

am epuizat clatitele, gogosile ...

curand am incercat pateuri din foietaj congelat, am facut cu branza, mere si ciuperci ...

 

dar mai vreau idei

Share this post


Link to post
Share on other sites

langa mine e o brutarie de unde se poate cumpara aluat de paine.

 

eu iau destul de des pentru pizza dar si placinte coapte in cuptor (intinzi aluatul pe planseta si arunci toate branzele bucatile de branza din frigider care incep sa se usuce, aduni cum poti foaia peste branza, ungi o tava cu putin ulei sau unt si o coci cam o juma de ora...40 de min) care le scot, le tai bucati cat de calde, le pun p-on blid si torn smantana pe ele :doh:

 

placinte mai "elaborate" coapte in cuptor se pot cu mere, carne tocata, etc.....dar alea mai dureaza. mie imi place si doar cu dulceata. :flowers:

 

suntem un neam de placintari. ne plac placintele la nebunie. :beee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pricomigdalele...deosebite si usor de preparat :flowers:

 

Categorie: Fursecuri

Specific: romanesc

Timp preparare: mediu

Nr. portii: 12

Calorii: 350 cal.

Status: testat

 

 

Atunci cand vrei sa rontai ceva dulce, care sa-ti schimbe starea sufletesca si sa-ti satisfaca repede nevoia de dulce, sigur te gandesti ce bune ar fi cateva pricomigdale. Daca nu te-ai gandit oricum incearca cu pricomigdale si vei fi multumit. Aceste pricomigdale sunt savuros de dulci, au un parfum incantator, iar gustul de aluna-nuca-migdala rumenita este nemaipomenit.

 

 

Ingrediente

 

3 albusuri

210 g zahar tos

20 ml rom

200 g nuci sau alune macinate

8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat.

 

 

Mod de preparare

 

Se pun nucile sau alunele intr-o tava si se tin in cuptor 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecandu-le din cand in cand, ca sa nu se rumeneasca prea tare;

 

Se scot, se racesc putin, dupa care se freaca intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, apoi dau prin masina de tocat nuca;

 

Se bat albusurile spuma cu mixerul, se adauga zaharul si romul, dupa care se bat deasupra unui vas cu apa clocotita 8-10 minute, ca si bezelele, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel);

 

Se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau zaharul vanilat si se bat cu mixerul in continuare pe apa clocotita, cateva secunde (de 5-6 ori), apoi se lasa la o parte;

 

Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina, se ia din compozitie cite o lingurita, numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in compozitie pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda;

 

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mijlociu, apoi focul se reduce, cit se poate de mic si se lasa 30 minute;

 

Nu se deschide cuptorul 15 minute, apoi se scot pricomigdalele si se pastreaza in cutie inchisa.

 

 

Nucile se pot amesteca cu alune si migdale.

 

Daca se folosesc samburi de migdale, acestia se vor fierbe in apa clocotita, pana ce li se poate desprinde usor coaja subtire. Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc la fel, pricomigdalele.

 

De fiecare data dublez cantitatile,daca am mai multi musafiri,triplez.

La batutul albuselor folosesc telul intotdeauna,mixerul nu face treaba buna :beee:

Le fac usor mai plate deorece imi plac foarte mult cu gem de caise,le lipesc doua cate doua. :doh:

 

http://gastronomie.ele.ro/Pricomigdale_--r378.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai sti cat de mult imi lipseste cuptorul de la mama de-acasa...ce placinte grozave si cozonaci se coc in el :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×