Jump to content
Forum Roportal
Decebal88

Europa sau Eurabia ?

Rate this topic

Recommended Posts

 

 

Liderii UE vorbesc din ce in ce mai deschis despre ideea de a largi Uniunea Europeana pentru a include lumea araba, chiar daca, fireste, ei nu descriu acest proces drept o predare in fata Islamului. Inca din 2002, Louis Michel, pe atunci ministru de externe al Belgiei, in prezent un membru al Comisiei Europene, a afirmat ca UE e va extinde in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii. Odata cu implementarea Constitutiei UE (Tratatul de la Lisabona), popoarele europene isi vor pierde orice putere politica in fata birocratilor de la Bruxelles. In acelasi timp, continentul european este invadat de un numar tot mai mare de imigranti musulmani (peste 30 milioane, in prezent).

 

Planurile pentru o "Uniune Mediteraneeana", care sa includa statele UE, dar si Mauritania, Maroc, Algeria, Tunisia, Libia, Egipt, Iordania, Palestina, Liban, Siria si Turcia, au fost lansate in 2008, la initiativa presedintelul francez, Nicolas Sarkozy. Comisia Europeana a propus creearea unei co-presedentii intre UE si tarile "mediteraneene" (a se citi, musulmane) si un secretariat permanent. In ciuda lansarii Uniunii Mediteraneene, cei care vorbesc astazi de Eurabia, sunt considerati exponentii unei "teorii a conspiratiei periculoasa si islamofoba"!!

 

In Franta, tara in care peste 10% din populatie este de origine araba sau musulmana, guvernul a propus ca limba si cultura araba sa devina obiecte de studii obligatorii in scoala! Nicolas Sarkozy, a afirmat ca "araba este limba viitorului, limba stiintei si a modernitatii" si si-a exprimat speranta ca "tot mai multi francezi vor aceasta limba care exprima inalte valori spirituale si de civilizatie". "Trebuie sa investim in limba araba, deoarece invatarea ei reprezinta un moment de schimb, de deschidere si de toleranta, si de deschidere fata de una dintre cele mai vechi si mai prestigioase civilizatii ale lumii.", a mai adaugat Sarkozy, tinand totodata sa precizeze ca "Islamul este a doua religie in Franta" (in curand va fi prima!). "Franta este o tara prietena cu tarile arabe. Mediterana este locul unde sunt sperantele noastre comune. Marea noastra comuna este locul in care trebuie sa gasim: dezvoltarea durabila, securitatea, educatia si pacea", a mai adaugat presedintele francez.

 

 

Eurabia-Burkha-Turkey.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nicolas Sarkozy, a afirmat ca "araba este limba viitorului, limba stiintei si a modernitatii" si si-a exprimat speranta ca "tot mai multi francezi vor aceasta limba

A afirmat Sarkozy asta ? :lol2: Ia posteaza tu sursa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sarkozy nu era xenofob ?

oricum francezilor nu le plac arabii ..deci e imposibil sa fi spus asa ceva

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sarkozy nu era xenofob ?

oricum francezilor nu le plac arabii ..deci e imposibil sa fi spus asa ceva

Am gasit articolul. Este cam asa:

 

"The French government and particularly it’s President seem to be strongly advocating the teaching of Arabic language and civilization in French schools."

Traducerea mea (Guvernul francez si in particular presedintele lui,apar sa promoveze vehement predarea limbii si civilizatiei arabe in scoli franceze)

 

Decebal traduce cum vrea el si anume cam asa:

 

In Franta, tara in care peste 10% din populatie este de origine araba sau musulmana, guvernul a propus ca limba si cultura araba sa devina obiecte de studii obligatorii in scoala!

 

 

"In his message to the participants at the French National Assembly earlier this month, French President Nicolas Sarkozy called Arabic the “language of the future, of science and of modernity,” and expressed the hope that “more French people share in the language that expresses great civilizational and spiritual values.”

Traducerea lui Decebal "Nicolas Sarkozy, a afirmat ca "araba este limba viitorului, limba stiintei si a modernitatii" si si-a exprimat speranta ca "tot mai multi francezi vor aceasta limba care exprima inalte valori spirituale si de civilizatie".

 

“We must invest in the Arabic language (because) to teach it symbolizes a moment of exchange, of openness and of tolerance, (and it) brings with it one of the oldest and most prestigious civilizations of the world. It is in France that we have the greatest number of persons of Arabic and Muslim origin. Islam is the second religion of France,” Sarkozy reminded his listeners.

Traducerea lui Decebal cu o adaugare proprie bineinteles "Trebuie sa investim in limba araba, deoarece invatarea ei reprezinta un moment de schimb, de deschidere si de toleranta, si de deschidere fata de una dintre cele mai vechi si mai prestigioase civilizatii ale lumii.", a mai adaugat Sarkozy, tinand totodata sa precizeze ca "Islamul este a doua religie in Franta" (in curand va fi prima!).

 

http://chattahbox.com/world/2009/01/19/pre...uture%E2%80%9D/

Edited by Naeema

Share this post


Link to post
Share on other sites
si care e problema???..in israel se preda in scoli limba araba..fiind aceasta a doua limba oficiala...dece nu ar fi in franta la fel?? marocanii,algerienii tunisienii samd se afla acolo pe drept fiind cetateni ca urmare a fostelor colonii...

Nu am vreo opinie cu privire la viitorul limbii arabe in Franta sau pe altundeva in lume.Ce am vrut eu sa arat este cum se poate dezinforma cand cineva traduce un articol sau segmente din el,incorect si poate intentionat. Este o mare diferenta intre a promova (chiar si vehement) predarea unei limbi straine in institutii scolare si a o face subiect de studiu obligatoriu.

Atat.In rest putin ma intereseaza ce zice Saracuzi.Atat de prieten ce e cu tarile arabe si atat de mult respect ce are pentru musulmani incat sta la puterea unui guvern care nu face decat sa persecute femeile care poarta hijab.Ma lasa rece aburelile lui din presa,care cu siguranta sunt facute din cine stie ce motive nu din prea multa toleranta,iubire si respect fata de arabi sau/si musulmani.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu-mi vine sa cred ce spune francezul ala

 

nu e francez, e evreu ungur, si toti stim ca evreii sunt oameni toleranti, mai ales cu arabii si musulmanii

Edited by Cleric Preston

Share this post


Link to post
Share on other sites
nu e francez, e evreu ungur, si toti stim ca evreii sunt oameni toleranti, mai ales cu arabii si musulmanii

Nu stiam asta,acum am citit si eu. Bine punctat Clericule.

Edited by AH45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×