Jump to content
Forum Roportal
crocobaur

Secretul din borcan

Rate this topic

Recommended Posts

Fiecare bucatarie si fiecare bucatareasa sau bucatar, are secretul propriu atunci cand este vorba de muraturi, acrituri, compoturi, gemuri si dulceturi.

Acu' io stiu ca e cam tarziu pentru gemuri, compoturi si dulceturi, dar ne raman acriturile si topicul pentru anul viitor :doh:

 

Problema mea este ca mi s-a facut pofta de ardei capia copti, la borcan si nu prea am idee cum se face, sau cel putin am una foarte vaga. Ma poate ajuta cineva cu o reteta buna? :please:

Pana acum am copt ardeii si i-am curatat de coaja, mai departe ce fac? :beee:

Edited by crocobaur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Problema mea este ca mi s-a facut pofta de ardei capia copti, la borcan si nu prea am idee cum se face, sau cel putin am una foarte vaga. Ma poate ajuta cineva cu o reteta buna? :please:

Pana acum am copt ardeii si i-am curatat de coaja, mai departe ce fac? :beee:

 

Pastreaza-i la congelator,pentru ca daca ii pui la otet isi schimba gustul.

La otet ii pui exact asa cum ii servesti vara,cu deosebirea ca fierbi borcanele juma de ora. Adica 3 parti apa,1 parte otet,sare,piper,zahar, foi de dafin si putin ulei deasupra,dupa ce ii instalezi in borcan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pastreaza-i la congelator,pentru ca daca ii pui la otet isi schimba gustul.

La otet ii pui exact asa cum ii servesti vara,cu deosebirea ca fierbi borcanele juma de ora. Adica 3 parti apa,1 parte otet,sare,piper,zahar, foi de dafin si putin ulei deasupra,dupa ce ii instalezi in borcan.

mie imi plac la borcan :doh:

 

 

deci, sterilizez borcanele inainte sa pun ardeii, dupa ce am umplut borcanele si le-am pus zeama si ulei inchid borcanele si le bag intr-o oala cu apa si le mai pun la fiert?

merci mult! :beee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti sa ii pui la borcan si fara otet.

Ii asezi in borcane ,deasupra pui o lingurita de sare si inchizi borcanele apoi cu ele la sterilizat.

Asa ai posibilitatea sa-i gatesti cum doresti in timpul iernii. :beee:

Share this post


Link to post
Share on other sites
mie imi plac la borcan :P

 

 

deci, sterilizez borcanele inainte sa pun ardeii, dupa ce am umplut borcanele si le-am pus zeama si ulei inchid borcanele si le bag intr-o oala cu apa si le mai pun la fiert?

merci mult! :P

 

Eu nu le sterilizez inainte...nu e suficient ca le spal cu apa calda si detergent de vase? ;) .Doar dupa ce sunt pline si cu capac le pun la sterilizat.

 

Bafta! :)

 

Incearca totusi si varianta mea:sa-i tii la congelator.:o:

Share this post


Link to post
Share on other sites

multam!

 

am pus si in borcan si am bagat si in congelator cateva pungi :P

 

am camara plina :) 5 borcane de ardei si 6 de gem de capsune

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fiecare bucatarie si fiecare bucatareasa sau bucatar, are secretul propriu atunci cand este vorba de muraturi, acrituri, compoturi, gemuri si dulceturi.

Acu' io stiu ca e cam tarziu pentru gemuri, compoturi si dulceturi, dar ne raman acriturile si topicul pentru anul viitor ;)

 

Problema mea este ca mi s-a facut pofta de ardei capia copti, la borcan si nu prea am idee cum se face, sau cel putin am una foarte vaga. Ma poate ajuta cineva cu o reteta buna? :please:

Pana acum am copt ardeii si i-am curatat de coaja, mai departe ce fac? :)

Eu nu mai pun muraturi,ultima data ,ma chinuit talentul si in loc de muraturi a iesit compot de ardei gras umplut cu conopida ...reteta a bunici mele ,incredibil de gustoasa ,dar pe care eu o transform in compot! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eu nu mai pun muraturi,ultima data ,ma chinuit talentul si in loc de muraturi a iesit compot de ardei gras umplut cu conopida ...reteta a bunici mele ,incredibil de gustoasa ,dar pe care eu o transform in compot! :P

vrem si reteta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
vrem si reteta :flowers:

 

Umpli ardei grasi cu bucatele mici de conopida si ii pui la saramura,ca pe muraturi.Pentru mai multa culoare,pui in borcan si rondele de morcov.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Umpli ardei grasi cu bucatele mici de conopida si ii pui la saramura,ca pe muraturi.Pentru mai multa culoare,pui in borcan si rondele de morcov.

Eu fac aceeasi reteta , dar umplu ardeii cu varza :flowers: foarte buna idee

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×