Jump to content
Forum Roportal
Andrei

Mancarea italieneasca

Recommended Posts

Mancarea italieneasca e tot mai des intalnita in restaurantele romanesti. Aproape ca nu mai exista restaurant care sa nu poata oferi spaghete sau pizza.

Voi ce parere aveti despre aceasta mancare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie imi place mancarea italiana.

Daca merg sa manac o pizza ma duc la pizzerie. Am gasit una in Timisoara care face o pizza excelenta.

Spaghete pot sa manac si acasa dar pizza nu iese la fel de buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si in Bucursti sunt pizzerii destul de bune.

Cat ai vrea sa iti iasa o pizza ca la restaurant nu poti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fan forever!

 

Eu am fost in total vreo juma de an in Italia si va dati seama - pranz, cine, zi de zi numai paste si spaghetti :(

 

Abia am asteptat de fiecare data sa vin acasa sa pap o ciorba ca lumea.

 

Cel mai mult imi plac lasagna.

 

CIAO!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mancarea italieneasca e tot mai des intalnita in restaurantele romanesti. Aproape ca nu mai exista restaurant care sa nu poata oferi spaghete sau pizza.  

Voi ce parere aveti despre aceasta mancare?

 

... cand te gandesti ca tot mai multi italieni vin in romania. in plus pizza se mananca in toata lumea, spaghete la fel. toate acestea doar cu mici modificari de gust.

Share this post


Link to post
Share on other sites
... cand te gandesti ca tot mai multi italieni vin in romania. in plus pizza se mananca in toata lumea, spaghete la fel. toate acestea doar cu mici modificari de gust.

 

 

Nu sunt in totalitate de acord cu tine! Uite, la noi in Oradea intr-un singur loc se pot manca lasagne si spaghetti ca la mama lor acasa (cu parmigiano reggiano autentic) si condimente italienesti ca lumea. Restul sunt numai cu numele mancare italieneasca :( In unele locuri nu sunt mici modificari de gust, sunt chiar mari si nici italienii nu prea calca pe acolo ...

 

Da sunt din ce in ce mai multi italieni, din pacate nu de cel mai bun soi (no offense pentru. nimeni, dar ii cam cunosc).

 

CIAO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da si pizeria de care vorbeam eu foloseste ingredientele care trebuie. E o deosebire importanta intre intre pizza cu cascaval ci cea cu mozarella la fel cum e intre cea de pe vatra si cea facuta in cuptorul electric.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mie imi plac salatele italienesti. uite va dau mai jos si o reteta sa o incercati daca sunteti curiosi.

 

1 salata verde

4 ligurite seminte de dovleac (neprajite)

1 ceapa rosie taiata solzi

1 ligura sana

- ulei de masline

1 catel de usturoi pisat

citeva seminte de anason pisate

citeva frunze de busuioc verde

:dee Pofta buna.

Puteti renunta la usturoi daca nu va cade bine :dee

 

 

o alta mancare italiana daca vreti sa incercati:

Sparanghel cu parmezan

 

Ingrediente: cantitate: 5 portii

1 cag sparanghel, gatit (vezi modul de preparare)

1 ceapa mare, taiata

4 catei de usturoi, tocati

3 linguri de ulei

1 lingura sare

1 /4 lingurita sos Tabasco

1 /2 cag rosii, din conserva

1 /2 lingurita cimbru

300 ml sos de tomate, din conserva

250 gr Mozzarella, taiata in felii subtiri

2 -3 linguri parmezan, ras

 

 

Mod de preparare: timp de preparare maxim: 15

timp de gatire maxim: 80

1. Sparanghelul se spala si se taie capetele inferioare, care ii dau un gust amarui. Se leaga intr-un "buchet" cu o ata sau sforicica alba (daca este colorata, coloreaza apa si legumele). Se pun in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute (daca este sparanghel alb) sau 8-12 minute (daca este sparanghel verde). Se scot cu grija, ca sa nu se rupa, si se pun intr-un vas pentru cuptor.

2. Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie. Se adauga sarea, sosul Tabasco si rosiile. Se lasa sa fiarba, fara sa acoperiti vasul, timp de 10-12 minute.

3. Se adauga cimbrul si sosul de tomate, se mai lasa sa fiarba 20 de minute.

4. Se preincalzeste cuptorul.

5 Acest amestec se toarna deasupra sparanghelului, in vasul pentru cuptor.

6. Deasupra se aranjeaza feliile de mozzarella, se presara parmezanul ras.

7. Se pune la cuptor timp de 30 de minute.

 

Este delicios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×