Jump to content
Forum Roportal
Amarena

Misterele cartofului

Rate this topic

Recommended Posts

In ultimul timp am tot felul de intrebari dubioase.

Una ar fi.. cum v-ati adaptat voi, cele care v-ati casatorit cu barbati de alta nationalitate, bucatariei tarii respective? continuati sa gatiti romaneste? I-ati educat gusturile sotului pentru bucataria noastra?

Ati invatat sa gatiti ca acolo? De unde? Nu v-a fost teama de comparatia cu modul de-a gati al soacrei?

 

 

Nota: din cauza (sau datorita :lol2: ) evolutiei (sau involutiei?! :lol: ) discutiilor pe acest topic, initiatoarea a considerat ca este oportuna schimbarea titlului in "Misterele cartofului". Sa discutam asadar, despre cartofi.

(parca vad ca vreti sa vorbim despre varza acum :D )

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1st...am realizat ca mancarea de aici e extrem de sanatoasa. atata vreme cat nu fol grasimi, fierb, baga la cuptor , etc...e sanatoasa. dar n-are gust ca in Ro. De placut nu-mi place, gatesc in stilul meu...international..azi ard o pasta, maine melci cu usturoi si unt, apoi couscous, bag si-o tocanita si tot asa. al meu traind in romania ceva ani buni, e deja obisnuit cu bucataria romaneasca si el e cel ce face sarmale si mititei..mai greseste el cand baga scortisoara la mici, in loc de bicarbonat ( incurca la tradus ingredientele). Astia de aici sunt lesinati dupa mancarea romaneasca, dar ce nu imi place mie la ei e chestia asta: au programneica: lunea.supa, martea peste, miercuri pui, joi salate, vineri..pana mea....si sapt de sapt urmeaza programu' ala...mi se pare..hm..AIUREA. Cat despre faza cu soacra..pe langa faptul ca-i trecuta cu socru in lumea celor drepti, barbata-miu si surorile lui au spus ca mama lor n-a fost o bucatareasa buna niciodata. bila alba pt mine. nu mai am timp acu..ca ma ia somnu..iti povestesc io gagica-mea :lol: cum m-a pacalit barbata-miu sa halesc piure facut din cartofi cu coaja cu tot: ''hun..e tipic norvegian', trebuie sa incerci'...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha! Tu esti un caz fericit. Pe mine ma interesa perioada de adaptare, io as fi terorizata, fac mancare buna, dar cred ca nu mi-ar mai iesi nimic, de frica.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
In ultimul timp am tot felul de intrebari dubioase.

Una ar fi.. cum v-ati adaptat voi, cele care v-ati casatorit cu barbati de alta nationalitate, bucatariei tarii respective? continuati sa gatiti romaneste? I-ati educat gusturile sotului pentru bucataria noastra?

Ati invatat sa gatiti ca acolo? De unde? Nu v-a fost teama de comparatia cu modul de-a gati al soacrei?

 

Mancarurile romanesti daca sunt gatite bine sunt foarte gustoase in ciuda faptului ca noi nu folosim asa o gama diversa de condimente precum indienii,chinezii sau arabii.

Lui sotul ai plac bucatele romanesti pe care i le gatesc.

Am invatat sa gatesc si romaneste si oriental,printre altele.La bucataria araba si internationala tre sa spun ca al meu ma depaseste cu mult.Gateste mult mai bine ca mine dar nu mi-a comparat niciodata mancarurile cu mancarea pe care i-o gatea soacramea....poate in gandul lui da.Normal ca probabil ai place mai mult (care copil nu crede ca mancarea mamei e cea mai gustoasa?) dar nu mi-a atras vreodata atentia ceea ce denota bun simt.

 

Am reusit sa-l faca sa manance si ciorba de burta.La inceput nu vroia nici in ruptul capului sa guste macar dar odata ce a gustat ia placut enorm. Singura mancare romanesca pe care nu o mananca este piftia cu toate ca o fac din curcan nu pork. Are el ce are cu gelatina....nu o suporta.In rest mananca absolut tot romanesc cand gatesc....bineinteles fara pork.

 

Pe mine ma interesa perioada de adaptare, io as fi terorizata, fac mancare buna, dar cred ca nu mi-ar mai iesi nimic, de frica.

 

Amareno,tine-l flamand vreo 2 zile si o sa manince si pesmet muiat.Odata s-a strambat ca am facut ciorba de doua ori la rand ca ma saturasem de carne si mancaruri grele...si m-am dus frumos am luat cartea de telefon i-am pus-o in brate si i-am zis " Pizza dureaza 30 min daca o comanzi acum,pofta buna" si am incheiat povestea.:lol:

Edited by xqzy

Share this post


Link to post
Share on other sites
:D Nu ma lasa pe mine inima sa fac asa ceva, pacatili meli...

 

Ferice de barbatul care o sa te aiba ca sotie. :lol:

Sunt unii carora nu le fac nevestele de macare cand se enerveaza si traiesc sarmanii din ochiuri si cartofi prajiti cate o saptamana de mai au putin si dau in icter.:lol2:

Cu al meu nu mi-a tinut figura asta ca el isi scoate tigaile,cutitele,cutiutele cu condimente si-si vrajeste el singur cate o mancare de-mi lasa mie gura apa.Dupa care vine si-mi ranjeste in fata sa ma oftice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
In ultimul timp am tot felul de intrebari dubioase.

Una ar fi.. cum v-ati adaptat voi, cele care v-ati casatorit cu barbati de alta nationalitate, bucatariei tarii respective? continuati sa gatiti romaneste? I-ati educat gusturile sotului pentru bucataria noastra?

Ati invatat sa gatiti ca acolo? De unde? Nu v-a fost teama de comparatia cu modul de-a gati al soacrei?

 

 

Edited by Darianna
Vorbim despre altceva aici, da?! Io ti-am promis-o de mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites
si noi mancam hun tot cu coaja, dar nu piure. cand faci un piure ii cureti de coaja, altfel cand ii fac in cuptor sau aplic alte retete, ii las in coaja. deci nu imi spune tu mie ca mananci piure facut din cartofi cu coaja ca te :cry:

submissivo, la mine piureul creste la punga, si se culege de prin rafturi :cry:

acuma, sa-l pun cu coaja sau nu ? :lol:

mi-e ca cartonul ala si plasticul ala nu se amesteca bine la sf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×