Sari la conținut
Forum Roportal
ashcroft

Obsessive Love

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am gasit urmatorul articol interesant pe wikipedia si ma gandeam cat de mult seamana cele descrise cu situatia in care m-am aflat si eu alaturi de fosta iubita.

A mai trecut cineva prin asa ceva cu partenerul vreodata?.. Ma interesa cum ati trait voi alaturi de o asemenea persoana, eu am reusit 4 ani cu fosta prietena pe care inca o mai iubesc dar de care m-am despartit. Imi dau seama ca daca ne-am impaca vreodata sa nu am parte de acelasi fel de iubire din partea ei pentru ca nu as mai suporta. Am incercat de nenumarate ori sa o fac sa se simta bine dar degeaba, si cum se spune...oamenii nu se prea schimba.

http://en.wikipedia.org/wiki/Obsessive_love

Editat de ashcroft

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

obsesia macina suflete . cu parere de rau zic ca si eu am fost o obsedata ... sincer mi am dat seama de asta dupa 3 ani si am renuntat eu insami

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pai ... iti distrugi viata :airkiss: bine hai sa nu fiu atat de nesimtita... ca sa ti dai seama .... desi e greu gaseste i defecte si sa faci in

asa fel sa ajungi la suprasaturatie . sau partenerul/ partenera sa faca ceva foarte grav ceva sa te darame psihic ca sa nu mai ai admiratie. orice obsesie porneste din doua motive . admiratie si necesitate/depedenta. Eliminand aceste cauze elimini obsesia .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cei interesati de subiect, ar mai fi: http://www.mydearvalentine.com/relationshi...lationship.html

 

rise_again: e bine sa identifici o problema si sa o rezolvi singur, atata vreme cat viata ta mai are sanse de imbunatatire.

 

se pune insa intrebarea daca poti sa renunti asa usor cand obsesia face parte din tine, a crescut in tine, odata cu tine..?

daca atunci cand rabufneste, distruge totul in cale: relatii, pe tine insuti...daca e singura modalitate de a sti sa iubesti, care se manifesta de la sine, ca si cum ar fi ceva normal, atunci cand lucrurile intr-o relatie incep sa devina serioase...Atunci ce te faci? Traiesti cu ea, te roade pe dinauntru ca un vierme, indemnandu-te sa o urmaresti pe fiinta de care crezi ca esti indragostit, sa o sufoci cu atentia ta distrugatoare, sa o faci cu orice pret sa te vrea... Caci obsesia are fetele ei multiple. Poti sa incepi o relatie purtandu-te absolut normal insa facand cadouri in fiecare zi persoanei iubite, ceea ce poate fi un lucru frumos la prima vedere. Nici tu nici ea habar nu aveti ca tu esti cel care peste cateva saptamani o vei urmari de la serviciu acasa fara sa stie, ii vei monitoriza viata in cele mai mici detalii, o vei lua la intrebari cerand explicatii pentru orice, o vei constrange sa iti faca dovezi de iubire pura, o vei shoca prin gesturi de neconceput pentru ea, crezand insa ca purtarea ta e normala, daca va veti desparti tu nu vei considera ca acesta este un impediment sa o suni in continuare si sa ii ceri dovezi de afectiune, daca te respinge sa incepi sa o vanezi ca pe un trofeu inestimabil, pentru ca nu concepi ca exista refuz, ca EA poate sa te indeparteze...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

vai ce frumos . asa eram si eu ...... acum m am vindecat .... sau nu? :- oricum stau singura fara iubit ca oricum nu mi e dat sa am parte de fericire. obsedata sau nu , oricum am ghinion. on topic ai dreptate . cand eram eu obsedata de raducu asa gandeam ca tine :stars: ce sa mai zic....... eu am identificat problemele demult dar singuratatea e alinarea si solutia mea

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
oricum stau singura fara iubit ca oricum nu mi e dat sa am parte de fericire. obsedata sau nu , oricum am ghinion. on topic ai dreptate . cand eram eu obsedata de raducu asa gandeam ca tine :- ce sa mai zic....... eu am identificat problemele demult dar singuratatea e alinarea si solutia mea

"Soarta e o prapastie in care cadem numai daca privim prea mult in ea." L.Blaga

 

Vrei totul sau nimic, si de regula te alegi cu a doua varianta.

Asa se intampla cu cei posesivi.

 

Nu trebuie sa-ti propui sa fi fericita si iubita, trebuie sa te multumesti sa fi respectata si sa nu fi nefericita.

Singratatea-i o solutie, doar pana "iti lingi ranile".

Editat de gheorghe35
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
"Soarta e o prapastie in care cadem numai daca privim prea mult in ea." L.Blaga

 

Vrei totul sau nimic, si de regula te alegi cu a doua varianta.

Asa se intampla cu cei posesivi.

 

Nu trebuie sa-ti propui sa fi fericita si iubita, trebuie sa te multumesti sa fi respectata si sa nu fi nefericita.

Singratatea-i o solutie, doar pana "iti lingi ranile".

de multe ori esti mult mai respectat fiind singur... fericit/nefericit e relativ, depinde de la o persoana la alta

poate rise e mai fericita singura decat cu oricine... si asta nu inseamna totul sau nimic... doar ca asa se simte ea mai bine

vorbesc pt ca si eu sunt cu musca pe caciula...

oamenii sunt diferiti, gandesc diferit, simt diferit ... daca tu esti fericit si respectat cu oricine... asa esti doar tu... bine, si inca cativa :-

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
daca atunci cand rabufneste, distruge totul in cale: relatii, pe tine insuti...

 

Intr`adevar asta e faza cea mai nasoala. Am observat ca daca vrei sa te desparti de o persoana afalata in situatia asta, va tinde sa se razbune pe tot ce a fost odata doar ca sa isi demonstreze ca e bine ca sa terminat, in loc sa isi accepte greselile si sa incerce sa gandeasca echilibrat.

Editat de ashcroft

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din punct de vedere moral, cum poate fi catalogata o persoana care face gesturi de love obsessed? Normal ca societatea se teme de genul acesta de oameni, pentru ca ei sunt o forma de infractori, din punctul de vedere al victimelor lor, si nimeni nu vrea sa fie o victima... Dar daca ar fi sa ii privim de aproape, sa incercam sa ii intelegem, nu am constata ca purtarea lor este, totusi, profund umana? Si cand spun asta, ma refer la faptul ca in acesti oameni exista ceea ce noi numim sentimente, si exista intr-o masura foarte mare. Un love addicted/obsessed este departe de a fi un psihopat, caci acela este un individ fara sentimente. Un psihopat urmareste victima si o ucide cu sange rece, planificat. Love addicted-ul doar o urmareste, facand din ea scopul vietii lui. E patetic, dar se incadreaza totusi in chenarele umanitatii.

Urmaream zilele astea un episod din House MD, si acolo s-a spus la un moment dat o chestie: People don't change. Chiar daca parerile difera in general, chiar daca eu insumi am o indoiala asupra acestei propozitii, totusi ar fi interesant daca am lua-o in considerare putin, mai ales in cadrul topic-ului de aici.

Ma gendesc ca love obsession apare de timpuriu, in primii ani ai vietii. Nu se manifesta la inceput, pentru ca, in general, copii sunt cam toti la fel, plangaciosi, speriati, agitati, cuminti etc. Lumea ii catalogheaza in cateva cuvinte. Dar LO se coace in adolescenta si da rodul la maturitate (cand nu mai e nimic de facut).

Ceea ce vreau eu sa spun aici este ca un LO are toate sansele sa ramana asa toata viata. Pentru ca el gandeste asa, pentru ca pentru el iubirea este iubire doar daca e obsesie, daca nu e inseamna ca nu iubeste, inseamna ca nu merita sa fie iubit. Un love obsessed da totul pentru a primi ceva, pentru ca asa crede el ca este corect, adica nu merge cu jumatati de masura. Asa cum spunea Gheorghe35, el functioneaza pe principiul TOTUL SAU NIMIC. Sentimentele sunt totul si pentru ele e in stare de orice. Nu accepta compromisuri. Nu se poate "distra" langa cineva. Pentru el iubirea e serioasa. De aceea, pentru el orice relatie e serioasa, pentru ca nu poate separa ideea de relatie de ideea de iubire.

De aceea de multe ori il gasim singur, lingandu-si ranile, pentru ca ulterior sa se intoarca la lupta. Se minte de multe ori ca ii e mai bine singur, si ii e, atata vreme cat singuratatea il protejeaza de suferinta. Dar de indata ce se vindeca (dupa luni sau ani, pentru ca nu va putea sa isi spuna ca a iubit cu adevarat decat daca a suferit indelung dupa), incepe iar sa caute STAREA de a iubi, adica de a fi obsedat.

rise, eu personal nu cred ca nu faci parte din categoria celor pe care i-am descris, ci doar ai avut un prieten la care ai tinut foarte mult. :P :P :lol2:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×