Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Lui Hipocrate ii este atribuita zicala: "Alimentele voastre sa fie leacuri, iar leacurile voastre - alimente".

 

Ce inseamna pentru voi aceasta zicala si cum o puneti in practica?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
De 22 de ani mananc si cate o ceapa cruda pe zi si nu ma mai dor dintii.

Cate o data fac si eu ciorbe si supe.Iata o reteta minunata:

-Se curata legumele:cartofi,sfecla rosie,morcov,radacina de patrunjel,radacina de telina,conopida,ceapa.Se taie cubulete de cca 1,5 cm latura.In functie de cate portii vrei atatea cantitati de legume folosesti.In momentul in care apa a dat in clocot, opresti focul si pui legumele in oala si acoperi cu un capac.Dupa trei ore poti manca ciorba sau supa.Pentru ciorba adaugi otet de mere sau zeama de lamaie si dregi cu smantana sau cu ou crud;poti pune inloc de smantana sau ou crud,ulei crud; poti adauga sare in portia ta dupa gustul tau,dar este mai bine fara sare;poti adauga si frunze de loboda si de patrunjel. Pentru supa nu pui acrituri ci doar ulei crud si frunze de patrunjel.Pofta buna!

Dar nu ramane morcovul tare daca inchizi focul?

 

Daca vrei iti dau si o reteta de prajitura naturista.

Vreau eu :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc :hi:

 

Reteta gandita de mine este ca un ceai de legume infuzat sau legume oparite pentru ca legumele nu se fierb.Cubuletele de legume fiind mici se inmoaie suficient si aceasta ciorba sau supa este plina de saruri minerale si vitamine.Ciorba si supa se pastreaza in frigider.

 

Prajitura:

-o lingura de gris de grau crud

-o lingura de malai crud

-o lingura de tarate de grau

-o lingura sau doua linguri de miere de albine dupa gust.

Se amesteca foarte bine pana la omogenizare.Nu se adauga apa.Nu este necesar sa stea la frigider.Cine vrea poate sa o puna la frigider.Se poate manca imediat sau cand doresti.Pofta buna!

Multumesc, voi incerca si eu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ce fel de paine mancati?Cum si din ce faceti voi painea?

Eu prefer niste lipii de cele mai multe ori. Din faina de pe piata oficiala, supermarket... cine stie daca este sau nu modificata genetic...foarte probabil ca este, dar nu prea am alternative daca nu ma mut undeva departe la tara...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Prajitura:

-o lingura de gris de grau crud

-o lingura de malai crud

-o lingura de tarate de grau

-o lingura sau doua linguri de miere de albine dupa gust.

Se amesteca foarte bine pana la omogenizare.Nu se adauga apa.Nu este necesar sa stea la frigider.Cine vrea poate sa o puna la frigider.Se poate manca imediat sau cand doresti.Pofta buna!

Asta e o varianta simpla, as putea zice o reteta baza de la care poti porni. Imi placea sa-mi fac un fel de rulada cu cacao: frecam un pachet de unt ( daca cunosti de unde sa iei din piata de la tarani esti mai sigur ca e natural) cu miere, adaugam si smantana, apoi grisul crud, dar nu cat cuprinde caci se umfla, puneam cacao si stafide si dadeam compozitia la frigider. Dupa vreo ora doua il scoteam, il puneam pe o folie de plastic si il rulam. Ingredientele sunt dupa ochi, fiecare cum si cat ii place. Mi-am facut singura pofta :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Splendid!Dar untul are grasimi si vara nu prea este indicat nici smantana si nici frisca.

 

Care trebuie sa fie hrana naturista in sezonul cald si care in sezonul rece?

ei na si tu acum, are si grasimi :crazy:

vezi si tu ce iti cere organismul nu trebuie obligatoriu sa mananci aia si sa renunti la aialalta doar pentru ca e vara sau iarna.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hai ca acuma imi fac pofta si incercam sa tin regim fara nimic de origine animala... :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dar nu ramane morcovul tare daca inchizi focul?

 

 

Vreau eu :crazy:

 

Reteta gandita de mine este ca un ceai de legume infuzat sau legume oparite pentru ca legumele nu se fierb.Cubuletele de legume fiind mici se inmoaie suficient si aceasta ciorba sau supa este plina de saruri minerale si vitamine.Ciorba si supa se pastreaza in frigider.

 

Prajitura:

-o lingura de gris de grau crud

-o lingura de malai crud

-o lingura de tarate de grau

-o lingura sau doua linguri de miere de albine dupa gust.

Se amesteca foarte bine pana la omogenizare.Nu se adauga apa.Nu este necesar sa stea la frigider.Cine vrea poate sa o puna la frigider.Se poate manca imediat sau cand doresti.Pofta buna!

 

 

Splendid! De la varsta de 38 de ani eu mananc doar o data pe zi.Zilnic mananc aceleasi salate de cruditati de sezon rase amestecate cu smantana, sau maioneza din ou crud cu tot cu albus,sau cu ulei si fara sare.Din pacate uleiul presat la rece este scump dar se merita.Eu folosesc ulei de soia sau de rapita.

Deoarece in timp organismul se purifica necesarul de alimente scade,iar rezistenta la boala creste foarte mult si de asemenea rezistenta la efort fizic sau intelectual.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×