Sari la conținut
Forum Roportal
csifer

Notiuni securitate de baza!

Postări Recomandate

Instaleaza software antivirus si pastreaza-l actualizat, verificand zilnic noile definitii de update-uri. Marea majoritate a software-urilor antivirus pot fi programate sa faca acest lucru in mod automat. Alege insa cu mare grija un antivirus competent.

 

Asigura-te ca toate patch-urile de securitate sunt instalate, deoarece in mod constant sunt descoperite noi vulnerabilitati de Windows. Virusii continua sa exploateze vechile vulnerabilitati deoarece multi utilizatori nu folosesc in mod regulat patch-uri. Problema este ca nefolosirea patchurilor nu va expune la risc doar sistemul tau, ci ii prind descoperiti si pe prietenii si familia ta. Nu uita, daca un virus s-a infiltrat in sistemul tau deoarece nu ai instalat unul dintre patchurile potrivite, toti cei din address book-ul tau devin urmatoarea tinta.

 

Foloseste un firewall, deoarece nici o conexiune la internet nu este in siguranta fara acest firewall. Este important sa gasesti un firewall pe care il suporta conexiunea ta. Firewall-urile se vor dovedi utile chiar daca ai o conexiune la Internet prin dial-up. Daca beneficiezi de broadband (banda larga), sistemul tau va deveni mult mai vulnerabil atacurilor.

 

Securizeaza-ti email-ul. Asigura-te ca nu esti expus la infectii de catre clientul email. Atasamentele sunt doar o mica ecuatie in aceasta problema. Daca nu reusesti sa-ti configurati acest serviciu asa cum trebuie, aplica patchurile si toate celelalte precautii cu privire la atasamente, deoarece cea mai slaba veriga o constituie email-ul.

 

Securizeaza-ti browser-ul. Daca folosesti Internet Explorer profita de setarile zonelor sigure pentru a-ti asigura maximum de securitate la browser. Astfel nu doar te vei bucura de un browsing in siguranta, dar vei reusi sa elimini la fel de bine si pop-up-urile nedorite.

 

Delimiteaza realitatea de fictiune si nu te lasa prada alarmelor false (hoax) care te indeamna sa stergi fisiere sistem de pe harddisk sau sa dai la randul tau alarme false catre cunoscuti.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×