Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Mallorca

Frumusetea unei limbi

Rate this topic

Recommended Posts

mie imi place engleza fiindca e mult mai frumoasa decat romana :P

Sincer, nu credeam că se poate. Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă dec

Share this post


Link to post
Share on other sites

...daca fiecare natiune gandeste "by default" in limba proprie, nu inseamna neaparat si ca o considera cea mai frumoasa. Poate insemna doar faptul ca s-au obisnuit, o cunosc si le este mai usor s-o folosesca...poti avea preferinte catre o alta limba deoarece iti place mai mult acea "sonoritate" diferita, poate inseamna mai mult pentru tine decat graiul natal.

Daca te-ai nascut roman, nu este obligatoriu sa iubesti Romania, cu tot ce tine de ea...pot exista locuri care sa iti para mai frumoase...nu e ceva fix, sunt doar preferinte.

Edited by Sparkenbroke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă dec
Edited by lupini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Copilul de 3 ani spune "mami" sau "mom"? Golanul de pe strada isi baga p**a sau zice "fuck it"? La o sarbatoare zicem "Craciun fericit" sau "Merry Christmas"? O femeie cum prefera, "te iubesc" sau "I love you"?

 

Asa ca nu veniti sa-mi spuneti ca nu gandim in romaneste. O facem, chiar daca nu acceptam asta. Englezismele sunt niste automatisme pe care le-am dezvoltat fara sa vrem, in contact cu limba asta; asa cum acum un secol unii aveau impresia ca n-ar supravietui fara limba franceza. Now, that's bullshit :flowers:

 

Eu nu am treaba cu cei care iau contact cu engleza/franceza/germana/.. ca o a doua cultura, care vine sa imbogateasca experienta. Ci cu cei care au senzatia ca pot renunta la limba in care au vorbit cu parintii si prietenii, au cantat, s-au jucat, au iubit si urat ... pe astia nu-i inteleg :tease:

Edited by daimon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citesc si nu stiu ce sa zic . Mie-mi place sa gandesc , sa vorbesc , sa citesc si chiar sa injur in romaneste . Cat priveste " by default " , era dragut sa scrii tot in romaneste :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

problema e ca PREA multi din dorinta de a etapa amesteca limbile, vezi Doamne sunt mai...era sa scriu ''cool'' destepti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×