Sari la conținut
Forum Roportal
Mallorca

Frumusetea unei limbi

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

mie imi place engleza fiindca e mult mai frumoasa decat romana :P

Sincer, nu credeam că se poate. Adică o limbă străină să ţi se poată părea mai frumoasă dec

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

...daca fiecare natiune gandeste "by default" in limba proprie, nu inseamna neaparat si ca o considera cea mai frumoasa. Poate insemna doar faptul ca s-au obisnuit, o cunosc si le este mai usor s-o folosesca...poti avea preferinte catre o alta limba deoarece iti place mai mult acea "sonoritate" diferita, poate inseamna mai mult pentru tine decat graiul natal.

Daca te-ai nascut roman, nu este obligatoriu sa iubesti Romania, cu tot ce tine de ea...pot exista locuri care sa iti para mai frumoase...nu e ceva fix, sunt doar preferinte.

Editat de Sparkenbroke

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Copilul de 3 ani spune "mami" sau "mom"? Golanul de pe strada isi baga p**a sau zice "fuck it"? La o sarbatoare zicem "Craciun fericit" sau "Merry Christmas"? O femeie cum prefera, "te iubesc" sau "I love you"?

 

Asa ca nu veniti sa-mi spuneti ca nu gandim in romaneste. O facem, chiar daca nu acceptam asta. Englezismele sunt niste automatisme pe care le-am dezvoltat fara sa vrem, in contact cu limba asta; asa cum acum un secol unii aveau impresia ca n-ar supravietui fara limba franceza. Now, that's bullshit :flowers:

 

Eu nu am treaba cu cei care iau contact cu engleza/franceza/germana/.. ca o a doua cultura, care vine sa imbogateasca experienta. Ci cu cei care au senzatia ca pot renunta la limba in care au vorbit cu parintii si prietenii, au cantat, s-au jucat, au iubit si urat ... pe astia nu-i inteleg :tease:

Editat de daimon

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citesc si nu stiu ce sa zic . Mie-mi place sa gandesc , sa vorbesc , sa citesc si chiar sa injur in romaneste . Cat priveste " by default " , era dragut sa scrii tot in romaneste :flowers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

problema e ca PREA multi din dorinta de a etapa amesteca limbile, vezi Doamne sunt mai...era sa scriu ''cool'' destepti!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×