chicago 0 Report post Posted September 15, 2007 in 2002 in urma unui accident rutier petrecut in sua am fost diagnosticat cu tetraplegie spastica[fractura a coloanei si vatamarea maduvei la nivel cervical c6-c7]majoritatea oamenilor de stiinta sustin ca este cea mai grava afectiune pe care un homo sapiens sapiens [om]o poate indura.animalele sint eutanasiate dupa o asemenea trauma ptr. a nu suferii.ma distreaza sa vad persoane cu afectiuni minore ca sufera de depresie si anxietate. multa sanatate tuturor. Share this post Link to post Share on other sites
Laura1985 0 Report post Posted September 15, 2007 Buna, Eu am 22 de ani si in urma unui soc emotional mi s-a declansat o nevroza depresiva cu atacuri de panica, care persista de 3 luni si am impresia ca nu o sa mai treaca niciodata, este ingrozitor, fiecare minut e un chin, singurele momente in care sunt linistita sunt momentele in care dorm. Suferinta si chinul au semnificatii diferite pentru fiecare in parte. Sunt multe zile in care imi doresc sa fi patit mai degraba ceva fizic decat sa am atacurile de panica pe care le am, cateodata si 4-5/zi...E groaznic sa ti se spuna ca nu ai nimic fizic si tu sa simti im fiecare minut ca nu mai ai mult si mori... Imi pare foarte rau pentru ceea ce ti s-a intamplat, dar am cunoscut in scurta perioada de timp pe care am petrecut-o in State o fata de 21 ani in aceeasi situatie ca si tine care era fericita si se gandea cu optimism la viitor. Share this post Link to post Share on other sites
Two 1995 Report post Posted September 15, 2007 Buna, Eu am 22 de ani si in urma unui soc emotional mi s-a declansat o nevroza depresiva cu atacuri de panica, care persista de 3 luni si am impresia ca nu o sa mai treaca niciodata, este ingrozitor, fiecare minut e un chin, singurele momente in care sunt linistita sunt momentele in care dorm. Suferinta si chinul au semnificatii diferite pentru fiecare in parte. Sunt multe zile in care imi doresc sa fi patit mai degraba ceva fizic decat sa am atacurile de panica pe care le am, cateodata si 4-5/zi...E groaznic sa ti se spuna ca nu ai nimic fizic si tu sa simti im fiecare minut ca nu mai ai mult si mori... Imi pare foarte rau pentru ceea ce ti s-a intamplat, dar am cunoscut in scurta perioada de timp pe care am petrecut-o in State o fata de 21 ani in aceeasi situatie ca si tine care era fericita si se gandea cu optimism la viitor. Nu cred ca se bucura cineva cand aude de altul ca este bolnav.dar inchipuie-ti ca el ,in afara de ce a ce are ..are frecvent si starile tale ,mai ales ca pentru tine exista tratament ,pentru el este foarte greu. Si iti spun asta din proprie experienta . :) Share this post Link to post Share on other sites
New Task 8 Report post Posted September 15, 2007 Nu cred ca se bucura cineva cand aude de altul ca este bolnav.dar inchipuie-ti ca el ,in afara de ce a ce are ..are frecvent si starile tale ,mai ales ca pentru tine exista tratament ,pentru el este foarte greu. Si iti spun asta din proprie experienta . :) laurentule...tu ce ai patit mai? :D cicago frate....stai linistit...e loc de mai bine.... :) Share this post Link to post Share on other sites
Laura1985 0 Report post Posted September 15, 2007 (edited) :) uuuuuf, Chicago sa ma scuzi daca te-am deprimat cu mesajul meu! Vroiam sa spun ca de multe ori un depresiv se simte mai rau decat o persoana bolnava fizic. Eu te admir foarte mult, la fel ca si pe Tracy, fata pe care am cunoscut-o in State, ea a fost cea care m-a incurajat pe mine (nevroza s-a declansat la plecarea din Romania) si care m-a facut sa inteleg ca tot ce conteaza e starea de spirit. De multe ori simt si eu ca nevroza mea e ceva total inutil si prostesc, problema e ca nu o pot controla, se pare ca nu am destula vointa. Mesajul tau m-a facut sa imi pun serios intrebarea "merita sa fiu deprimata/panicata fara un motiv anume?" si cu toate ca raspunsul e clar "nu", nu ma pot opri...Traiesc un chin continuu si partea cea mai stupida e ca fizic nu am nimic, dar starea psihica ma impiedica sa fiu un om normal. Laurent multumesc pt flori :) Edited September 15, 2007 by Laura1985 Share this post Link to post Share on other sites
chicago 0 Report post Posted September 15, 2007 e jale mare cind maduva coloanei vertebrale e afectata.[paralizie,dureri ,spasme ,nu control al urinatului ,scaun ,escare cauzate de lipsa de miscare infectii urinare, etc.]cu cit leziunea e mai ridicata la nivel cervical cu atit e mai drastic [christopher reeve .superman ]ptr.cei care se afla in situatia mea sau au alte afectiuni phsiomotorii va recomand un site ....e in limba engleza.... http://sci.rutgers.edu/index.php? Share this post Link to post Share on other sites
Two 1995 Report post Posted September 15, 2007 laurentule...tu ce ai patit mai? :tease: cicago frate....stai linistit...e loc de mai bine.... :D ee ..ceva asemanator ,acelasi diagnostic am avut si eu ,numai ca la mine era in urma unei infectii osoase ,ce nu a fost operata la timp si indiferenta unor medici..(no offense) stiu ca esti in domeniu. numai ca era mai usor ,m-am operat apoi si am scapat . Asta e short version .. :tease: Laurent multumesc pt flori :tease: Nu ai pentru ce .stiu ca nu aveai intentii rele .. :) :) Share this post Link to post Share on other sites
chicago 0 Report post Posted September 16, 2007 nu confundati leziuni traumatice ale maduvei spinarii spinal cord injury cu alte afectiuni .am fost si in china ...sarlatani si chinezii iau banii repede dar nu exista imbunatatiri sau un tratament real .....pe plan mondial. Share this post Link to post Share on other sites
Two 1995 Report post Posted September 16, 2007 nu confundati leziuni traumatice ale maduvei spinarii spinal cord injury cu alte afectiuni .am fost si in china ...sarlatanisi chinezii iau banii repede dar nu exista imbunatatiri sau un tratament real .....pe plan mondial. Nu confund nimic ..doar nu crezi ca vorbesc din auzite . :) - Paralizia flasca sau spastica a unei jumatati de corp, datorate unei leziuni neurologice infectioase sau traumatice, situate in encefal sau tegumentul cervical al maduvei spinarii.http://www.boli-medicina.com/medicina-natu...tice-BM-COM.php Share this post Link to post Share on other sites
chicago 0 Report post Posted September 16, 2007 Nu confund nimic ..doar nu crezi ca vorbesc din auzite . :yam: cu tot respectul laurent dar paralizia cauzata de o trauma la nivel cervical e cea mai josnica ,grava afectiune pe care o persoana umana o poate suporta[cancer ,sida .arsi]sint incomparabili . Share this post Link to post Share on other sites