Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Schimbarea Perceptiei

Scoala si Societatea

Recommended Posts

Scoala si Societatea

Se face multa, foarte multa scoala - mai bine de 17 ani de scoala care are ca scop doar sa te transforme intr-un bun muncitor, un automat biologic care munceste si plateste taxe intr-un mod eficient pentru corporatii si guverne.

  • "profesorii mei au stiut sa ma tina departe de necunoscut" - trebuie sa dispara. Profesorii trebuie sa te invete si despre adevaratele necunoscute si asta de la varste fragede.
  • Momentan scoala te invata cum sa muncesti mai mult si mai eficient ! Scoala nu te invata cum sa traiesti frumos !
  • Oamenii trebuiesc invatati sa iubeasca dragostea si nu controlul semenilor prin bani, putere si renume.
  • Timpul liber si nu perfectionarea, cariera, ierarhia.
  • Pretuirea prezentului si nu a viitorului, fara a devenii iresponsabilil insa.
  • Oameni nu roboti !

Problema nu este exact ce se invata actualmente, problema este ce NU se invata si ce fel de oameni ies de pe bancile scolilor si facultatilor - mentalitatea aceasta noua a consumului ahtiatia dupa distractie surogat, recunoastere si putere. Obsesia acumularii de titluri, pozitii, bunuri si capital.

 

Se face multa, foarte multa scoala - mai bine de 17 ani de scoala care are ca scop doar sa te transforme intr-un bun muncitor, un automat biologic care munceste si plateste taxe intr-un mod eficient pentru corporatii si guverne. Prin omisiunea expunerii clare a valorilor perene si a marilor necunoscute ale vietii - scoala nu te invata cum sa eviti partile negative ale sistemului si sa-l constientizezi, te invata doar cum sa te adaptezi in el, perpetuandu-i astfel erorile - din rau in mai rau. Scoala te invata cum sa te lasi manipulat si in ce directie sa gandesti si CUM AI VOIE sa gandesti ca sa fii acceptat in ceea ce numim societate!

 

Topicuri legate de educatie/mentalitate in raport cu societatea :

Edited by Schimbarea Perceptiei

Share this post


Link to post
Share on other sites

:roll: O anumita parte din ceea ce spui este adevarat si o parte nu. Fara sa fiu eu o sustinatoare infocata a sistemului romanesc de invatamant, da-mi voie sa te intreb , cand ai pasit intr-o scoala ultima data? Ai vreun copil, nepot, copil din vecin pe care-l ajuti la teme? Ai vreun contact cu materiile care se predau?

Dar, cu permisiunea ta, hai sa o luam punctual:

1. Profesorii nu te invata despre adevaratele necunoscute ale vietii. - intr-o oaecare masura adevarat.

2. Scoala inca din clasa a III.-a ( primar) are ore de educatie civica. Depinde poate si de talentul celui care preda, dar si de mediul in care traieste elevul, pentru a asimila aceasta materie, care din varste fragede invata respectul fata se semeni, chiar si fata de lucruri, iubirea , acceptarea tuturor . Acum , prin clasa a IV.-a se preda si respectul fata de institutiile statului. Ca respectul trebuie castigat , adevarat.

3. Ba sa-mi fie cu pardon, se preda pretuirea iubirii fata de semeni . Societatea este cea care pune accent pe control.

4. Trebuie sa gasesti propria ecuatie in timp liber versus cariera, bani, perfectionare. Cateodata cu toata straduinta scolii , accentul va ramane pe timp liber. Citeste - si de ai vrea nu poti deseori sa-i indobitocesti sa se pregateasca mai bine-.

Per total, fara vreo lipsa de respect fata de ideile tale , in care gasesti si adevaruri , vreau sa spun ca se preda ceea ce incerci tu sa arati. Ca are sau nu rezultate? Poate ca inca nu are.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Important cum predai - ca daca predai relatia nastere/iubire/moarte (doar un exemplu) - prin toceala si comentarii de 10 de pagini pentru B.A.C. fii sigura ca nimeni nu o sa o invete, sau o sa o invete cel mult mecanic !

 

Totul si nimic in acelasi timp !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Important cum predai - ca daca predai relatia nastere/iubire/moarte (doar un exemplu) - prin toceala si comentarii de 10 de pagini pentru B.A.C. fii sigura ca nimeni nu o sa o invete, sau o sa o invete cel mult mecanic ! Totul si nimic in acelasi timp !
Pe undeva parca am spus si eu ca este important cum predai. Formarea unei persoane depinde de scoala, societate si individ in sine. Nu sunt adepta celor care "tocesc" .
Dar c

Share this post


Link to post
Share on other sites

in forma asta invatamantul face o super productie de roboti, de viitori sclavi, de oameni pinguini >>,

 

Sistemul este de vina ca multi aleg rahatul asta intrucat nu li se ofera si alte modele la timp !Prea tirziu vor intelege ca intr-o societate "moderna" manipulata de reclame si jocuri politice murdare, viata le-a fost furata... Uimitor este faptul ca ceea ce nu s-a putut impune prin forta se accepta de buna voie...

Edited by Schimbarea Perceptiei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poftim? Depinde. Depinde de oras, depinde de zona, depinde de oameni. Tendinta este asta, indeed, dar -eu unul, cel putin- vad din ce in ce mai multi oameni care vad ca ceva este putred; si care pun intrebari. Daca ti-ai cizela discursul, daca n-ai lovi cu parul cand vorbesti, daca nu i-ai denumi denigratoriu pe interlocutori, ai fi un excelent lider de generatie :jester:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pacat de subiectele pe care le deschizi, pentru ca sunt foarte interesante si pot fi abordate in fel si chip, dar nu faci nici un efort de a intretine dialogul, ci doar vrei sa te auzi recitand la nesfarsit teoriile pe care le sustii- teorii la care, bytheway, lucrezi o viata ca sa ti le cizelezi si formezi, iar acest lucrat la ele survine tocmai din interactiunea deschisa cu parerile altora si din modificarile mature pe care le face teoriei. Mie, personal, imi tai orice placere de a intra in dezbatere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×