Sari la conținut
Forum Roportal
niccc

Cum lucreaza Dumnezeu cu cei care Il iubesc

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Unul din argumentele ca Biserica Ortodoxa Il slaveste drept pe Dumnezeu este tocmai prezenta Sfintilor.Sfintii au urmat poruncile Lui,au crezut drept iar Dumnezeu i-a facut prietenii Sai si lea daruit pe langa Imparatia Cerurilor numeroase daruri (unul din ele fiind neputrezirea trupului).Astfel a fost si cu Sfantul Ierarh Spiridon al Trinitundei.As vrea ca acest topic sa ii fie dedicat acestui Sfant.Voi posta aici intamplari din viata sa.

 

 

"Minunat este Dumnezeu intru Sfintii sai!"

 

 

 

Dumnezeu sa lumineze!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sfintii sunt cumva aia cu cerculetul de asupra capului nu?

 

da,asa sunt reprezentati in icoane .

 

Viata si minunile Sfantului Spiridon Ierarh al Trimitundei

 

 

 

1)Bland si iubitor de oameni

 

 

Sfantul Spiridon era de loc din insula Cipru.S-a nascut catre anul 268 d.Hr. intr-un sat mic numit Askia,situate la 8 km de Trimitunda,aproape de Salamina,pe atunci capitala Ciprului.Provenind dintr-o familie de pastori,a fost mai intai educati de cativa preoti crestini din partea locului,care l-au invatat luminile credintei in Hristos.Biografia Sfantului Ierarh Spiridon a fost scrisa de Theodor de Paphos si de Sfantul Simeon Metafrastul,iar mentiuni despre viata sa aflam din numeroase surse istorice bizantine (Socrate,Sozomen etc.)

Din fire nu era vorbaret,nici mandru.Niciodata nu pierdea vremea stand la taifas prin piete,caci mai presus de orice iubea linistea.Asemeni patriarhului Iacov,a devenit si el pastor de oi.Ca pastor,insa,se ingrijea mai mult de cei de langa el decat de sine.Si,cu cat se indeparta mai mult de tovarasia nefolositoare a unora,cu atat devenea mai primitor si mai iubitor fata de saraci,pe care-i adapostea cu bucurie in casa sa,aratandu-le prietenie.Iar daca se intampla ca vreunul din trecatori sa nu vina la dansul din nepasare sau sa isi caute adapost in alta parte,sfantul se intrista foarte.

In purtarea sa nu vedeai nici cea mai mica urma de mandrie.Dimpotriva,nu pregeta sa-I odihneasca pe cei osteniti de drum,sa le spele picioarele,sa le intinda masa si sa-I slujesca asa cum aveau nevoie.Tuturor le arata smerenia si buna cuviinta pe care le arata robul credincios fata de stapanul lui.Simplitatea lui se impletea cu modestia,blandetea se impletea cu barbatia,marea lui iubire fata de oameni se impletea cu intelepciunea,pe care o cinstea ca pe una din cele mai alese virtuti.A fost casatorit cu o femeie inteleapta si a avut doi copii.In toata viata sa,s-a dedicate vietii in Hristos.Lucrand neobosit pentru a culege mierea virtutii si cercetand legea lui Dumnezeu,a devenit iubitor de oameni si nespus de milostiv.Cu adevarat era Spiridon icoana si model de virtute.Stralucea prin faptele sale minunate,invrednicindu-se de multe daruri de la Dumnezeu,daruri care sunt farame ale slavei pe care o va dobandi omul fara de pacat in viata viitoare.Vindeca pe bolnavi,le dadea orbilor lumina ochilor,crta duhurile necurate.Si multe alte minuni implinea,cu harul lui Dumnezeu.Pastorul de oi devenise pastor de oameni .

Istoricul bizantin Salaminius Hermias Sozomen(sec.IV-V),in Istoria sa (Cartea I,cap.XI) vorbeste despre multe minuni din viata Sfantului Spiridon.tot el,referindu-se la milostivirea sa catre cei saraci,spune:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Insusi notiunea de 'sfant' mi se pare absolut penibila si nu am crezut in sfinti nici cand eram adept al crestinismului.

Unii oameni pot fi intr-adevar deosebiti, atat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cand vin la serviciu trec pe langa Biserica "Sf Spiridon" ... de cate ori l-am rugat ceva m-a ajutat :(

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
numeroase daruri (unul din ele fiind neputrezirea trupului).

Ce zice biserica mincinoasa si ce zice Biblia:

 

50Ce spun eu, fraţilor, este că nu poate carnea şi s

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tu ai duhul si nu faci minuni? :jester :lol2: : -in afara ca citesti .....sa vad minunile facute de tine apoi sa vorbesti de Dumnezeu si "minciuna" sfintilor...... :lol2: - ca e clar ca nu intelegi harul duhului dar ai si "orgoliul" de a ne spune ce si cum...... :lol2: - asa ca fa ce au facut sfintii apoi vino si spune ce si cum e cu scriptura care nu e inteleasa de nimeni asa cum trebuie in afara de tine..... :D :( ....prin faptele duhului...... :P :jester:

multa iubire

multa iubire

Eu am adus citate din Biblie unde scrie ca n-aveau cum sa nu putrezeasca. Tu, ce-ai adus? Multa filozofie?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sfintii sunt cumva aia cu cerculetul de asupra capului nu?

Da, niccc se referă la cei care şi-au dedicat viaţa apărării religiei, fiind ulterior sanctificaţi şi consideraţi făcători de minuni. Aplic

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×