Sari la conținut
Forum Roportal
-olivia-

Reteta forum

Postări Recomandate

Stiam si eu de foietaj, dar nu am vrut o astfel de reteta. Era prea simplu sa cumpar foietaj de la magazin si sa-l umplu cu carne/branza/ samd. :o:

iti place sa te chinui? :lol:

 

ce papam bun de craciun?

crema de zahar ars? :doh: mie dulciurile mi le face soacra-mea. sper sa-mi faca prajitura in foi cu crema de ciocolata si din cele cu crema de zahar ars. mama le face cu crema de nuca de obicei, dar is mai bune cu cioco. tare-s bune :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
iti place sa te chinui? :roll:

 

 

crema de zahar ars? :P mie dulciurile mi le face soacra-mea. sper sa-mi faca prajitura in foi cu crema de ciocolata si din cele cu crema de zahar ars. mama le face cu crema de nuca de obicei, dar is mai bune cu cioco. tare-s bune :airkiss:

 

buna ideea cu crema de zahar...sau "o prajitura inteligenta"?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

o reteta de tiramisu probata de voi, daca se poate, multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ingrediente

100 ml frisca lichida

2 galbenusuri

250 g mascarpone

200 g biscuiti savoiardi

200 ml cafea tare

40 g zahar

2 linguri zahar pudra

2 linguri cacao amara

2 lingurite rom

 

frisca se bate cu zaharul pudra.

galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o crema.peste acestea se adauga mascarpone si frisca.

in cafea se pune romul. piscoturile se trec prin cafea si se aseaza pe o farfurie potrivita.se alterneaza straturile piscot-crema..ultimul strat trebuie sa fie de crema. se presara cu cacao din belsug si se da la rece...asta e tot!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

flori de camp ,poti proba asa:

razalesti dovlecei si ii storci bine de apa ,ii amesteci cu pesmet ,patrunjel taiat marunt,usturoi pisat sare ,piper si putin ulei ,ii pui pe o tava cu hartie de copt si le coci la cuptor ,in acest caz sigur nu se imprastie cum se poate intampla daca ii prajesti in ulei datorita faptului ca nu au ou ca sa ii "lege"

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
piscoturile se trec prin cafea si se aseaza pe o farfurie potrivita

 

 

Ce vorbesti!

se inmoaie si nu le mai asezi pe nimic decat ca mortarul pe perete :spiteful:

am facut aseara ....

 

Se aseaza piscoturile intr-un castronas de sticla rotunda sau patrata,

nu conteaza ca dupa ce le-ai insiropat cu alcool si cafea se modeleaza usor.

Eu le-am pus intr-un vas de sticla cu picior, doua rinduri de piscoturi,

ca unu este foarte putin si nu se poate taia nici cu lingura ca lumea.

2 lingurite de alcool NU este deajuns!!! la 200 ml de cafea foarte tare, adica lichide

cel putin trebuie considerat 150 ml cafea si 50 ml rom, coniac, grand marnier, triple sec, brandy, etc.

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ce vorbesti!

se inmoaie si nu le mai asezi pe nimic decat ca mortarul pe perete :spiteful:

am facut aseara ....

 

Se aseaza piscoturile intr-un castronas de sticla rotunda sau patrata,

nu conteaza ca dupa ce le-ai insiropat cu alcool si cafea se modeleaza usor.

Eu le-am pus intr-un vas de sticla cu picior, doua rinduri de piscoturi,

ca unu este foarte putin si nu se poate taia nici cu lingura ca lumea.

2 lingurite de alcool NU este deajuns!!! la 200 ml de cafea foarte tare, adica lichide

cel putin trebuie considerat 150 ml cafea si 50 ml rom, coniac, grand marnier, triple sec, brandy, etc.

n-a zis nimeni ca tre' sa faci terci din ele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ai trecut pe paine alba deja de-mi raspunzi asa de intepata!!!

io traiesc pe paine neagra demult. Aia alba nu e sanatoasa si io nu sunt intepata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×