Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Am rasfoit putin si repede din ce a fost scris aci,la acest subiect si mi "sa facut parul maciuca". Asa de ignoranti sunt unele persoane ? Intalnesc asta in special in forumuri romanesti.

 

Daca de alimente nocive este vorba,hai sa amintim Zaharul alb si sarea in exces, Grasimea animala,grasime trans-margarina,ulei de palmier( cineva a pretins ca este "foarte sanatos".Mare gresala,in multe tari inclusiv in tara mea nu este calificat aliment.).Carnea de vita in special partile interioare ca ficat,creier si altele.Alimente care contin chimicale ca de exemplu mezeluri si multe vinuri. Alimente care sunt prefabricate care originea nu este clara ,care contin culori artificiale ,unele din ele sunt clasate ca cancerigene.

 

Zaharul alb este un bun conservator. Dulceturile si altele nu au nevoie de alte materii prezervative.Ce va pazi dulceata de mucegai este ca sa fie bine fiarta si borcanele in care se pu8n sa fiu bine spalate si uscate inainte de umplire.

 

Inca o obsevatie. Am citit ca cineva a incetat sa bea lapte si sa manance peste. Lapte inteleg dar peste? Pe ce lume traiti oameni buni? Pestii sunt cea mai buna sursa de Omega 3 care are un rol important in sanatatea noastra.

Alt aliment care este binevenit pe masa celor care se pricep este uleiul de masline care contine mult colesterol "bun".

 

Pe scurt,nu mancati alimente care sursa lor,ce contin si care-i ultima data de folosire sunt scrise pe ele.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca, in loc sa schimbati impresii dupa ureche, despre ce alimente ati auzit voi ca ar fi bune/sanatoase in dieta sau nu, ati accesa surse informationale credibile, ma gandesc ca ati intra in posesia unor informatii mult mai apropiate de adevar.

Ca de ex site-ul OMS,

http://www.who.int/en/

unde aveti acces atat la studii cu grad mai mare de credibilitate, cat si la unele informatii obtinute cu metode ceva mai profesioniste decat " am auzit ca X aliment e foarte nociv, sau foarte bun".

 

Acu', acolo pe site,...cred ca stiti si voi cum se utilizeaza un motor de cautare.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe ce lume traiti oameni buni? Pestii sunt cea mai buna sursa de Omega 3 care are un rol important in sanatatea noastra.

 

Cand biblia s-a scris, secuii nu erau mentionati ca vor locui pe varf de munte la frig unde nu pestele primeaza ca aliment de baza ca in tarile cu iesire la mare!!!

In familia mea nu s-a mancat peste, mama a murit si n-a reusit sa-l guste si sint multi ca noi, nici ungurii nu prea mananca peste!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Culinar.ro

 

Hraneste-te sanatos!

 

Consuma legume care-ti intaresc imunitatea

 

In loc sa faci stocuri de medicamente pentru lupta cu bacteriile din sezonul rece, mai bine ti-ai aproviziona frigiderul cu fructe si legume care sa-ti ajute si sa-ti intareasca sistemul imunitar.

 

Nu exista un aliment "minune" care sa te protejeze de toti virusii si toate bacteriile, dar daca vei avea grija sa ai o alimentatie variata, care sa cuprinda fructe si legume zilnic, cu siguranta vei usura sarcina sistemului tau imunitar in lupta cu infectiile.

 

Morcovul-radacina vietii

 

Proprietatile curative ale morcovului sunt cunoscute inca din Antichitate. Consumat sub forma de suc sau preparat in mancaruri, creste rezistenta si contribuie la intretinerea si redobandirea starii de sanatate ( contine magneziu, calciu, fie potasiu, B1, B2, B6).

 

Carotenul elimina substantele toxice din corp avand actiune antioxidanta (impiedica formarea celulelor cancroase) si scade nivelul colesterolului rau din sange.

 

Usturoiul-antibiotic natural

 

Usturoiul este leguma cu cel mai puternic efect antiviral si antibiotic, protejandu-ne de gripa si de raceala.Contine vitamina C, selniu, zinc, calciu, B1,B2 si alte elemente esentiale care mentin tesuturile tinere. Consuma cel putin 3 catei de usturoi pe zi si te vei simti revigorata. Mirosul poate fi combatut mestecand, dupa masa, patrunjel, maghiran sau cimbrisor.

 

Varza rosie-este detoxifianta

 

Mult mai bogata in antioxidanti decat cea alba, varza rosie are o puternica actiune detoxifianta, reducand cu mult riscul de cancer. In plus, complexul de vitamine si minerale incetineste procesul de imbatranire si te ajuta sa ai o stare generala mai buna. Vitamina C ajuta cardiacii, in sezonul rece, sa faca fata mai usor temperaturilor scazute. O jumamatate de pahar cu suc, de 3 ori pe zi, iti stimuleaza imunitatea.

 

Ardeiul rosu - mai multa vitamina C decat portocala

 

Ardeiul rosu contine aproape de patru ori mai multa vitamina C decat portocala, fiind in acelaşi timp si o sursa bogata de betacaroten. Aceasta combinatie de vitamina C si betacaroten mareste rezistenta organismului la infectii, in special la guturai si gripa.

 

Cu doar 50 g de ardei crud asiguri organismului tau 75% din cantitatea zilnica de vitamina C recomandata de nutritionisti, in timp ce 200 g de ardei gatit acopera lejer necesarul tau zilnic din aceasta vitamina.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iti zic eu un medicament minune pt sistemul imunitar...te muti la tara intr-o zona nepoluata,bei apa de izvor,respiri aer curat,faci drumetii pe munte iar daca nu ti de ajuns.....iti cumperi stupi cu albine si iti fabrici singur un produs ce contine miere,polen si propolis toate la un loc.....sau ti-l cumperi de la un producator de incredere care nu baga zahar in astfel de produse......daca nu stiati boala a aparut o data cu industrializarea,poluarea,stresul,si ruperea omului de natura......

Editat de BlueS
Edit mesaj triplu.
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tot ce nu este natural si are componenti chimici este nociv pentru organism. Din nefericire, alimentele naturale incep sa se gaseasca tot mai rar, as putea spune chiar ca sunt pe cale de disparitie...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

......daca nu stiati boala a aparut o data cu industrializarea,poluarea,stresul,si ruperea omului de natura......

 

In copilarie zeama de varza acra din butoi ne vindeca aproape de toate bolile, iarna cand trebuia sa incalzim si casa mancam zilnic si cartofi copti in cuptor si a adoua zi nu mai eram bolnavi :yahoo: iar pe deal in jos cu saniuta ne distram pana sa ne ia lupul!!! pe un ger de crapau si stancii:yes:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×