Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

The Independent: Revolutie in tratarea cancerului

 

Tratamentul impotriva cancerului s-ar putea afla in fata unei revolutii, dupa ce studiile cercetatorilor de la University of Texas Southwestern Medical Centre din Dallas au aratat ca este posibila imbunatatirea semnificativa a efectelor medicamentelor folosite la chimoterapie, fara ca acestea sa provoace efecte secundare, transmite cotidianul britanic The Independent.

 

Pe langa imbunatatirea efectelor medicamentelor folosite la chimoterapie in eliminarea celulelor canceroase din organism, studiul a aratat ca este posibila si micsorarea dozelor de medicamente pana la nivelul la care aceste nu mai produc efecte secundare.

 

Cercetatorii au efectuat o serie de experimente care au demonstrat ca tumorile pot fi atacate cu success si cu doze foarte mici de medicamente anti-cancer. Aceasta descoperire ofera speranta pentru zecile de mii de bolnavii de cancer, care se lupta si cu efectele adverse ale medicamentelor anti-cancer.

 

Descoperirea a fost posibila datorita unei tehnici medicale revolutionare, numita interfata RNA, care permite cercetatorilor sa reduca activitatea anumitor gene.

 

 

De exemplu, in cadrul unui experiment, cercetatorii au descoperit ca celulele unei tumor pulmonare au devenit de 10.000 de ori mai sensibile la tratament.

 

Cercetatorii care au condus studiul au subliniat ca vor mai fi nevoie de cercetari, atat in laborator, cat si pe cobai, inainte de primele teste clinice pe pacienti, care vor incepe in urmatorii 3-5 ani.

 

HotNews.ro, Dragos Comache, 12 apr 2007

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×