Sari la conținut
Forum Roportal
Ares444

Grand Funk Railroad

Postări Recomandate

Grand Funk Railroad

 

In perioada 1969- 1976 GFR au fost unul dintre cele mai populare grupuri de (hard) rock din USA. Au avut un numar record de participanti la spectacolele lor, au vindut milioanelde discuri, au fost peste tot, si-au permis pina si luxul de a angaja producatori ca si Todd Rundgren and Frank Zappa, pentru albumele lor. Sloganul lor a fost "Rock music for the people". Nu au fost un grup agreat de critica muzicala niciodata si asta pentru un foarte bun motiv.

 

La sfirsitul anilor 60 cu Led Zeppelin, cap de afis, peste tot in lume, s-au format foarte multe grupuri de hard rock, menite sa incinte sufletul oamenilor si ochiul necrutator al criticii musicale. Mark Farmer, Mel Schacher, si Don Brewer, nu au inventat nici un stil si technic vorbind nici nu au fost originali. In schimb au lansat un trend care s-a numit Populist rock (de multe ori referit si ca Garage Rock). Populist Rock in acceptiunea simplista a cuvintului, este mai mult ca orice "a form of music completely and totally devoid of humour". Acesta fiind un concept care a fost foarte puternic dezavuat de critica muzicala. Potrivit lor,in vremea aceea, (hard)rock-ul nu putea avea conotatii si substanta atit de serioasa si nu putea fi atita de :"simplu si direct",. Craig Frost (kbd)se alatura grupului in 1972, sporind consistenta acestuia.

 

Apogeul lor a fost in anii "70, cu acel celebru concert de la Atlanda unde practic au consolidate heavy metal-ul American.. In1970 au vindut mai mult ca si orice grup American. In 1971 au vindut toate biletele de pe Shea Stadium, record in prealabil detinut de Beatles. Primul lor album de platina a fost "Closer to home" chiar daca nu a fost receptionat pozitiv de critica musicala. Alte realizari meritorii sint "We're an American Band" si ElPluribus".

 

GFR, in noua, compozitie, are in jur de 30 de spectacole pe an, realizand inca recorduri de participare.. Ultimul lor hit este "the 9/11 inspired ballad "Who Took Down The Stars" written by Carl and Kulick...

 

Heartbreaker LIVE 1974

 

 

 

We're an American Band

 

 

Si Locomotion facut atit de popular de K. Minogue...

 

 

Si LIVE OHIO -1970

 

 

 

 

Pareri, comentarii ? :cry:

Editat de Ares444

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In a doua melodie am recunoscut mai usor stilul Funk.

De ei ce sa zic..asta e ironia sortii, sa te nasti la timpu` nepotrivit.

O formatie de calibru` asta sa fie condamnata sa fie contemporana cu Deep si Led si Back sau Super Tramp-mai pe stilu`lor.

Sincer, nu i-am stiut p

Editat de mareexecutor

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu mi-au placut niciodata

Si ascultam TOT :lol:

Degaja exact ce sunt ! Multe mijloace fizice si putina energie cerebrala

 

:cry:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mie cel mai mult imi place albumul E Pluribus Funk, pe care il ascult cu placere si acum. Piese ca Shake the Land, The Railroad, sint citeva care pot fi reprezentative pentru Garage Rock.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

imi plac tare de tot :roll: stiu ca ii ascultam intr-o perioada in draci ... iar ma gandesc ca m-am nascut prea tarziu si in tara care nu trebuia :hi: ...

Editat de -olivia-

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×