Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Mamaitza

Cum pregatim 2 feluri de mancare in 30 de minute?

Rate this topic

Recommended Posts

Am cunoscut barbati/baieti care preparau in 30 de minute un adevarat festin. Personal sunt adepta mancarurilor gatite acasa, nu numai pentru ca stiu eu cum le fac si ce pun in ele, cat, mai ales, pentru placerea pe care o simt atunci cand mananc ceva facut de mine, sau placerea celor carora le servesc aceasta mancare. Constat ca e la mare moda sa mancam la restaurante, fast food, etc. Aveam niste colege care ieseau frecvent la restaurant, apoi, dupa cateva zile de cand luasera leafa, ma rugau sa le cumpar eu o cafea de 5 mii (vechi) de la aparatul special, ca nici bani de cafea nu mai aveau. Asadar...pana la urma pot fi si ratiuni economice cele care sa determine gatitul acasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incep eu,prin a-l lauda pe sotul meu care prepara o mancarica din orice fel de carne cu ceapa si sos rosu,cu garnitura(piure,spaghete,legume,etc) si salata,in doar 30 min.

 

Daca se doreste fara salata ,scapa mai usor si are si timp de aranjat masa singur.

 

Este un deliciu,laudat de toata lumea...

 

Mancarica e cam asa:carne refrigerata daca e de pui,sau proaspata de porc sau vita,taiata cubulete,se pune la prajit in putin ulei...Cat prinde carnea un pic de fata,se taie o ceapa,poate doua,se adauga si se caleste un pic...Se adauga 1 pahar apa si 2 linguri de pasta de tomate, piper,sare,zahar,cimbru,chimen,1 lingurita otet si foi de dafin...Se fierbe minunatia cam 20 minute si apoi se poate servi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am cunoscut barbati ...

 

 

Si al meu sot face in 30 de minute minuni in bucatarie!!!

 

Venind de la munca se opreste la chinezul si-si cumpara de 1 dolar orez fiert si inca fierbinte,

acasa deschide o conserva de peste cu sauce de mustar sau ceva ulei si-l maninca,

iar felul urmator un pahar de apa rece :search:

 

Trebuie mereu sa manince peste pentru Omega III,

si are o colectie mare de conserve de pesti ca maninca cate doua deodata!!!

Edited by Olga Khan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari sotului tau! Intre multe altele imi place si le place si alor mei, orezul cu...orice. Am plecat de la ideea de pilaf sarbesc. Asadar tai subtirel, de fapt rad, legume, ce am la indemana, morcov, ceapa, telina, varza, orice. Le calesc in ulei, eu folosesc destul de mult uleiul de palmier. Nu le las mult, doar cat sa se incinga putin si, inca de la inceput, adaug si putina vegeta peste legumele astea. Pun apoi rosii, fie din conserva, cele in bulion, sau rosie proaspata taiata cubulete si amestec totul. Pun apoi orezul si adaug apa. La o parte orez, o parte apa si adaug apa treptat, cand vad ca s-a mai umflat putin orezul, pana e fiert total. Atentie, in orez nu se amesteca, bag doar o pelata de lemn pana la fundul catitei si o misc usor, ca sa nu se faca zeama cleioasa si boabele lipicioase.

Cantitatea de legume e cat mai mare, practic sunt legume cu orez, nu orez cu legume. cel mai mult imi place daca am dovlecei, pe astia ii las cubulete mari. Se poate pune acolo absolut orice, dupa gust. Cui ii place poate pune curry la sfarsit. E super si dureaza foarte putin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Felicitari sotului tau! Intre multe altele imi place si le place si alor mei, orezul cu...orice. Am plecat de la ideea de pilaf sarbesc. Asadar tai subtirel, de fapt rad, legume, ce am la indemana, morcov, ceapa, telina, varza, orice. Le calesc in ulei, eu folosesc destul de mult uleiul de palmier. Nu le las mult, doar cat sa se incinga putin si, inca de la inceput, adaug si putina vegeta peste legumele astea. Pun apoi rosii, fie din conserva, cele in bulion, sau rosie proaspata taiata cubulete si amestec totul. Pun apoi orezul si adaug apa. La o parte orez, o parte apa si adaug apa treptat, cand vad ca s-a mai umflat putin orezul, pana e fiert total. Atentie, in orez nu se amesteca, bag doar o pelata de lemn pana la fundul catitei si o misc usor, ca sa nu se faca zeama cleioasa si boabele lipicioase.

Cantitatea de legume e cat mai mare, practic sunt legume cu orez, nu orez cu legume. cel mai mult imi place daca am dovlecei, pe astia ii las cubulete mari. Se poate pune acolo absolut orice, dupa gust. Cui ii place poate pune curry la sfarsit. E super si dureaza foarte putin.

 

Mamaitzo,de unde faci tu tocmai reteta mea de orez moldovenesc?Numai ca uleiul meu e de floarea soarelui.Mai,mai,mai!!! :search: :o: :>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mamaitzo,de unde faci tu tocmai reteta mea de orez moldovenesc?Numai ca uleiul meu e de floarea soarelui.Mai,mai,mai!!! :search: :o: :>

Eu credeam ca am inventat-o. :o: Eu fac asta, printre altele, atunci cand sunt in viteza. In general am in bucatarie, frigider, camara, cate ceva care sa ma ajute in situatii de urgenta. Si nici sa nu fie supa de la plic, sau piure instant. Sa simt eu ca pap mancare gatita, nene. Nu sunt din Moldova, dar lasa ca nici Buzaul nu-i departe. Acolo am crescut.

Apropo de supa din plic, in timp ce pregatesc orezul ala, pot pune si de o supa. Cu legume, tot ce se gaseste, puse gramada, fierte, desigur, cartofii si rosiile, puse mai la sfarsit, le las tai in bubati mai mari, iar la final adaug un plic de Rolton, e fideaua aia de fierbere rapida, cu diverse arome. Am grija sa presez oleaca plicul inainte de a-l turna in oala, ca nu imi place fideaua aia kilometrica.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Felicitari sotului tau!

 

Multumesc, insa nu-l las mult sa se amuze ca-mi face o mizerie de nu stiu unde sa incep sa curat.

Cateodata mai vrea sa-si faca si o tocana de ceva carne dar n-are rabdare nici sa prajeasca ceapa!!!

De stat si pazit cratita langa aragaz, nu e inventat pentru el, el ar vrea in 3 minute sa fie gata orice!

"Ramen Soup" ii mai place si e gata in 5 minute !!!

Avem acasa rezerve foarte mari pentru cazuri de calamitati naturale.

Sint si foarte ieftine, cativa centi pentru 2 persoane.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Felicitari sotului tau! Intre multe altele imi place si le place si alor mei, orezul cu...orice. Am plecat de la ideea de pilaf sarbesc. Asadar tai subtirel, de fapt rad, legume, ce am la indemana, morcov, ceapa, telina, varza, orice. Le calesc in ulei, eu folosesc destul de mult uleiul de palmier. Nu le las mult, doar cat sa se incinga putin si, inca de la inceput, adaug si putina vegeta peste legumele astea. Pun apoi rosii, fie din conserva, cele in bulion, sau rosie proaspata taiata cubulete si amestec totul. Pun apoi orezul si adaug apa. La o parte orez, o parte apa si adaug apa treptat, cand vad ca s-a mai umflat putin orezul, pana e fiert total. Atentie, in orez nu se amesteca, bag doar o pelata de lemn pana la fundul catitei si o misc usor, ca sa nu se faca zeama cleioasa si boabele lipicioase.

Cantitatea de legume e cat mai mare, practic sunt legume cu orez, nu orez cu legume. cel mai mult imi place daca am dovlecei, pe astia ii las cubulete mari. Se poate pune acolo absolut orice, dupa gust. Cui ii place poate pune curry la sfarsit. E super si dureaza foarte putin.

 

O mica recomandare pentru apa de care are nevoie orezul pentru a fi fiert .Nu trebuie sa amesteci decat la inceput dupa ce se pune apa.

La o masura de orez se pun trei masuri jumătate de apa si va iesi un orez perfect fiert. Boabele de orez nu se vor zdrobi si nu se vor leg nici de vas in timpul gatitului.

Share this post


Link to post
Share on other sites
O mica recomandare pentru apa de care are nevoie orezul pentru a fi fiert .Nu trebuie sa amesteci decat la inceput dupa ce se pune apa.

La o masura de orez se pun trei masuri jumătate de apa si va iesi un orez perfect fiert. Boabele de orez nu se vor zdrobi si nu se vor leg nici de vas in timpul gatitului.

 

 

Pentru rezultate si mai bune se pune si un pic de unt/ulei si se prepara intr-o cratita in care nu se lipeste mancarea, pe foc minim se lasa orezul sa absorbe apa si in aburii creati se termina procedura !!! Cu o furculita se face mai ..... fluffy !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am facut azi ciorba de salata verde cu smantana si un fel de chiftelute cu cartofi si sos la cuptor...recunosc ca a durat cam 45 de minute, dar nici nu ma grabeam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×