Jump to content
Forum Roportal
Victor Apostu

Aberatii in legea taximetriei

Rate this topic

Recommended Posts

Numai o minte optuza si lipsita de imaginatie , logica si discernamint sau pur si simplu rauvoitoare putea sa scoata o aberatie de genul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bag sama ca faci parte din onorabila breasla a taximetristilor. Ba pe deasupra faci parte din acea categorie a acestora care sunt nemultumiti.

Ce sa mai spunem noi clientii?

Apropo de placute ,hai sa-ti dau un exemplu.

Intr-o zi,dupa ce am efectuat un control medical la Spitalul Militar Central din

Bucuresti (in urma unei operatii foarte grele) , am gasit la intrarea principala un taxi galben nou nout cu placute si sofer tigan gras de vre-o doua chintale.

De buna credinta m-am suit si dupa doua sute de metri observ ca tariful afisat era de 67000 lei per cailometru.Prima data am crezut ca m-am inselat si ca atare la-am intrebat pe "onorabilul" conducator auto daca nu cumva sa-a defectat aparatul de taxat pentru ca nu mi-as fi inchipuit ca cineva sa aiba o asemenea neobrazare incat sa profite de oameni in suferinta pentru a-i extorca de bani. La care el mi-a raspuns cu tupeul caracteristic rasei ca aparatul este in ordine si ca pentru distanta de aproape doi cam am de plata 200.000 lei, pe care i-am platit bineinteles pentru ca intre timp balaoachesul

sofer blocase usile amenintandu-ma ca nu ma lasa sa cobor pana nu-platesc"cursa". Si ca sa revenim la placutele de care te plangi atat,respectivul taximetrist cu rat de porc le avea inscriptionate AFLA TAXI in loc de ALFA TAXI asa ca "era in ordine"> Mai ales ca nici un coleg de breasla nu a vazut sau nu a vrut sa vada escrocheria. Eu nu am comentarii. Tu ce spui de o asemenea practica?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Numai o minte optuza si lipsita de imaginatie , logica si discernamint sau pur si simplu rauvoitoare putea sa scoata o aberatie de genul” indicatorul marcat detasabil sa se monteze sis a se demontaze de catre persoana desemnata de Autoritatea  Administratiei Publice Locale…” in Cluj sunt cca 2000000 taxiuri, iar in Bucuresti cca. 9000000 taxiuri. Daca ar fi necesare doar 5 minute pentru. fixarea unei placi ( cite 2 / autovehicul) asta ar insemna 90 000 000 minute  , respective 1.500.000 ore, 187 zile de lucru ( 8 ore) sau 62.5 zile de lucru a 24 ore non-stop.  ::):  ::):  ::):

 

Persoana aia desemnata va fi o persoana foarte ocupata. ::):

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa-ti spun cum trebuia sa procedezi... in primul rind, ca si client este bine sa te uiti putin si la persoana care conduce taxi-ul. Precum probabil stii, la taxi gasesti persoane incepind cu 8 clase trecute ca ratele pe riu si pina la doua facultati, de la agramati pina la persoane foarte erudite. Din fericire, viitorul este al celor cu foarte putina pregatire, deoarece restul se afla ( cxa si mine, care sunt artist plastic...) in faza de trecere, pina gasim o solutie mai buna. Instinctul te poate indruma, te rog, nu-la ignora! TE POATE COSTA CHIAR VIATA! O masina puternic bricolata, cu multe accesorii inutile, faruri albastre si multe obiecte chiciuriste adunate pe bord pot trada un caracter indoielnic. Esti medic" bag sama" si cred ca nu esti strain de materia " psihologie". Aplica, vizualizeaza teoria " culoare- forma- continut" si in cazul taximetristilor. Iar deca totusi te- a orbit graba, nu te pierde cu firea:

1) lasa-la sa ruleze, in liniste, pina la destinatie.

2) scoti cca. 30-50 000, cam cit ar costa cursa normal, NU SCOTI UN CUVINT, si dai sa cobori.

3) Daca obiecteaza, il intrebi " Esti sigur ? gindeste-te bine!"

4) Daca ameninta, spune-i sa nu miste masina, ca vrei sa dai un telefon. Sau, sa mergeti la Politie pentru a clarifica lucrurile. Nu cedati la amenintari, de obicei acesti taximetrisi n-au colegi care sa-i poata apela prin statie, deci lucreaza singuri. Sigur n-au nici acte. Cosmarul lor " de aur"- un control de rutina...

5) Un asfel de "taxi" nu are: statie functionala, indicativ de apel, stand( foloseste intrarea garii, caile de acces in spitale, aeroporturi, tribunal, autogari si puncte de oprire a autobuzelor- curse interne si externe.

6) iti recomand sa chemi de obicei TAXI-ul prin telefon, garantez ca nu vei mai trece prin astfel de experiente.

 

 

...Stii, si eu am luat un taxi la Bucuresti din pe-ta Garii de Nord pina pe Intrarea Sibioara si a vrut sa-mi ia 270 000. Crezi ca i-a primit?

Astfel de elemente ne fac breasla de rusine, avem si la Cluj ciudatii nostri. In fata la Spitalul Oncologic am vazut cu ochii mei o batrinica platind cu sutele de mii...Pe masina scria "Primaria Cluj Napoca Taxi"

si masina arata jalnic, fapt care, culmea se pare ca unora le confera...credibilitate!!!!

 

Sa ai bafta multa< si un an BUUUUN![/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Numai o minte optuza si lipsita de imaginatie , logica si discernamint sau pur si simplu rauvoitoare putea sa scoata o aberatie de genul

Share this post


Link to post
Share on other sites
in Cluj sunt cca 2000000 taxiuri, iar in Bucuresti cca. 9000000 taxiuri.

Cred ca poti lua calculul de la capat. Nu-sa in Cluj 2.000.000 (doua MILIOANE) de taxiuri, si nici in Bucuresti 9.000.000 (noua MILIOANE).

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai dreptate, am pus niste zero-uri in plus...inflatia asta e de vina.!! Lasa, vine si denominarea. am ajuns si la autobuzul 30 sa-i spun " 30 000"

:spiteful:

Edited by Victor Apostu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am avut -norocul' anul asta sa iau cel putin 30 de curse de taxi, in Timisoara si Bucuresti. Am intrat in vorba aproape cu toti, dar persoanele erudite au fost cam rare.

Era un tip la vreo 45 ani, cu firma destul de buna de confectii, cateva masini pentru transport marfa si persoane si considera taximetria un venit suplimentar si aproape sigur, pentru ca afacerile celelalte mergeau aproape singure.

Mai era un tip de vreo 22 ani, student, ce tocmai era in sesiune si se plangea de examenele date.

Astea au fost persoanele pe care le-am simtit mai deschise si intr-adevar a fost si o placere calatoria, cu chitanta de o valoare aproximativ reala.

De restul nici nu cred ca are rost sa mai zic. Un taximetrist mi se plangea ca datorita mie (comanda telefonica) a ratat o parasuta ce avea nevoie de un peste (adica el), altii (multi) nu sa-au sinchisit sa dea mai incet manelele ce urlau dintr-o instalatie audio improvizata, sau sa ma intrebe daca ma deranjeaza tigarile ce le fumeaza cu geamul inchis.

Si chiar ieri am mers cu unul pentru care semnele de circulatie, benzile si regulile de prioritate erau doar orientative si pur facultative. Personal pe astia nu-i suport si sunt o gramada ca el.

Ca o nota aparte, azi am vazut un taximetrist ce avea un glob de discoteca(?) de vreo 30 cm diametru in locul in care de obicei se afla ventilatorul sau zarurile sau multele cruciulite. Asta da schimbare reconfortanta, ca si cum ai avea o gramada de oglinzi retrovizoare pe un suport rotativ. Bineinteles, calitatile de sofer le avea ca atare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

taximetristi ... majoritatea, cea mai joasa speta. In fine, suntem un popor de taximetristi probabil. Faza cu globul m-a dat pe spate ;) :cry: :clap:

 

Pe mine unul m-a rugat sa-i platesc inainte ca sa bage benzina iar altul imi povestea cum, seara, printre blocuri, inventase el o metoda sa-la fure pe patron ... scotea mufa de la aparat si le explica clientilor ( doar daca era intrebat ) precum ca "sa-a defectat mosule...am dat intr-o groapa si sa-a defectat"

 

Dar apogeul furtului din buzunarele clientilor la-am gasit la un tigan care ce credeti ca facea ??? Isi montase un motoras ( ati auzit bine ) de la o jucarie de copil, alimentat din circuitul de faza scurta, si periile colectoare le cuplase inductiv la cablul de colectare impulsuri al aparatului.

 

Cand masina mergea, datorita impulsurilor parazite generate de perii suprapuse peste cele normale de la ruptor, aparatul inregistra mult mai mult decat era cazul... la-am prins intamplator, cand la semafor dobitocul a uitat sa comute de pe faza scurta pe pozitie, si aparatul inregistra ( cu masina oprita ) ca si cum am fi avut 60cam/h

 

Si cand ii vad ca fac greva mi se face greata ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci se poate! Un sofer cu adevarat erudit, fara macar sa fi trecut prin facultatea de electronica, ca alti ratati ca noi ;)

De curiozitate, cum ti-ai dat seama de mecanism dupa ce la-ai depistat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×