Sari la conținut
Forum Roportal
e-X-plorer

Care credeti ca e cea mai corupta institutie din stat?

Care este cea mai corupta institutie din Ro?  

43 membri au votat

  1. 1. Selectati care si incercati sa explicati alegerea facuta.

    • Parlamentul
      7
    • Guvernul
      1
    • Justitia
      8
    • Presa
      1
    • Politia
      5
    • Sistemul sanitar
      4
    • Armata
      0
    • Serviciile Secrete
      0
    • Biserica
      0
    • Societatea romana in ansamblul ei, de la cel mai mic la cel mai mare
      17


Postări Recomandate

Am votat ultima varianta.

Coruptia e ciuma sec 21. Pacat ca nu se moare din cauza ei.

Asa este dar undeva s-au adunat "cei mai destoinici" corupti. Undeva unde pot dirija banul public si soarta omului de rind precum si propriile venituri si afaceri prin acte normative emise bineinteles de ei pentru ei.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu am votat, consider ca nu am capacitatea de a compara exact toate institutiile alea, spre a alege un castigator.

 

In schimb, vreau sa spun cateva cuvinte despre coruptie. Multi afirma ca este vina "altora" - altii iau mita, altii dau spaga, altii sunt pestii mari, altii sunt coruptibili - considerand ca pacatele mici palesc in comparatie cu cele mari. Si totusi, nu este asa. Transformarea societatii incepe de la *celula*, de la individ, si ajunge la reprezentanti (i.e. Parlament, Guvern). Spunea Harald ca (citat din memorie): "Un politician are mereu ocazia sa minta, dar scopul politicii este sa-ti atingi scopul fara sa minti. In Romania politicienii mint fara sa incerce sa n-o faca." - acelasi lucru cu spaga, desigur, putem oricand si oriunde sa mituim pe cineva pentru a ne merge mai bine, dar se intreaba cineva daca poti rezolva problemele si altfel? Si, va rog, nu incepeti cu exemple de oameni pe moarte in spitale si altele, cu cazuri extreme. Majoritatea cazurilor de mita sunt exact de-alea simple, implicand situatii banale ;)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Care institutie nu este?!

Just 8) Că doar asta

Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toti suntem bolnavi de coruptie, am fost mereu invatati sa dam sau sa luam spaga, ca altfel lucrurile se fac (poate) dar...mai dureaza, si atunci stimulam mereu cu o atentie. Eu, ca o persoana total impotriva coruptiei si cu nervii pana la cer cand vine vorba de asta, ce credeti ca am facut? A trebuit sa merg cu mama pe la mai multi doctori. Evident, prima data am apelat la un prieten pentru intrari. Dupa care, lumea refuza da eu indesam banutul ca "asa e la doctor". Simteam ca nu va fi nicicum la fel daca nu dau ceva. Sincer, nu dau spaga nicaieri...da pana la doctori. Aici nu ma pot abtine, ca mi-e frica. Categoric medicul ala nu e mai destept daca ii dau eu bani, dar macar daca tot e sa fie un dobitoc, macar sa o faca civilizat...contra unei sume de bani :flowers:

Iar schimbarea, nu sunt deloc de acord cu daemon ca vine de jos in sus, ci fix invers. Nici o societate nu s-a reformat de jos in sus, ci doar atunci cand au vrut conducatorii sau elitele. Abia cand legile vor fi atat de aspre incat sa iei chiar si 100 de mii spaga ar insemna cativa ani buni de inchisoare si cand legile astea chiar se vor aplica, abia atunci lucrurile vor sta altfel. Si cand Fiscul va fi sperietoarea intregii natii, cand inainte de a lua spaga tre sa te gandesti cum o sa justifici banii aia, stiind ca vrajeala cu matusile chiar nu tine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Revolutia Franceza de unde a pornit? S-a saturat regele pentru ca a realizat ce tiran era? Nu baby, populatia educata a realiat schimbarea, prin forta. Puterea este reflectarea dorintelor poporului. Daca ai o naţie de mol

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×