Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Cleric Prest

Raiul va fi in Ceruri unde se afla D-zeu Tatal cu ingerii Sai sau pe un Pamant nou regenerat?

Rate this topic

Recommended Posts

Ioan capitolul 14 spune lamurit ca Raiul unde vor merge sufletele oamenilor mantuiti nu va fi pe Pamantul material fie el si innoit si regenerat, ci va fi acolo unde s-a dus Iisus dupa ce a murit pe Cruce:

 

Edited by iosafat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recunosc ca am citit pe sarite doar eseul tau despre Rai .In primul rand,versetele sunt bine-venite desigur,dar inserate intr-o asa mare masura fac textul sinous.Fiecare verset(sau aproape fiecare)trebuie sa fie integrat intr-o fraza,dand textului cursivitate,coerenta,veridicitate.

In al doilea rand,sunt de acord ca Raiul nu poate fi decat in ceruri intrucat murim ca sa nu murim(cum spune poetul Daniel Turcea) si traim intru devenire.Mai mult,libertatea spiritului se obtine atunci cand materia nu il mai constrange.

post-48020-1155531044_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Recunosc ca am citit pe sarite doar eseul tau despre Rai .In primul rand,versetele sunt bine-venite desigur,dar inserate intr-o asa mare masura fac textul sinous.Fiecare verset(sau aproape fiecare)trebuie sa fie integrat intr-o fraza,dand textului cursivitate,coerenta,veridicitate.

In al doilea rand,sunt de acord ca Raiul nu poate fi decat in ceruri intrucat murim ca sa nu murim(cum spune poetul Daniel Turcea) si traim intru devenire.Mai mult,libertatea spiritului se obtine atunci cand materia nu il mai constrange.

 

Pana acum tot propovaduiam Imparatia Cerurilor fara sa dau exact citate din Biblie care sa-mi sustina spusele si sectarii ma contrau cu Raiul lor de pe pamant; din pacate acel rai e doar "raiul cu bivolii" al ingerilor cazuti...si nici macar ala nu va fi vesnic!

Share this post


Link to post
Share on other sites

iosafat cam unde este "imparatia cerurilor" ? Pe nori ? Dupa nori ? Mai sus de nori ? In afara admosferei ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raiul poate fi acum si aici pe lumea asta ...dar trebuie sa fii extraordinar de bine pregatit pentru viata!

Stiu niste adventisti care isi pregatesc copii de mici pentru raiul de pe lumea aialalta ...dar e clar ca nu vor prinde nici raiul de pe lumea asta nici cel de pe lumea cealalta.

Pentru ca dupa moarte ... nu mai exista viata! Cum nu mai exista nici corp!

 

si cu atat mai putin pe fantezii regenerate!

Share this post


Link to post
Share on other sites
iosafat cam unde este "imparatia cerurilor" ? Pe nori ? Dupa nori ? Mai sus de nori ? In afara admosferei ?

 

Unde e Raiul si ce e lumea materiala am explicat ultradetaliat pe www.apocalipsa.faithweb.com

 

Voi mai repeta pe scurt:

 

Raiul va fi pentru oameni, exact acolo unde se afla ingerii acum. Si D-zeu va fi in mijlocul lor si ei (oameni+ingeri) vor vedea fata Lui. Ingerii nu vor veni pe Pamant (fie el si Regenerat), ci oamenii mantuiti vor merge unde se afla ingerii acum (cu exceptia sectarilor, iehovisti, adventisiti, mormoni, si alti satanisiti cu fata ascunsa carora li se va turna indoit din paharul maniei lui D-zeu, nu pe Pamant, ci in Iazul cu Foc unde vor fi chinuiti in vecii vecilor).

 

Raiul va fi intr-o lume diferita de lumea materiala, unde nu exista timp si uzura (moarte), si unde cunoasterea va fi deplina nu limitata ca acum. Pavel a spus ca acum cunoastem prin ceea ce vedem, "faţă la faţă" dar atunci vom cunoaste exact cu cine vorbim fiindca vom sti dinainte ce gandeste si ce doreste de la noi cel cu care vom dori sa comunicam. De aceea cei cu inima necurata nu au cum sa ajunga acolo. Cei in care salasluieste minciuna si interesele ascunse nu pot intra in Rai. "Pamantul si Cerul vor trece, dar cuvintele mele vor ramane" a spus Iisus.

 

Pentru Iluminaty si altii ca ei le recomand filmul Matrix 1, care e o parabola perfecta intre lumea creata si lumea Creatorului.

 

Cand Iluminaty si altii ca el imi vor explica cum a aparut univerusul material din nimic, dintr-un punct fara dimensiuni (Big Bang), si de ce dintr-un singur element care era la inceput (hidrogenul) au aparut toate celelalte elemente chimice, de ce din acel haos s-a organizat viata numai pe Pamant (iar pe alte corpuri ceresti nu avem urme de substante organice decat din stranutul astronautilor s-au a celor care au lucrat la echipamentele trimise in spatiul cosmic), ce e de fapt gravitata, de ce exista ea (nu ma intereseaza formula ei care serveste doar la masurarea gravitatiei, ma intereseaza pur si simplu de ce doua corpuri se atrag, nu-mi bagati aici teoria cu forta centrifiga), explicati-mi de ce se atrag doi magneti de poli opusi, de unde vine forta asta, o sa ziceti ca din atomi, bun, explicati-mi de ce se atrag electronii si neutroni, teoria cu + si - nu explica nimic, si tot asa putem sa ne invartim in stiinta ca un caine idiot in jurul cozii), formulele din fizica si matematica nu dovedesc de unde vine forta primordiala a Universului, de ce s-a organizat el din nimic practic pana la o complexitate uluitoare, desi e in pragul haosului, fiindca se tot extinde si merge spre o "prabusire in neant".

 

Iluminatii prin stiinta nu pot explica, doar pot dovedi niste legi, cred ca daca cunosc legile fizice au cunoasterea absoluta, asa credeau si sarmanii comunisti, care se inchinau la stiinta.

 

Mai "iluminatilor" care va inchinati la stiinta, stiinta vine de la D-zeu, si El nu o da celor care se inchina la stiinta si la lucruri materiale, o da celor care i se inchina Lui. Ia uitati-va de la ce popoare vine bunastarea, capitalismul si stiinta pe pamant? cu exceptia japonezilor (care sunt creatia americanilor) tot acest belsug vine de la tarile crestine, iar cele care au curvit cu fiara rosie (comunismul ateu) li s-a taiat ratia de la belsug. Sa nu-mi amintiti de stiinta grecilor care au ramas la nivelul rotii, parghiei si scripetilor. Stiinta propriuzisa a explodat dupa inventara motorului cu aburi, a generatorului de curent alternativ, a motoarelor termice, a medicinii (chirurgie, anestezie, etc aparatura medicala). Grecii au ramas mii de ani cu roata si scripetii. De ce? De s-au oprit la funia intinsa pe roata? Fiinda D-zeu n-a vrut sa le descopere mai mult atunci. Daca stiinta de azi ar fi fost descoperita acum 3000 de ani oamenilor de catre Marele Programator, lumea astazi era cenusa. Timpurile si vremurile sunt hotarate de Altcineva. Si mormolocii se cred destepti daca chiar in timpul lor li se descopera ceva, si se cred D-zei...

 

Pana va veni Cristos pe Pamant sa domneasca 1000 de ani cu un toiag de fier, lumea va ajunge sa traiasca iadul pe Pamant (Apocalipsa), si acest iad si-l vor face oamenii unii altora "pana cand doamne vei mai intarzia sa niminesti pe cei ce nimicesc Pamantul?" (apoc). asadar, oamenii vor nimici Pamantul.

 

Totusi Cristos va veni sa ne conduca 1000 de ani aici pe Pamant ca sa ne dovedeasca ca se poate sa ne fie si bine la toti chiar aici pe Pamant (cu o conditie, ca Diavolul sa fie legat, adica oamenii sa nu mai aiba sufletul si gandurile indreptate spre a face rau semenilor lor). Dupa aceea el va da Imparatia in mainile Tatalui si va veni judecata cea mare. De asta le e frica la Iehovisti, de faptul ca Regatul lor utopic va lua sfarsit si vor fi judecati si aruncati in Iazul cu Foc unde se vor chinui vesnic. Frica nu ajuta la nimic. Faptele bune si credinta in Cuvantul Bibliei asa cum e el scris acolo, nu rastalmacit, asta da, ajuta.

 

Sectarilor, inca o data , va urez sa mancati multa nutella pe pane alba ultrarafinata si regenerata, din pamantul cel nou si regenerat (lipsit de mare, ape si izvoare), sa mancati strugurii cat galeata si pepenii cat casa luminati de slava celui care le "sopteste la ureche" celor care va indoctrineaza cu Raiul pe pamant, separati de lumea ingerilor si a lui D-zeu Tatal.

Edited by iosafat

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pentru Iluminaty si altii ca ei le recomand filmul Matrix 1, care e o parabola perfecta intre lumea creata si lumea Creatorului. [...]

Mai tembelilor care va inchinati la stiinta, stiinta vine de la D-zeu, si El nu o da celor care se inchina la stiinta si la lucruri materiale, o da celor care i se inchina Lui. [...]

Faptele bune si credinta in cuvantul bibliei asa cum e el nu rastalmacit, asta da, ajuta.

1) Matrix este un film interpretabil in atatea feluri cati spectatori a avut. Nu sustine existenta a mai multor lumi; subliniaza faptul ca lumea poate fi perceputa diferit de fiecare pentru ca perceptiile senzoriale sunt prelucrate in mod diferit de creierul fiecarui individ. Matrix nu este o lume paralela, si un mediu virtual in care cei inzestrati isi pot folosi creierul la o capacitate suficient de mare pentru a se lupta cu o inteligenta artificiala. Ar trebui citite cartile care stau la baza lumii prezentate in film si care fac parte din subgenul SF cyberpunk: Neuromancer si Lumina virtuala de William Gibson. (Imi cer scuze pentru detalierea excesiva, dar pentru mine matrix-ul n-are nici o legatura cu raiul sau cu universuri paralele.)

2) Expresia "mai tembelilor" se refera la oamenii civilizati, pentru care progresul stiintific conteaza mai mult decat teologia? Iar nu reusesc sa ma ridic la nivelul unui astfel de limbaj "academic" si raman oarecum fara cuvinte (nu va ingrijorati, cand ajung in Rai, departe de lumea pamanteasca, unde voi comunica prin telepatie, cuvintele nu-si vor mai avea rostul; de ce sa nu ma antrenez de pe acum? :doh: )

Daca stiinta vine de la Dumnezeu atunci inseamna ca toti oamenii de stiinta au fost credinciosi :cry: . Sunt sigura ca exista exceptii.

3) Da, faptele bune ajuta foarte mult sa nu traiesti un inceput de Iad pe pamant. Te ajuta sa te simti mai bine, fara remuscari, regrete, adica fara o constiinta incarcata care sa-ti provoace cosmaruri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1) Matrix este un film interpretabil in atatea feluri cati spectatori a avut. Nu sustine existenta a mai multor lumi; subliniaza faptul ca lumea poate fi perceputa diferit de fiecare pentru ca perceptiile senzoriale sunt prelucrate in mod diferit de creierul fiecarui individ. Matrix nu este o lume paralela, si un mediu virtual in care cei inzestrati isi pot folosi creierul la o capacitate suficient de mare pentru a se lupta cu o inteligenta artificiala. Ar trebui citite cartile care stau la baza lumii prezentate in film si care fac parte din subgenul SF cyberpunk: Neuromancer si Lumina virtuala de William Gibson. (Imi cer scuze pentru detalierea excesiva, dar pentru mine matrix-ul n-are nici o legatura cu raiul sau cu universuri paralele.)

2) Expresia "mai tembelilor" se refera la oamenii civilizati, pentru care progresul stiintific conteaza mai mult decat teologia? Iar nu reusesc sa ma ridic la nivelul unui astfel de limbaj "academic" si raman oarecum fara cuvinte (nu va ingrijorati, cand ajung in Rai, departe de lumea pamanteasca, unde voi comunica prin telepatie, cuvintele nu-si vor mai avea rostul; de ce sa nu ma antrenez de pe acum? :doh: )

Daca stiinta vine de la Dumnezeu atunci inseamna ca toti oamenii de stiinta au fost credinciosi :cry: . Sunt sigura ca exista exceptii.

3) Da, faptele bune ajuta foarte mult sa nu traiesti un inceput de Iad pe pamant. Te ajuta sa te simti mai bine, fara remuscari, regrete, adica fara o constiinta incarcata care sa-ti provoace cosmaruri.

 

Tot e bine daca ai inteles si atat din Matrix. Unii au inteles doar kung fu si efectele speciale. Totusi Matrix e un film parabola, iar cei care au citit Evanghelia (viata lui Iisus) vor intelege mult mai mult decat tine. Matrix reda intr-o formula moderna mitul cristic (ai invatat la literatura miturile, parabola si metafora) pe inetelesul generatiei tinere care nu mai citeste nici o carte si sta doar in fata computerului.

Matrix e un film prin care eu cred ca D-zeu se adreseaza celor pasionati de computere ca sa-i faca sa poata intui ce sunt de fapt lumile paralele si Imparatia Cerurilor.

 

Neo a fost un experiment de succes, tu "Fr0z3nasic3" esti un experiment ratat (tine minte cand vei da fata cu Cel care a creat Matrixul in care traiesti). Neo il reprezinta pe Iisus, agentii sunt diavolii, iar cei de pe Nebucadnezar sunt ingerii care incearca sa deschida mintea oamenilor, sau prorocii din vechiul testament.

De fiacare data cand un prooroc incerca sa deschida mintea oamenilor, cei ca tine "Fr0z3nasic3" au uneltit si i-au omorat. Dupa aceea a venit si implinirea profetiei (robia, salvarea, restabilirea, rascumpararea). Vrei sa ti le spun exact care sunt aceste profetii, cand au fost facute si cand s-au impinit? Le-am scris pe un site:

www.apocalipsa.faithweb.com

Daca aceste profetii s-au implinit exact, vezi ca mai e o profetie in Biblie referitoare la cei care n-au crezut in ele si s-au inchinat la d-zei straini (stiinsta, bogatiile lumii materiale, etc, etc), spune despre ei ca vor ajunge in Iazul cu Foc si acolo va fi "plansul si scrasnirea dintilor" , "cand veti vedea pe Moise si Ilie in Rai iar pe voi aruncati afara". "Iata Eu fac toate lucrurile noi", (un Matrix nou), si in el vor fi numai cei ca Morpheus, cei cu credinta in profetiile implinite si in cele care nu s-au implinit inca. Cei care au crezut in Morpheus au invins in Matrix.

Edited by iosafat

Share this post


Link to post
Share on other sites

iosafat daca oamenii trebuie sa fie acolo unde sunt ingerii de ce nu au fost ei creati direct acolo unde sunt ingerii ? De ce Dumnezeu a creat oamenii si le-a spus

 

Geneza 1:28 Dumnezeu i-a binecuv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×