Jump to content
Forum Roportal
Abbie3

Avortul - perceptia in 2020

Recommended Posts

Va fi un topic cu opinii la poluri opuse; ma intreb insa de ce exista persoane in anul curent care inca nu au acceptat ce a stabilit genetica (stiinta) cu multi ani in urma. Si anume ca viata incepe in momentul conceptiei si nimic nu e adaugat sau schimbat, dpdv biologic, la o fiinta umana pe parcurs. Ca o fiinta umana e complet formata in momentul conceptiei si doar se dezvolta de-a lungul sarcinii, asa cum se dezvolta in perioada de dupa nastere (in afara uterului), si pana la moarte.

Acest lucru se stia (public) de multi ani, insa in continuare exista persoane care vorbesc despre cliseul “un ghem de celule”. 

Cum se face ca nu exista educatie in sensul asta si singura lasata sa explice lucrurile in Romania e Biserica Ortodoxa, corupta pana la sange si nepregatita stiintific? Macar aici face un lucru bun, deci hai sa dam un  plus acestor infometati de bani. Pentru prima (si poate singura) data, stiinta e de partea lor. Numai ca nu vrea s-o recunoasca nimeni; e mult mai usor sa se prefaca toata lumea ca nu se intampla nimic iesit din comun.

Nu ca Romania ar fi singurul spatiu unde se intampla asa ceva. Dimpotriva.

Cine castiga prin mascarea adevarului?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evident, m-a determinat sa deschid acest topic un alt topic recent, in care cuiva i se imputa faptul ca indraznea sa considere un copil nenascut "o viata". I se imputa faptul ca i-a pasat de "celule".

Se facea o paralela intre faptul ca acei copii nascuti "exista", iar cei nenascuti "nu exista". "Nu exista" pentru ca inca nu au fost inregistrati la primarie ca persoane, sau ce? Exista in orice alt sens, pana sa ajunga la acel stadiu.

Singurul criteriu care ii departajeaza de stadiul de persoana protejata de Drepturile Omului, recunoscute international, e daca sunt doriti sau nu de parinti (de mama).  In unele tari, nici nu conteaza varsta de gestatie (in SUA, in unele state, e permis sa avortezi pana si la 9 luni de sarcina, si desi e extrem de rar, se intampla asa ceva - avorturi cand copilul era perfect viabil sa supravietuiasca).

In acelasi timp, pentru copiii nascuti prematur se fac toate eforturile pentru a ii salva, cum e si normal. De ce oare viata unora conteaza si a altora nu? Poate pentru ca cei salvati la alegere sunt OK economic, pentru ca garantat cineva se va ocupa de ei?

In acelasi timp, de ce se ignora realitatea, cum ca multe femei sunt fortate sa faca avort, fie de alte persoane, fie  de circumstante ? E totul descris ca "alegerea femeii"; exprimarea asta mi se pare sadica, daca o femeie considera ca nu are de ales. Nu se poate numi alegerea cuiva ceva ce face sub orice amenintare.

Sunt atatea lucruri de spus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum de ce?

Pentru ca e mai ,,cosmetic'' pentru constiinta unei societati care militeaza din ce in ce mai agresiv pentru drepturile femeii. 

Pe mine mai tare ma ingrijoreaza ca unii vor sa ii oblige pe medici sa practice chiuretajul, impotriva vointei si constiintei lor. 

Dar astia suntem. Consecintele nu au intarziat si nu vor intarzia sa apara. 

Ttebuie sa recunoastem, insa, ca de multe ori se pune problema daca nu e mai etic sa ucizi rapid un copil, care altfel va suferi pentru ca nu e dorit sau va ajunge sa fie abuzat si batjocorit in viata. Si asta e adevarat. Cat drept ai sa vorbesti, daca nu te implici direct, de fapt? Cine are incredere in comunitate, ca se va implica asa cum ar trebui? Cati copii care au trecut prin orfelinat nu au ajuns carne de tun pentru altii? Astia suntem, cu asta defilam.

Am citit mai demult intr-o carte urmatorul dialog:

- Tie iti e usor sa vorbesti. Daca nasc acest copil, va fi ,,povara'' mea. Va trebui sa imi sacrific eu studiile si viata pentru el si poate voi ajunge sa il urasc si sa il chinui. Pentru ca simt ca imi va distruge viata si ma va transforma intr-un monstru. Altfel, daca il las pe mana altora, ma va chinui constiinta o viata ca am dat nastere unui om pe care sa il chinuie altii.

- Il cresc eu. Il iubesc si il voi iubi eu. Daca te induri sa ii dai o sansa, sa il nasti, preiau eu ceea ce numesti tu ,,povara''. Iti promit ca nu voi lasa pe nimeni sa isi bata joc de el.

Si cam asa...

Cum ar fi daca, in loc sa se interzica avortul, la fiecare centru de avort sa se inscrie potentiali viitori parinti care ar infia copiii, daca mama ar decide, dupa o discutie cu un psiholog, sa-l nasca?

Am fi o lume mai buna?

Cat suntem dispusi sa sacrificam din viata noastra pentru viata lor?

Aceasta e intrebarea.

 

 

Edited by Stu'
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bisericile Catolice din Italia incep un "update" la rugaciunea "Tatal Nostru" - aproape cum era considerat Ceausescu in ultimii ani - ca semn de modernizare, ca traducerea n-a fost exacta, iar versetul ”Și nu ne duce pe noi în ispită” s-a inlocuit cu versetul „Nu ne lăsa să cădem în ispită” incepand de Duminica ce vine!!!    Cam putina schimbare dupa mii de ani, eu as mai fi inlocuit si parti din Litaniile din luna Mai ... Apara-ne Doamne de invazia Tatareasca!!!  dar asta-i o gluma pe langa "Sintem pe Pamant exclusiv ca sa Slavim Lordul Nostru Prea Sfantul Jezus!!! 

Oare nimic altceva n-am facut pe langa aceasta dedicatie care suna ca un blestem???

Mai este mult pana se va face urmatorul pas in revizuirea scriptelor "sfinte" si schimbarea termemilor sau eliminarea lor din repetare, de credinciosi.  

Stiu ca nu apartine aici ce am scris dar arata un inceput de a se deschide o fereastra in lacasul in bezna!!!

Edited by The Unknown

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Stu' said:

 

Nu stiu unde am scris despre interzicere (n-am scris asa ceva); am vorbit despre educatie si a alege in cunostinta de cauza.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Stu' said:

Cat drept ai sa vorbesti, daca nu te implici direct, de fapt? Cine are incredere in comunitate, ca se va implica asa cum ar trebui?

Daca cineva observa ca se vehiculeaza minciuni, la nivel de propaganda, are dreptul sa vorbeasca; de ce sa nu aiba?

In rest ai dreptate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 8 ore, Abbie3 a spus:

Acest lucru se stia (public) de multi ani, insa in continuare exista persoane care vorbesc despre cliseul “un ghem de celule”. 

Asta va fi greu de educat, acest grup de oameni orbiti de preotime ca dor ei cunosc adevarul.   

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 3 minute, Abbie3 a spus:

Asa e.

Daca vrei, se poate transfera in alta parte postarea, la rugaciuni si efectele asteptate.   Rog moderatorul cand are timp sa faca tranzactia.    Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 28 minute, Abbie3 a spus:

Nu stiu unde am scris despre interzicere (n-am scris asa ceva); am vorbit despre educatie si a alege in cunostinta de cauza.

nu stiu daca ai scris, eu subliniam o chestiune generala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×