Sari la conținut
Forum Roportal
Stu'

Acaparata de un manipulator antisistem

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Nici nu știu cum și de unde sa incep.

O prietena bună, f draga sufletului meu, se distanțează tot mai mult de mine. Dar nu doar de mine. Bine, mai ales de mine .

Însă știu că nu sunt eu de vina. Știu că nu i-am făcut niciun rău demn de a se izola de mine. Ideea este că a ajuns acaparata de un tip gen Flower Power, Eco, Bio, out of system stuff. Când ne vedem ( vedeam) mă îmbrățișa luuuung și imediat apoi avea un zâmbet tâmp pe fata. Asta învățase ea că e bine, că vindeca, că rahat pe bat. Și e fată deșteaptă! Bine, nu are EQ prea dezvoltat și a avut multe issues cu familia și foștii iubiți...nu mă pot împăca cu gândul că ăștia ( comunitatea și comunitățile lor) o spala pe creier. Și o fac lasand-o să creadă că are totul sub control și că singura impune limitele. Gen, se joacă adevăr și provocare și nimeni nu refuza să sărute pe nimeni - atunci ea cum sa o facă, fara să se simtă ceilalți ofensati? Chiar acum studiez cum dracu merge manipularea prin tehnica asta..știu că romanii își incurajau soldații sa facă sex intre ei, ca sa se atașeze mai puternic și să se tradeze mai greu intre ei.

Îl știu pe tip, l-am simțit de la început că e extrem de alunecos și perfid..și mor de ciuda că prin intermediul meu au făcut cunoștință. Ideea e că astfel de oameni dețin o aparență destul de inteligenta. Se amesteca in chestiile civice, comunitare..și pe la spate profita de influenta pe care o câștigă ca sa spele creiere și să atragă oameni în comunitățile lor de ...cred că vă imaginați și voi + mai băgați și de la alții . Experimentează de toate, shortly. Eu cred că de-a dreptul folosesc metode de depersonalizare ..și taman prietena mea era o victimă perfecta pentru ei. 

Recunosc că nu am procedat foarte precaut..nici eu nu am crezut că e chiar așa de grav. Eu i-am cunoscut pentru un proiect de economie alternativa și chiar sunt oameni fani implicați în chestii de genul. Dar nu și ei, o parte dintre ei. Ei sunt niste impostori ipocriti, manipulatori, care câștigă bani din fel și fel de rahaturi, gen : cursuri de yoga, cursuri de sexualitate, cursuri de cuddling ( da, de cuddling), cursuri de țesut nasturi și alte rahaturi..dar amesteca in activitatea lor și chestii mai banale, chiar pozitive, dacă mă gândesc bine - asta e masca lor perfecta.

Sunt mai multe de zis, dar acum mă opresc aici. Ideea este că momentan nu mai vrea nici macar sa ne vedem, de abia îmi răspunde monosilabic la mesaje...pt că , bineînțeles, gura sparta ce sunt - i-am spus că e manipulată și că iubirea asta îmi pare cam falsa. Și acum Io sunt aia care vrea sa ii forțeze pe alții cum să gândească, eu sunt aia care e intoleranta ( e drept, nu pot tolera orice), eu sunt cea care îi strică karma și caută nod în papura. Orice tipul s-a cuplat cu ea la nici câteva zile de la divorț și la 2 săptămâni de când i s-a deschis un dosar PENAL. Nici la proteste nu iese, că...sistemul. Dar am zis că nu mai intru și în alte detalii aici și acum, că nu mă mai opresc.

Basca, ea s-a și lăsat de un job f bun ca să își folosească talentul pentru programele și sistemele lor..free of all, prin care, de fapt, vor să trăiască pe lângă sistem, prin atuurile sistemului. Gen, sa convertească chestii in euro. Deci, un rahat. Nimic autentic, pe munca cinstita, creativitate, etc. Și comunitățile astea trec granițele țării noastre ..au întâlniri frecvente în diverse colțuri ale lumii. Și se dau ce nu sunt. Pentru că sunt și oameni super ok care fac chestii diferite, dar fără sa se folosească de asta pt a huzuri pe spatele ,,sistemului'', pe care îl arată tot ei cu degetul.

 

Ce dracu fac?

Cum o scot din căcatul asta fara sa o îndepărtez și mai tare...?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 16 ore, Stu' a spus:

O prietena bună, f draga sufletului meu, se distanțează tot mai mult de mine. Dar nu doar de mine. Bine, mai ales de mine .

 

Ce dracu fac?

Cum o scot din căcatul asta fara sa o îndepărtez și mai tare...?

Stu, probabil ca au de invatat ceva impreuna si "vor colabora" pentru o vreme. 

S-ar putea ca "despartirea" voastra sa fie doar pe o perioada si sa nu fie una definitiva.

Tu spune-i ceea ce simti, spune-i cum vezi tu noul sau anturaj si, chiar daca acum nu intelege ea mare lucru, vorbele tale vor actiona la un moment dat si-ti va multumi.

Oricum, situatia trebuie acceptata si lasata sa-si faca "treaba".

 

 

Editat de Lucia N
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai i-am spus deja, pe scurt.

Știi, Lucia..pe mine nu mă îngrijorează că experimentează ...diverse, așa, in general. Doar că unele drumuri sunt cu unic sens și ea este extrem de influențabilă și dornica de afecțiune. Și astfel de oameni își găsesc în oameni ca ea - victimele perfecte. De asta îmi e teama, mie, de fapt. Că va ajunge să facă lucruri pe care apoi le va regreta, care o vor schimba în așa fel încât nu va reuși să se mai regăsească pt foarte foarte multă vreme..

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai spus că este inteligentă, las o sa experimenteze. Nu o încuraja in a ceea ce face, dar nici nu o critica. Încearcă să îți spui parerea cu oarecare detașare ( stiu, e  greu, dar trebuie),  spune-i că îi vei fi mereu alături, ca se poate baza pe tine in orice situație. Important este să știe că ești acolo, ca nu o judeci, dar și că nu ești de acord cu drumul ales. 

Trebuie să fii fermă, dar blândă și echilibrată. Altfel o pierzi definitiv. Trebuie să aștepți, mai ales daca ea este îndrăgostită. 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul si apoi iti spune care era lectia." - Vernon Law

Cred ca toti am experimentat cate ceva si nu am reusit sa intelegem decat mai tarziu ceea ce trebuia sa intelegem. 

Ea va avea un indiciu al momentului in care se poate retrage, acela cand se va incerca a i se impune ceva dincolo de convingerea ei. Stu, ea  se va retrage din acel anturaj si-si va schimba acele convingeri(experimentand, mai ales ca nu a tinut cont de sfaturile prietenilor, sau din alte experiente, exemple...), doar in momentul in care este pregatita s-o faca. Doar ea este cea care hotaraste cand si cum face schimbarea. O problema grava ar fi ca ea sa "copieze" anumite persoane din acel anturaj, a celor din "fata ei", fiindca acea "copie" nu va mai fi ea si-i va trebui multa vreme sa se regaseasca...

Editat de Lucia N
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aștept de peste un an, Davi.

Și mama și sora ei așteaptă la fel și o recunosc tot mai puțin. 

Chestia e că atunci când s-au cuplat, ea ieșea dintr-o relație cu un alt nemernic. Avea inima frântă și ăstalalt nemernic a știut perfect că poate profita. Da, așa e - e îndrăgostită, îl iubeste, ii plânge de milă ( pt treaba cu ancheta, de aceea s-a și oprit sa mai protesteze împotriva asaltului contra justiției) și se și complace cumva in povestea asta...ca i adolescenta târzie. 

Sunt tot mai îngrijorată pentru ea. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stu,  prietena ta nu cumva era genul victima si usor de manipulat de dinainte de a intra sub influenta acestui individ?

Cat despre genul asta de oameni cu care are ea de-a face acum, ii cunosc, mai am si eu din cand in cand contact cu ei si zici ca sunt toti xerox - parca se misca in reluare, exact zambetul ala tamp de care spuneai (si cu capul lasat intr-o parte asa, nu?), o atitudine din asta angelica de zici ca plutesc. Eu nu cunosc pe nimeni care sa se fi desprins de influenta lor si sa isi revina la fosta personalitate. Nu prea am ce sa spun sau adaug pentru ca i-ai descris perfect pe acest gen de indivizi, si nici pe prietena ta nu stiu cum sa te sfatuiesc sa o ajuti pentru ca nu cred ca ai cum, doar voiam sa iti spun tie sa nu iti iei pe umeri sarcina asta si nici sa nu te simti responsabila ca nu ai supravegheat-o sau nu ai fost pe faza sa iti dai seama ce se intampla. Tu, din afara, nu ai ce sa faci, singura sansa e ca relatia cu acest individ sa o dezamageasca si doar asa sa aleaga ea sa se desprinda (in cazul in care nu decide sa se stearga pe ea si mai mult pentru a-l multumi pe individ). Dar si chiar daca se desprinde de el, nu inseamna ca renunta si la stilul asta de viata.

Mno, nasol.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Uite ceva ca sa iti mai treaca supararea:

https://www.youtube.com/watch?v=7qjsprAE6T0

Si :

Cateva lucruri pe care i le poti spune:

- cine ii vrea binele, cine manipuleaza sau cine ii spune ca e manipulata?

-daca nu ar fi manipulata, tu de ce i-ai spune asta?

-ce castigi spunandu-i adevarul cum il vezi tu si cine profita de fapt de pe urma ei?

- impaca-te cu ea si tine-o ocupata cat mai mult....

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×