Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Apreciez raspunsul prompt!!!  

Prima oara am cautat ce acopera ORL, insa in State este un alt departament care se ocupa cu conditia ce am amintit.   Totul este "feliat" aici pe alte criterii.

Eu am fost devreme in acest an la un control preventiv la ORL, asigurarea cere si au dreptate, dar multi nu se duc numai cand e prea tarziu. 

Testarea consta in diferite etape ca sint mai multe de analizat decat un organ.  Ca sa vada daca are cineva Cancer de Esofag sau Polipi pe Esofag, procedura

este cam incomfortabila ca se trece un tub prin Nas si ajunge pana la gura stomacului, ca mi-a spus ca se inchide perfect, dar a vazut si Plamanii ca si Esofagul

ca n-am Polipi sau altceva si nici o urma de rana.  Si cand a scos tubul era un feeling so-so, dar e mai placut decat gustul pamantului din groapa. 

Sfaturi: - sa nu mananc sau sa beau NIMIC fierbinte, in bucati mici sa pun mancare in gura si sa mestec bine inainte sa le inghit, voi trai mai mult cu 20 de ani!!!

Testarea de Auzit e floare la ureche ... ca apesi pe o chestie ca la jocurile din computer de unde auzi sunetul: sus-jos-stanga-dreapta ... 

Insa persoana care intreaba este invitata la alfel de testing, cu alt specialist cu titlul obtinut pentru probleme de dormit sau de a nu dormi!!!  De aceea m-a intrebat daca 

stiu ca in Romania cum se face???   Parca eu cand am trait acolo aveam probleme de dormit!!!   Cu cine comunic n-au auzit de asa ceva ca nu merg la doctori!!!

Aici pacientul este trimis la un STUDIU intr-un alt loc special echipat pentru acest testing, cu un mare numar de masinarii computerizate, etc.   Acolo s-ar spune ca dormi

dar nu se poate ca te trag in toate partile sa le spui cum dormi acum cand nu dormi ca sa vada ceva reactie al creierului si pe urma dupa o numerologie iti stabilesc

cam unde apartii pe scara lor ierarhica.  In acel PAT este atasat pacientul la aparate sa vada cum functioneaza creierul si alte organe in cap. 

De asta m-a intrebat ca s-ar duce in Romania daca ar sti ca acolo altfel se procedeaza.  

Eu nu dau directii la ea unde sa mearga, asta depinde de cel care este executorul pe Testament, ca trebuie sa aibe acel document.  Sint multi care se intereseaza

de aceste procedeuri ca sa afle cine ce boala are si cu ce medicamente este tratat.  In Romania face rost de acele medicamente pentru un cadou frumos si nu mai

are nevoie de nimic de experimentat si suferit ca si aici.    Unde mai pui si costul ca nu prea au Asigurari Medicale, nu dau bani pe asa ceva!!!

 

 

         

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Și aici te trimit la neurolog care îți face diferite teste dar înainte tre sa fie sigura toată lumea ca nu exista probleme ORL, polipi, alte obstrucții. Am zis ca la ORL începi. 

Apneea nu te lasă să dormi, de fapt. Somnul nu e odihnitor și ești buimac toată ziua. Foarte neplăcut și chinuitor. 

Later. Se recomanda un fel de mască cu care dormi. 

Editat de Rodica`
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 23 ore, The Unknown a spus:

Intrebarea zilei:  in Romania sufera lumea de Sleep Apnea???  sau daca este studiat cazul si cum se trateza eventual.

Ma intreaba cineva de aici si pentru ca n-am auzit de conditia asta nici in ziar, vreau sa am o idee doar. 

Am observat aici ca de o vreme s-au schimbat metodele de tratare, de consultare si de apropiat in general de problema sau conditia medicala.

Persoana are origini romanesti, nu stie sa foloseasca computer, este inaintata in varsta si nici nu intelege bine engleza.  

Sint multi si din categoria asta aici, inca.   Pe langa batranete nici nu mai aud bine si altele.

Era o vreme cand in State foarte multi au fost trimisi la studiat conditia asta, cei care au participat in razboaie activ si in alte meserii grele. 

Se vorbea despre la TV, dar a fost demult si nu mai stiu nimic ca apar noi boli mereu asa cum stim.    

 

 

 

Doar un somnolog poate constata dacă suferi de apnee în somn Dormi o noapte la clinica unde ți se monitorizează respirația cu ajutorul unui aparat. Apoi, pe baza măsurătorilor făcute de acesta, ți se pune sau nu diagnosticul de apnee. Eu am fost și nu am. Cei care au își pot îmbunătăți somnul cu ajutorul unui aparat pe care trebuie să îl poarte pe timpul nopții. Cei care l-au purtat sau îl poartă, unii este necesar să o facă toată viața, spun că somnul pe care îl ai cu un asemenea aparat este ca somnul unui prunc. 

https://vitalaire.ro/ce-este-un-aparat-cpap-si-cum-functioneaza/

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Apneea în somn poate duce la lucruri mult mai grave.

În cazul copiilor mei, apneea se manifesta foarte agresiv, la modul că, în timp ce dormeau, respirația li se oprea brusc, timp de 30 de secunde sau chiar mai mult.

După mai mult de un an de oxigenoterapie, însemnând că au purtat mască, supravegheați de mine sau de mă-sa în fiecare noapte, s-au vindecat.

Fiero, ai dreptate parțial. E ca somnul unui prunc care nu poate să doarmă decât pe spate. În rest, aparatul chiar își face treaba, dacă e reglat de un specialist. Dacă nu, e degeaba.

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 50 minute, Rodica` a spus:

Later. Se recomanda un fel de mască cu care dormi. 

CPAP Masks & CPAP Machines se folosesc cei care au nevoie.   Sa vezi ce dormeala e aia ...    CPAPContinuous Positive Airway Pressure

Era o vreme daca mergeam la doctor ca tusesc, deja primeam un echipament din asta.  Doctorii cu Furnizorii si au facut bani pe spatele asigurarilor.

Veneau din China si Asigurarile achitau 100% ... era un mare bizniz pana s-a terminat anul in curs, pana au umplut aproape fiecare adresa, just in case!!! 

Totusi cine avea nevoie si nu avea asigurare suferea ca nu erau ieftine deloc.  Avem si noi in casa un set de masina nou in cutie, colecteaza praf + piese

de inlocuit care se uzeaza periodic, pentru o eternitate!!!    Cei din armata primeau din alte surse.   Multi au vandut imediat Caselor de Batrani ca erau de

ultimul recnet, atunci doar masina costa $4.200,00 + accesorii.  Desi cunosc pe multe cu acest bizniz, nu voiau sa-mi dea toti banii  asa ca-l pastrez si am

decis mai demult ca voi construi in spatele casei un Emergency Room sau Camera de Carantina si-l echipez cu de toate ce-mi sta in putere.   Seamana

cu povestea ca am gasit un cui de potcoava si imaginez deja ca am o herghelie.  Acum realizez ca puteam sa obtin gratuit toti caramizii din casele daramate 

in jurul meu de evrei, ca au construit doar din lemne case noi, am mai pierdut un chilipir.   Doar daca castig la Loto voi construi, am schimbat planul de azi!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Revin cu o precizare: reglajul aparatului de către un specialist este esențial!

Sistemul CPAP "antrenează" aparatul respirator. E ca un aparat de forță pentru bodybuilders.

Până să poarte aparatul, fiu-meu sforăia ca o drujbă rusească. 

După tratament nu mai sforăie deloc.

Pentru cine are aparat, dar are nevoie de reglaje de calitate, recomand Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București. Repede, până nu se pensionează specialiștii de acolo!

P.S. Nu e ieftin...

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 44 minute, gargbird a spus:

Apneea în somn poate duce la lucruri mult mai grave.  În rest, aparatul chiar își face treaba, dacă e reglat de un specialist. Dacă nu, e degeaba.

Stiu ce inseamna conditia asta medicala ... eu m-am dus la doctorul familiei si m-a intrebat daca am avut somn linistit.   I-am zis ca am visat ceva frumos si a fost adevarat, dar mai bine taceam, ca m-am trezit in oala cu Apnea!!!   

Am visat ca Pierre Bachelet, cantaretul francez era in dormitor si mi-a spus: - "Cand va fi timpul sa ma duc, vine el sa ma ia"!!!   

Erau cuvintele CHEIE pentru acel bizniz ... cica am imaginat ca el era in casa ca nu puteam dormi!!!  nici o alta alternativa nu s-a acceptat.

Cand am ajuns si la un doctor de meserie si specializat pe tema, referat de doctorul meu, ala nu avea nici un cuvant pe limba ce sa-mi spuna ... 

Atat m-a calificat ca obtin echipamentul scump si atunci ca si acum.   Cand am ajuns acasa deja a si venit un Sales Representative cu un load mare de produse,

am avut doar de semnat zeci de acte si mi-a aratat cum functioneaza.   Am ras de el ca nu-mi venea sa cred ce se intampla. 

N-am mai ras cand veneau pachetele cu piese de schimb acasa, numai cand am avut eu de plata ca asigurarea nu le mai acoperea de la 1 Januarie!!!

Le-am dus inapoi cutiile nedesfacute si doar o parte mi-au luat inapoi, am avut de plata pentru ceva ce nu-mi serveste la nimic, nu era suma mare dar oricum.

De atunci daca cineva nu are de la un doctor o RETETA si aprobat de Asigurare in prealabil, NU se va acoperi cheltuiala!!! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 2 ore, Fiero a spus:

Doar un somnolog poate constata dacă suferi de apnee în somn Dormi o noapte la clinica unde ți se monitorizează respirația cu ajutorul unui aparat. Apoi, pe baza măsurătorilor făcute de acesta, ți se pune sau nu diagnosticul de apnee. Eu am fost și nu am.

La somnologii de aici doar asistente lucreaza, pe doctorul il vezi cam greu, doar cu alta ocazie si termin luat din timp ca de obicei nu are ce sa spuna.   

Am fost si eu la un STUDIU din ala cu vreo 20 de ani in urma dar nu s-a terminat cu bine, mi-au spus unu si voiau altceva de la mine. Eu nu functionez asa!

La ora 3 dimineata trebuia sa fiu cu sotul la o operatie foarte departe de noi, si nu voiau sa ma lase afara din cladire ca dureaza mult mai mult si altele,

desi le-am spus din timp ce-i pe programul meu pentru acea zi.   M-au mintit ca dureaza nici o ora sau ceva de genu'.   Aici pentru operatie programata

la 3:00 AM trebuie sa fi prezent.   Pregatirile se fac acasa nu in spital cum era pe vremuri in Romania, nu stiu cum este acum.      

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

În fine, nu-mi vine a crede - se pot oferi sfaturi pertinente și la obiect pe această arie de... caterincă.

Îmi place de voi - doar în mod circumstanțial, că în rest mă plac doar pe mine.

Editat de Ciocârlan
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×