Sari la conținut
Forum Roportal
Redondo

Cum ar trebui pedepsiti cei care isi abandoneaza copiii ?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Desi codul penal prevede anumite pedepse pentru abandonul de familie, pedepsele ori sunt mici ori nu se aplica de către institutiile abilitate. 

 

http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-378 

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_36650/Pedepsele-pentru-cei-care-isi-abandoneaza-familia-au-scazut-de-la-1-februarie.html

 

Din cate stiu eu, acest abandon se refera la cazurile in care, de exemplu, un parinte isi abandoneaza copilul pe strada, un loc izolat, nu-l hraneste etc. adica cazuri f grave dar daca-l lasa la orfelinat atunci fapta nu mai este pedepsita. 

 

Din punctul meu de vedere, abandonul unui copil este unul din cele mai mari rele pe care i-l poti face unui om pentru ca acel om va fi afectat iremediabil pentru toata viata. Un copil abandonat intr-un orfelinat va avea parte de o educatie precara, un mediu violent, va fi precum un animal salbatic ce se chinuie se supravietuiasca. Acesti copii vor ajunge, ca adulti, sa efectueze munci injositoare, vor avea probleme in propriile lor familii, vor avea probleme de integrare in societate. 

 

Pe scala faptelor violente asupra unui om, abandonul se situeaza destul de sus, aproape de crima zic eu deoarece daca injuri un om, se supara cateva minute dupa care se inveseleste, daca lovesti un om chiar daca ii lasi vânătăi îi vor disparea in cateva zile, daca o fată este violata(chiar si in grup) isi va reveni, cu ajutorul unui psiholog, in cateva saptamani poate cateva luni, maxim, dar dupa aceasta va avea o viata normala, o profesie, un iubit etc.

Dar un copil abandonat nu va avea niciodata o viata precum cea unui copil ce a crescut intr-o familie normala, ce a primit afectiunea mamei si a tatalui sau.

 

Ce pedepse ar trebui sa primeasca acesti oameni pentru a descuraja abandonul ? Cum ar trebui prevenit abandonul ? Ce poti face in cazul unor tarani dintr-un sat izolat extrem de saraci ce isi doresc un copil ?  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aiurezi cu presupunerile despre copiii din orfelinate ... am lucrat la Bucuresti cu o pereche amandoi crescuti in orfelinat si s-au

casatorit dupa ce au terminat facultatea, au adoptat 4 copiii pe langa 4 al lor, el era directorul firmei, ea la Finante si mute alte cazuri celebre.   Cazul abandonului este de studiat, nu inventat pedepse ca in evul mediu in beciul lui Frankenstein!!!

 

Multe isi lasa copiii in maternitate ca n-au unde sa-l duca, n-au barbati si familia nu accepta copilul nimanui.

Alte amarite in usa bisericilor sau al manastirilor in locuri special aranjate si reclamate pentru aceste evenimente.

Multe femeie incearca viata dar e mai grea decat imagina si n-are incotro, ar muri copilul in bratele ei de foame.

 

Barbatii insa nu sint pedepsiti, cei care au pus la cale copilul, ei sint inafara de acest proces de "joaca de-a tata de familie" 

ce noroc pe ei ca numai femeia are de luat inca si pedeapsa, puscarie, etc., ca nu putea hrani si creste copilul singura.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Redondo, dar ti-ai pus intrebarea ce fel de oamenii sunt aceia care isi abandoneaza copiii?

Editat de Fiero

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sunt niste mizerii... intrebarea e ce pedeapsa ar fi potrivita pentru gravitatea faptei lor ? si ce poti face, ce-i poti spune unui om sa nu isi abandoneze copilul sau daca e prea sărac si are intentia de a face un copil sa se abtina, să amâne...


am lucrat la Bucuresti cu o pereche amandoi crescuti in orfelinat si s-au casatorit dupa ce au terminat facultatea

mai sunt si exceptii, nu zic nu, dar nu trebuie sa ne raportam la acestea.


Multe isi lasa copiii in maternitate ca n-au unde sa-l duca

si de ce nu s-au gandit la asta inainte ?


Barbatii insa nu sint pedepsiti, 

femeia trebuie sa aiba grijă in primul rand, sa previna o sarcina

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

femeia trebuie sa aiba grijă in primul rand, sa previna o sarcina

 

Dar cand barbatul, dintr-o data, e singur cu ea si ''nu se poate abtine''...? Atunci cine e vinovat? Descifreaz-o si pe asta, te rog. N-ar fi ea egoista sa ii refuze penetrarea, fara de care el nu mai poate trai o singura secunda, pe motiv ca nu are prezervativ?

 

Ce i se mai poate imputa femeii acum? Cu siguranta vei gasi ceva care sa imi depaseasca imaginatia.

Editat de Finnian
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ok, educatie sexuala lipsa dar uite de exemplu si la tigani e educatie sexuala lipsa dar ăia nu-și abandoneaza copiii, ca au 7-8 puradei, ii cresc pe toti dupa cum pot. Dar țăranca româncă proastă nu face asta, pleaca de acasa in strainatate, dă de mai bine si nu se mai intoarce acasă

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Esti sigur de asta? Numai anul trecut am vazut 2 cazuri in imediata vecinatate de copii abandonati in familii de rromi.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

daca o fată este violata(chiar si in grup) isi va reveni, cu ajutorul unui psiholog, in cateva saptamani poate cateva luni, maxim, dar dupa aceasta va avea o viata normala, o profesie, un iubit etc.

 

Alta idiotenie!

Tu tot ai ceva cu faptul ca e o nimica toata un viol. Ar trebui sa consulti un psiholog, o spun cu toata sinceritatea, daca tu crezi ceea ce debitezi pe aici.

Sunt femei violate care nu isi mai revin TOATA VIATA, cu tot ajutorul primit din partea psihologilor. Lucrurile astea te afecteaza intr-un mod SEVER, pe taramul psihicului orice derapaj e extrem de periculos si te poate distruge. Mda, stiu ca vorbesc cu peretii.

  • Upvote 7

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum ar trebui prevenit abandonul ? Ce poti face in cazul unor tarani dintr-un sat izolat extrem de saraci ce isi doresc un copil ?  

 

Aha, tu la sterlizare fortata voiai sa ajungi; am citit superficial prima data. Pot sa te intreb de ce ideile fixe legate de controlul draconic al statului asupra populatiei - idei pe care le tot repeti la anumite intervale - conteaza atat de mult pentru tine? Pe cine vrei sa convingi si de ce?

 

Incep sa intru la banuieli, dar nu vreau sa o dau in paranoia. Am sa presupun ca sunt doar ideile tale.

 

Ca sa raspund la intrebarea ta reala, si anume daca ar trebui sterilizati saracii, sau daca ar trebui luate masuri preventive impotriva unor oameni din presupunerea ca ar ajunge sa comita un act ilegal, raspunsul e intotdeauna nu.

 

Pentru ca e o aberatie si o idiotenie.

Editat de Finnian
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 

Sunt de acord ca exista multe situatii dificile, cu mentiunea ca in loc sa il lase la usa bisericii, nestiind ce se va intampla cu el, poate sa bata la acea usa, sa discute cu cei de acolo, sa caute solutii. Nu reusesc sa inteleg cum cineva isi poate lasa copilul pur si simplu si poate pleca.

 

Pe vremuri nu stiu cum stateau lucrurile, dar acum exista organizatii caritabile care gasesc solutii temporare pentru familia respectiva.

Multe isi lasa copiii in maternitate ca n-au unde sa-l duca, n-au barbati si familia nu accepta copilul nimanui.

 

 

Stiu un caz si cred ca am mai scris despre el, unde sotul si familia lui faceau presiuni asupra femeii sa isi duca la orfelinat copilul nou-nascut (copilul fiind al sotului; nici macar al altcuiva, desi nici atunci nu ar fi de inteles). Ea avea de ales intre a face asta si a se intoarce acasa sa ii creasca pe ceilalti 3, sau a pastra copilul langa ea si a ramane in strada, separata de restul.

 

Daca tot suntem la pedepse, cum ar fi sa gasim ceva si pentru cei care fac asemenea presiuni, punand o femeie intre ciocan si nicovala.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×