Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Asigurari si capcane

Postări Recomandate

Romanii incheie din ce in ce mai multe contracte de asigurari. In acelasi timp, se inmultesc conflictele dintre companiile din domeniu si clientii acestora. In 2003, piata asigurarilor din Romania a totalizat 712 milioane de euro, cu peste 22% mai mult decat in 2002.

 

CUM NE FERIM DE SURPRIZELE NEPLACUTE DIN CONTRACTE

• In primul rand, prospectati piata inainte de a alege o firma de asigurari. Ar trebui sa va intereseze costurile si beneficiile primei, dar si bonitatea companiei, mai ales daca e vorba de o polita pe termen lung.

• Contractul trebuie citit cu atentie inainte de semnare. Chiar daca e vorba de cateva pagini scrise marunt, timpul pierdut acum va poate scuti de necazuri mai tarziu.

• Nu ezitati, apoi, sa intrebati agentul de asigurari daca nu intelegeti ceva. In cazul in care raspunsul acestuia nu va satisface, va puteti adresa unui specialist, mai ales daca e vorba de o asigurare cu valoare mare.

• Urmariti cu atentie rubricile privind fransiza, drepturile si obligatiile partilor si mai ales cea privind cazurile in care polita nu este valida.

• Nu ar trebui sa neglijati nici termenele si conditiile prevazute pentru plata despagubirilor.

 

Mai multe informatii in Capital.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hello, roportal, grijuliu ca si de obicei!

Adevarul este ca in cazul asigurarilor cu fransiza / care la o prima vedere pot parea avantajoase din cauza primelor mai reduse / te poti trezi apoi ca nu primesti despagubiri care, adunate in timp, sunt mult mai mari decat reducerea de prima obtinuta.

 

Concret/ fransiza inseamna un cuantum minim al daunei pentru care asiguratorul nu plateste nimic. Altfel spus, pentru un contract de asigurare a masinii se stabileste o fransiza la 300 de Euro (e numai un exemplu, limita poate varia, evident) si ai un accident minor (de exeplu, un far spart de 290 de Euro, sa zicem, care nu e tocmai putin ...) asigurarea nu iti plateste ABSOLUT NIMIC.

 

Deci, atentie mare!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×